Τα μηνύματα του Δώνη

Τη δουλειά του προπονητή μας τη βλέπαμε ως τρίτοι, όταν ήταν στον πάγκο άλλων ομάδων και δεν ήταν λίγοι αυτοί που πραγματικά τον ήθελαν και στην ομάδα μας. Και μέχρι στιγμής δικαιώνονται, αφού τα πρώτα δείγματα γραφής, τα οποία ήδη βλέπουμε, είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά.
Ντίνος Liverpool
Τα μηνύματα του Δώνη

Ήμουν από τους πρώτους που του χρέωσα τον αποκλεισμό από τη Ραπίντ και τις άστοχες δηλώσεις του ότι δεν χάλασε και ο κόσμος με τον αποκλεισμό. Όμως σίγουρα έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξανακάνει τον ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή στην Ελλάδα και αυτό είναι κάτι που δικαιωματικά του πιστώνεται. Με νέο στυλ, πιο επιθετικό και με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα της ομάδας, έχει αρχίσει να κερδίζει και αρκετούς από τους δύσπιστους και δύσκολους, είναι αλήθεια, οπαδούς μας. Τα αποτελέσματα έρχονται και τον επιβραβεύουν με τον καλύτερο τρόπο. Ακόμα και όταν η ομάδα δεν «πνίγει» τον αντίπαλο, όπως με τον Πανθρακικό και με την ΑΕΚ, δεν αγχώνεται και βρίσκει, έστω και δύσκολα τη λύση.

Δεν είμαι γνώστης τεχνικών θεμάτων και δεν είναι ο σκοπός μου να επικεντρωθώ εκεί. Θέλω να εστιάσω στον χαρακτήρα και στην προσωπικότητα του Δώνη και αφορμή είναι η χθεσινή αγωγή που κατέθεσε κατά συκοφαντικού δημοσιεύματος ιστοσελίδας.

Ο κόουτς είχε ανέβει αφάνταστα στη συνείδηση όλων των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων με τις περίφημες δηλώσεις που είχε κάνει στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Ευθύς και ντόμπρος, φώναξε αυτό που όλοι οι άλλοι σιγοψιθυρίζουν εδώ και δεκάδες χρόνια! Δεν έχει νόημα να το επαναλάβω, το γνωρίζουμε.

Πραγματικά, δεν μπορώ να διανοηθώ πως είναι δυνατόν, τη στιγμή που η ομάδα πάει περίφημα και διοικητικά και αγωνιστικά, να υπάρχουν οπαδοί (δεν ξέρω εάν είναι και δημοσιογράφος ο συγκεκριμένος κύριος) που τους αρέσει να δημιουργούν και να εφευρίσκουν θέματα, τα οποία μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην ομάδα μας.

Απόλυτα δικαιολογημένη η οργισμένη αντίδραση του Δώνη και η μήνυση που έκανε. Κανένας, είτε επώνυμα είτε κρυμμένος από την ανωνυμία που προσφέρει το Internet, δεν έχει το δικαίωμα να θίγει υπολήψεις και να πετάει λάσπες. Πολύ σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί για αυτά που έγραψε και να πάρει ένα καλό μάθημα.

Δουλευταράς, αλλά και αρκετά εγωιστής ο Δώνης, δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του. Και αυτό ήταν από τα πρώτα μηνύματα που πέρασε στους δημοσιογράφους προτρέποντάς τους να πάρουν πρώτα δίπλωμα προπονητή και μετά να κάνουν κριτική για τεχνικά θέματα μπαίνοντας στα δικά του χωράφια. Να με συγχωρεί, αλλά δεν έχει δίκιο εδώ ο κόουτς! Δεν νομίζω, βέβαια, ο άνθρωπος να έχει πρόβλημα με την καλόπιστη κριτική, αλλά δεν ανέχεται όταν κάποιος ξεφεύγει και εισέρχεται σε καθαρά τεχνικά θέματα και κρίνει με περισσή ευκολία εκ του αποτελέσματος και μόνο. Σίγουρα όταν και το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, η ηρεμία και η ψυχραιμία είναι είδη προς εξαφάνιση. Κριτική θα γίνεται και δεν θα είναι πάντα καλή. Πρέπει να το δεχτεί αυτό και να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται. Όσο ακραίες και άδικες να είναι, ίσως να έχουν και κάποια βάση που αξίζει να προσεχθεί.

Άλλο, όμως, η κριτική και άλλο η δημόσια απαγγελία αστήριχτων και αβάσιμων κατηγοριών. Αυτό, ίσως, κάποιος άλλος να μην το έδινε τόση σημασία, όχι όμως ο Δώνης που στέλνει ένα ακόμα σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί την ακατάσχετη λασπολογία και όποιος το κάνει θα πληρώνει το αντίστοιχο τίμημα. Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για το γεγονός ότι υπερασπίζεται την τιμή του. Αυτό είναι καλό και για τον ΠΑΟΚ, που από δω και πέρα κάποιος θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά αν σκοπεύει να δημιουργήσει θέμα στον προπονητή και κατ' επέκταση στην ομάδα.

Σίγουρα, εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε κριτική στον προπονητή μας. Με απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπό του και χωρίς καμία απολύτως εμπάθεια και παρωπίδες. Όποιος βοηθάει τον ΠΑΟΚ από οποιοδήποτε πόστο θα κρίνεται και θα αντιμετωπίζεται όπως του αρμόζει: δίκαια, ντόμπρα και ΠΑΟΚτσήδικα.

ΥΓ1. Το γεγονός ότι ο συντάκτης του δημοσιεύματος προκάλεσε την αγανάκτηση του Δώνη, υπήρξε κάποτε μέλος και στέλεχος της ιστοσελίδας αυτής δεν σημαίνει επ' ουδενί ότι πρέπει και εμείς να αισθανόμαστε «ένοχοι», τρόπο τινά. Η ευθύνη βαρύνει αυτόν που γράφει κάτι και το οποιοδήποτε site σαφώς ευθύνεται όταν δημοσιεύει κείμενα χωρίς να ελέγξει εάν αυτό που δημοσιεύεται είναι είδηση, άποψη ή κακοήθεια.

Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο.Κ.άρα μου,
ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου !

Διαβάστε ακόμη...