Μια κακή ανακοίνωση...

Απογοητευτική η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Όλοι τους, στη διοίκηση της ΠΑΕ, ξέρουν ότι ο κόσμος αγαπάει υπερβολικά τον Pablo, φαίνεται όμως, ότι δυστυχώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτή η αγάπη είναι κάτι που ξεπερνάει τα όρια και καταλήγει σε λατρεία.
Ντίνος Liverpool
Μια κακή ανακοίνωση...

Γιατί εάν το είχαν καταλάβει, θα είχαν συνειδητοποιήσει ότι ήταν λαϊκή απαίτηση να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ ο μεγάλος αρχηγός, πάσει θυσία. Έπρεπε να έρθουν τα πάνω κάτω, να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, να κληθούν Θεοί και δαίμονες για να βρεθεί μία λύση. Είτε ο Δώνης να πειστεί να αναπροσαρμόσει λίγο τα πλάνα του, είτε ο Pablo να δεχτεί το γεγονός ότι δεν θα ξεκινά βασικός. Στο όνομα της ενότητας και της ηρεμίας της ομάδας, κάποιοι όφειλαν εδώ και μήνες που γνώριζαν ότι υπήρχε θέμα, να βρουν μία συμβιβαστική λύση. Αυτή δεν βρέθηκε, το θέμα πήρε διαστάσεις και έσκασε. Η ομάδα αναστατώθηκε και ευθύνες υπάρχουν σε όλους: διοίκηση, ποδοσφαιριστή και προπονητή.

Αδιανόητο το ότι φεύγει έτσι από τον ΠΑΟΚ ο Garcia! Τόσο πολύ δεν χωρούσε στο σχήμα της ομάδας; Ούτε για τόσο λίγο που απέμεινε για τη λήξη της περιόδου; Δεν θα επεκταθώ εδώ, τα έχω ήδη γράψει πολλές φορές τις ημέρες αυτές που δεν μπορώ να συνέλθω και να ησυχάσω από τη θλίψη και την οργή. Θα ασχοληθώ, όμως, με την απαράδεκτη ανακοίνωση της λύσης του συμβολαίου που εξέδωσε σήμερα η ΠΑΕ.

• Η κύρια επιθυμία του ποδοσφαιριστή ήταν, σαφέστατα, να παραμείνει και να αγωνιστεί, ως βασικός, μέχρι τέλους της σεζόν. Η επιθυμία του να αποχωρήσει για δικούς του λόγους, όπως λέει η ανακοίνωση, επήλθε αφότου δεν βρέθηκε λύση. Η επιθυμία του να παραμείνει δεν αναφέρεται καν και αναφέρεται μόνο η επιθυμία του να αποχωρήσει, όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Και από την άλλη, όσο αποχωρεί για δικούς του λόγους, άλλο τόσο αποχωρεί και για λόγους του προπονητή του.

Στην ΠΑΕ μένει η πικρή γεύση της αποχώρησης, λέει η ανακοίνωση, σε μια στιγμή που η ομάδα τους χρειάζεται όλους για να επιτύχει τους στόχους της. Αυτό είναι η μία όψη του νομίσματος, διότι πίκρα μένει και στον Garcia, αλλά και στον κόσμο, με τον τρόπο που ήρθε αυτό το τέλος. Η αυλαία έπρεπε να πέσει τον Μάιο, με τον Pablo όρθιο, μέσα στις γραμμές του αγωνιστικού χώρου!

• Βεβαίως και του αποδόθηκε η μεγάλη τιμή να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, όμως μήπως αυτό ήταν και λαϊκή απαίτηση; Μήπως το άξιζε κιόλας; Μήπως φέτος ήταν η πρώτη φορά που δέχτηκε το περιβραχιόνιο, ενώ τις προηγούμενες χρονιές το αρνιόταν ευγενικά; Μήπως ήταν αμφιμονοσήμαντη η συνάρτηση αυτής της τιμής; Μήπως τελικά, ήταν και λίγο δική μας τιμή που φόρεσε το περιβραχιόνιο αυτός ο άνθρωπος;

• Δεν κατάλαβα, ο ΠΑΟΚ ήθελε να του δώσει την ευκαιρία να προσφέρει τις υπηρεσίες του και από άλλο πόστο και την ευκαιρία αυτή την έχασε ο ποδοσφαιριστής; Είχε άλλα σχέδια; Για ποια σχέδια μιλάμε τώρα; Για την απόφαση της αποχώρησης που αναγκάστηκε να πάρει; Είχε σχεδιάσει από την αρχή της σεζόν να πάει στην Νασιονάλ και δεν το ξέρουμε; Eίχε άλλα σχέδια, τη στιγμή που συμφώνησε πριν από ενάμησι μήνα να παραμείνει; Όταν ενεργείς κατά το πως σου έρχονται τα πράγματα, μόνο σχέδιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό. Και το γεγονός ότι φεύγει τώρα από την ομάδα, σημαίνει ότι απώλεσε την ευκαιρία αυτή; Η ΠΑΕ δεν θα επανέλθει με πρόταση στον Garcia για το θέμα της ανάληψης κάποιου πόστου όταν «κρεμάσει» τα παπούτσια του; Το κακομαθημένο παιδί έφυγε τώρα και δεν του ξαναμιλάμε; Γιατί κάπως έτσι μου ακούγεται εμένα αυτό!

Μία ανακοίνωση πολύ μικρή για το μέγεθος του ΠΑΟΚ και για το μέγεθος του Garcia, φυσικά. Σχεδόν ψυχρή, που επιρρίπτει έμμεσα μεν, αποκλειστικά δε, τις ευθύνες στον ποδοσφαιριστή, χωρίς ίχνος κάποιου καταμερισμού των ευθυνών σε όλους τους εμπλεκομένους. Διότι, όσο εγωϊστής φάνηκε ο ένας, άλλο τόσο φάνηκε και ο άλλος και άλλο τόσο ανήμποροι να επέμβουν και να αντιδράσουν αποτελεσματικά αποδείχθηκαν κάποιοι άλλοι.

Από τις χειρότερες ανακοινώσεις που εξέδωσε ποτέ η ομάδα μας!

Σίγουρα, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις στιγμές που μας χάρισε ο μεγάλος αρχηγός μας, αλλά οφείλουμε να κοιτάξουμε το μέλλον και την ίδια την ομάδα μας, η οποία, αναμφισβήτητα, είναι πάνω από όλους τους ποδοσφαιριστές. Όσο πικραμένοι και να αισθανόμαστε γι' αυτό που έγινε και την κατάληξη αυτού του θέματος, πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να στηρίξουμε τον ΠΑΟΚ μας. Χωρίς ακρότητες, υπερβολές και οτιδήποτε επιζήμιο για την επίτευξη των στόχων της χρονιάς. Αυτό δεν θα το ήθελε κανείς... και πιο πολύ απ' όλους ο Ben!

ΥΓ1. Ο Ben, που σήμερα στη συνέντευξη ξέσπασε σε λυγμούς... που όμως, μέχρι χθες, καμάρωνε τον μπαμπά του να φορά στο στήθος το δικέφαλο αετό. Καμιά φορά, Ben, η ζωή είναι είναι λίγο ανάποδη. Ησύχασε και όλα θα πάνε καλά... και που' σαι... εσύ που είσαι και ο πιο μεγάλος, τα αδέλφια σου και η μαμά... να μου προσέχετε τον μπαμπά, ε;

ΥΓ2. Τι ανάποδη... πουτάνα είναι, αλλά τι; Nα λέμε, τώρα, στο παιδάκι λέξεις κακές;

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,
ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...