Στην ξέρα το καράβι μας!

Όταν διοικείς μία ΠΑΕ τέσσερα περίπου χρόνια και κάθε χρόνο μπαίνει μέσα – κατά μέσο όρο - κατά τρία εκατομμύρια ευρώ τότε να βράσω εγώ και τη διαφάνεια και την εξυγίανση και τους ορκωτούς και όλα μαζί. Το τιμόνι κόλλησε, το καράβι πορεύεται στην ξέρα και ο συναγερμός άργησε να ηχήσει.
Ντίνος Liverpool
Στην ξέρα το καράβι μας!

Ένας άνθρωπος που στήριξα όσο μπορούσα, από αυτό εδώ το βήμα, με έχει απογοητεύσει σε βαθμό να τα βάζω με τον εαυτό μου. Μόνο με ένα μικρό θαύμα θα μπορέσουμε να παίξουμε του χρόνου Ευρώπη και ίσως η κατρακύλα να έχει συνέπειες εντός των τειχών, πράγμα που φυσικά το απεύχομαι.

Προσπαθώντας να δώσω ένα μήνυμα ενότητας, εκθείαζα σε υπερβολικό βαθμό τα πολλά θετικά σε βάρος των λίγων αλλά σημαντικότατων, όπως αποδεικνύεται, λαθών. Δεν γνώριζα, φυσικά, το μέγεθος του ανοίγματος και δεν το φανταζόμουνα με τίποτα πάνω από 3-4 εκατομμύρια. Δεν είμαι όμως από αυτούς που θα σιωπήσουν σφυρίζοντας αδιάφορα. Έγραφα άλλα πράγματα πριν από 6 μήνες. Έτσι πίστευα. Και σε μερικά από αυτά πίστευα λάθος, όπως φαίνεται !

Τυφλή εμπιστοσύνη σε κανένα, έλεγα μια ζωή και την έπαθα εγώ ο ίδιος. Ναι, σίγουρα παρήχθη έργο όλα αυτά το χρόνια, αλλά που φτάσαμε σήμερα; Παρά την αγωνιστική ανάταση των τελευταίων ετών και την Ευρωπαϊκή καταξίωση, φτάσαμε στο σημείο σήμερα η ομάδα να έχει ένα υπέρογκο χρέος, κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ, που εάν εξαιρέσουμε τα 8 που αφορούν αποπληρωμές χρεών Γούμενου, μιλάμε για μία συνολική αύξηση κατά 12 σχεδόν εκατομμύρια. Και δεν αναφέρομαι καθόλου στα παγωμένα του Γούμενου που αφορούν ΦΠΑ και ΙΚΑ και δεν ξέρω και γω τι άλλο, τα οποία δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να ρυθμίσουμε και δεν τολμώ να φανταστώ που θα έχουν φτάσει με τις όποιες προσαυξήσεις τους.

Όταν το χρέος αυξάνεται κάθε χρόνο με τέτοιους ρυθμούς, δεν μπορούμε να μιλάμε για απλούς ερασιτεχνισμούς και λάθη. Μιλάμε για κακοδιαχείριση που αυτή τη στιγμή κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη από το κεφάλι της αγαπημένης μας ομάδας. Μεγάλα οικονομικά ποσά μπαινόβγαιναν στα ταμεία της ομάδας χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει οικονομικός διευθυντής! Πίστευα ότι υπήρχε ένας αυστηρός θεματοφύλακας του ΠΑΟΚ.  Ο Α.Σ. Δεν έβλεπε τίποτα για να το καταγγείλει; Τόσοι ορκωτοί που έκαναν τους ελέγχους τόσα χρόνια; Τίποτα;

Δεν μπορώ, βέβαια, να καταλογίσω ευθύνες για τα πρόστιμα, ούτε για τα έργα στις Θ7 / Θ8 που τα έκοψε ο ΟΠΑΠ και τελικά πληρώθηκαν από την ομάδα, ούτε για την αύξηση της φορολογίας στα συμβόλαια των παικτών που επιβάρυναν την ομάδα. Μπορώ όμως να καταλογίσω σε άλλα θέματα. Δυστυχώς υπήρξαν μεγάλα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Τεράστιο το ρίσκο του «πάμε για πρωτάθλημα», το οποίο, φυσικά, και επικροτούσα τότε, όμως εγώ είμαι οπαδός και δεν μπορώ να γνωρίζω ούτε το ακριβές άνοιγμα ούτε τι συνέπειες μπορεί να έχει ένα τέτοιο εγχείρημα. Και δεν είναι η δουλειά μου να το ξέρω. Μπορώ, επίσης, να καταλογίσω ευθύνες για τα «μαύρα» 320 χιλιάρικα χωρίς παραστατικά. Δεν είναι μπακάλικο η ομάδα. Μία ανώνυμη εταιρεία είναι στην οποία δεν επιτρέπονται τέτοια πράγματα. Σε στήριξη συνδέσμων πήγανε, σε δικαστικά έξοδα οπαδών πήγανε, αλλού πήγανε; Ποιος ξέρει;

Πρέπει να βρεθούν 5 εκατομμύρια μέχρι την 30/6/2012, για να πληρωθούν τα άμεσα απαιτητά (ληξιπρόθεσμα) χρέη. Θα αρκέσουν τα έσοδα από τα διαρκείας, UEFA και χορηγίες ή θα έχουμε κι άλλες υπερήφανες πωλήσεις;

Η δουλειά μου είναι να βρίσκομαι πάντα δίπλα στην ομάδα μου και να βοηθάω όπως μπορώ. Είτε με διαρκείας, είτε με νέα ΑΜΚ, είτε σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση. Το αισθάνομαι σαν υποχρέωση απέναντι στην ομάδα που με τις χαρές και τις λύπες που ένιωσα μαζί της μεγάλωσα και μεγαλώνω σήμερα τα παιδιά μου. Αυτήν τη στιγμή, αν και νιώθω βαθιά προδομένος, βλέπω ότι με χρειάζεται όσο ποτέ. Δεν έχω καμία οικονομική άνεση, όμως θα αναγκαστώ να κόψω από αλλού. Αυτό προέχει τώρα!

Να μελετηθεί διεξοδικά η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους. Να τους αφήσουμε, όμως, πρώτα να μιλήσουν γιατί σίγουρα θα βγουν και θα δώσουν εξηγήσεις. Και αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν ευθύνες, μαύρο φίδι που τους έφαγε. Να κυνηγηθούν όλοι τους μέχρι να πατήσουν μαύρο χιόνι. Χρήματα του λαού του ΠΑΟΚ διαχειρίστηκαν και όχι το τσιφλίκι του μπαμπά τους!

Μακάρι να κάνω λάθος και όλα αυτά να είναι ένα κακό όνειρο. Μακάρι η αλήθεια να είναι λιγότερο εφιαλτική. Πλήρως ... πλήρως απογοητευμένος!

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,

ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου !

Διαβάστε ακόμη...