Ώρα Τούμπας...

Δεν υπάρχει δρόμος σήμερα που να μην οδηγεί στην Τούμπα! Το λέω και το εννοώ. Η εξαιρετική πορεία και η είσοδος στους ομίλους του Europa League αποτελεί κεκτημένο τα τελευταία χρόνια για την ομάδα μας.
Ντίνος Liverpool
Ώρα Τούμπας...

Μιλάμε για το θεσμό στον οποίο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μας κάνει περήφανους όχι μόνο με τις επικές προκρίσεις εις βάρος μεγάλων αντιπάλων αλλά κυρίως με τη διάρκεια και τη συνέχεια, στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα ότι μόνο τυχαία δεν έχουν έρθει τα αποτελέσματα αυτά.

Παιχνίδι δύσκολο αυτό με τους Αυστριακούς της Ραπίντ. Ομάδα ομοιογενής, δουλεμένη και πιο έτοιμη αγωνιστικά (μια και το πρωτάθλημά τους είναι ήδη στην 5η αγωνιστική (!) και η Ραπίντ προπορεύεται μαζί με την Αούστρια με 12 βαθμούς) που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή. Και τότε, αν συνυπολογίσουμε την ώθηση και την έξτρα δύναμη που δίνει ο κόσμος από την εξέδρα, όλα θα γίνουν πιο εύκολα.

Δεν πρέπει να λείψουμε και από το φετινό ραντεβού που δίνουν οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης στους ομίλους. Ένα ταξίδι που θα μας κρατήσει και πάλι συντροφιά μέχρι τo Φλεβάρη και γιατί όχι... ακόμα παραπέρα. Εκεί είναι η θέση της ομάδας... να την καμαρώνει όλη Ελλάδα «να παίζει τόπι να παραμιλάει όλη η Ευρώπη».

Περιμένουμε σχεδόν ένα χρόνο για να δούμε και πάλι οπαδούς της αντίπαλης ομάδας στην Θ8 (εξαιρώ, φυσικά, τους «πάνθηρες» που είναι δικά μας παιδιά). Σε ένα παιχνίδι παίζουν δύο ομάδες και η ατμόσφαιρα χρωματίζεται αλλιώς όταν είναι μεγάλη αριθμητικά και η παρουσία των οπαδών του αντιπάλου, όπως εν προκειμένω που περιμένουμε γύρω στους οχτακόσιους Αυστριακούς. Πιστεύω να έχουν ενημερωθεί γι' αυτό που θα δουν τριγύρω τους και δη στην Θ4 και να έχουν έρθει κατάλληλα προετοιμασμένοι για να το απαθανατίσουν με κάμερες και φωτογραφικές μηχανές, όπως κάνουν, άλλωστε, όλοι όσοι έρχονται φιλοξενούμενοι. Δεν χάνονται αυτές οι μοναδικές στιγμές, κύριοι!

Είναι πολλοί οι λόγοι που δεν πρέπει να λείπει κανείς σήμερα. Δεν είναι μόνο η κρισιμότητα του αγώνα. Είναι και το γεγονός ότι η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Και πρώτα απ' όλα μιλάω διοικητικά. Η ομάδα φαίνεται να βρίσκει επιτέλους το δρόμο της και να πατά πλέον πάνω σε γερά και σταθερά θεμέλια. Ο Ιβάν Σαββίδης, με το 58% των μετοχών που κατέχει πλέον, εγγυάται ότι η προσφορά του στην οικονομική εξυγίανση της ομάδας θα είναι μεγάλη.

Σε μια εποχή που όλοι είχαμε αρχίσει να απογοητευόμαστε ότι θα βρεθεί αξιόλογος και αξιόπιστος επενδυτής, ήρθε τελικά ο ομογενής επιχειρηματίας να υποσχεθεί λύσεις. Δυστυχώς, είχαμε καταντήσει τα τελευταία χρόνια, λίγο πολύ, να ασχολούμαστε εκτός από τα δικά μας προσωπικά λογιστικά (αναστεναγμός!) και με τα λογιστικά της ομάδας μας.

Βλέπω στον πάγκο της ομάδας ένα προπονητή που με έχει κερδίσει. Βλέπω ότι την εξυπνάδα, την αντίληψη, την όρεξη και τη διάθεση που επέδειξε όπου έχει δουλέψει μέχρι σήμερα να φαίνονται και στα αποτελέσματα της μέχρι στιγμής δουλειάς του στον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω και ποσώς με ενδιαφέρει εάν ήτανε ΠΑΟΚτσής από μικρός. Εγώ έχω την διαίσθηση και την πεποίθηση ότι θα βοηθήσει την ομάδα μου και αυτό είναι το μόνο που με ενδιαφέρει. Με έχει κερδίσει με τη σοβαρότητα του και το δυναμισμό του και η αλήθεια είναι ότι ανέβηκε πολλά σκαλιά στην προσωπική μου εκτίμηση τότε στον τελικό του κυπέλλου, που ήταν ο πρώτος που είπε δημόσια την ΑΛΗΘΕΙΑ για το πόσο... μπουρδέλο είναι το ελληνικό πρωτάθλημα (έτσι ακριβώς, ΧΩΡΙΣ εισαγωγικά... και δεν ανακάλεσε... και γιατί να ανακαλέσει... για κάτι που είναι γνωστό τόσα χρόνια και το γνωρίζουν ακόμα και τα ντουβάρια και οι πέτρες ;).

Βλέπω ακόμα και παλικαράκια που ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της ομάδας να έχουν αρχίσει να ωριμάζουν και να παίρνουν φέτος τις ευκαιρίες τους. Ο Δώνης τους δείχνει ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη του και είναι στο χέρι τους να το εκμεταλλευτούν αυτό. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα για τα παιδιά αυτά από την καταξίωση και την αναγνώριση των προσπαθειών τους. Από τα τμήματα υποδομής καλούνται ξαφνικά να ενσωματωθούν και να πλαισιώσουν την αποστολή ενός ευρωπαϊκού παιχνιδιού της ομάδας της καρδιά τους, του ΠΑΟΚ τους. Και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να είμαστε και μεις δίπλα τους στα πρώτα τους πατήματα στο χορτάρι της Τούμπας, στα πρώτα βήματα που κάνουν για την επαγγελματική τους καταξίωση.

Όσο πλησιάζει η ώρα του αγώνα, τόσο και πιο δυνατά χτυπά η καρδιά από την αγωνία και τη θέληση για συμπαράσταση στην ομάδα για μια ακόμη επιτυχία. Πάμε, λοιπόν, για ένα καφεδάκι στις καφετέριες πέριξ του σταδίου, για κουβεντούλα και ανταλλαγή απόψεων για τον Π.Α.Ο.Κ. μας, που αναμφίβολα είναι από τα λίγα πράγματα που μας έχουν απομείνει να γεμίζουν την ψυχή μας (γαμώ τα χίλια μύρια προβλήματα που μας έχουν κληροδοτήσει οι «ειδήμονες» της πολιτικής μας) και εν συνεχεία βουρ για το γήπεδο.

Ώρα Τούμπας, λοιπόν. Σίγουρα θα είμαστε εκεί. Καλή μας επιτυχία!

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,
ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...