Τίτλοι τέλους...

Ειλημμένη απόφαση εδώ και λίγο καιρό. Δεν είχε σκοπό να κάτσει άλλο από τη στιγμή που κατάλαβε ότι η παρουσία του σταμάτησε να ενώνει τον κόσμο του ΠΑΟΚ, όπως έκανε 5 χρόνια πριν. Τότε που τον παρακαλούσαμε και τον φέρναμε σηκωτό για να σώσει την ομάδα!
Ντίνος Liverpool
Τίτλοι τέλους...

Καλά έκανε και έφυγε. Και αυτή τη φορά είναι οριστικό. Όταν, έστω και λίγοι - σαφέστατα μεγάλη μειοψηφία - δεν τον θέλουν αλλά παρ' όλα αυτά έχουν τη δύναμη να βλάψουν με την απερισκεψία τους στην ομάδα, τότε δεν έχει κανένα νόημα να μείνει. Και έφυγε γιατί διαισθάνθηκε ότι η παρουσία του μόνο καλό δεν μπορεί θα κάνει από δω και πέρα. Τα καταφέρατε λεβέντες ... το λαμόγιο έφυγε ... ο ΠΑΟΚ σώθηκε ! Συγχαρητήρια !

Να κάτσει κι άλλο και να προσφέρει τι; Να του αναγνωρίσουν τι; Και ποιοι; Αυτοί που δεν είδαν ποτέ ένα καλό που έκανε, αυτοί που τα λάθη τα έβλεπαν εγκλήματα, αυτοί που στα πάντα έβλεπαν δόλο και κακή πρόθεση! Αυτοί που δεν ξέρουν τις λέξεις: ελαφρυντικό, απειρία, κακή επιλογή, τήρηση ισορροπιών ! Να μην πω για άγνωστες εκφράσεις όπως: προπονητικό κέντρο, Ευρωπαϊκή πορεία, επιτέλους γεμάτη Τούμπα μετά από χρόνια.

Ίσως δεν λογάριασε τη γνώμη των πολλών. Κιμπάρικη απόφαση, λέω εγώ! Όταν σε αμφισβητούν έστω και λίγοι παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις. Εσύ προσφέρεις και ο άλλος δεν το αναγνωρίζει. Ας φρόντιζαν οι πολλοί να απομονώσουν τους λίγους.

Όχι, δε φταίει ο Γλύκος που μπήκε στο 90'. Αν δεν ήταν αυτό, θα ήταν κάποιο άλλο σε κάποιο άλλο αγώνα. Το είχαν πάρει απόφαση να μπούνε μέσα. Ίσως δεν το περίμεναν με τον Ατρόμητο και να ήταν λίγοι χθες, αλλιώς θα ήταν σίγουρα πιο πολλοί.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι Barcelona, παιδιά. Χάνει ! Και από τον Εργοτέλη μπορεί να χάσει, και από τον Ατρόμητο μπορεί και από την Ξάνθη μπορεί. Εμείς δεν θέλαμε το κύπελλο, ρε σεις; Και πέρσι το θέλαμε! Και πρόπεσι και παραπρόπερσι! Και μεις πικραθήκαμε. Κανείς δεν είχε στρώσει το δρόμο για το κύπελλο με ροδοπέταλα ! Κανείς δεν μας το είχε δώσει αμαχητί. Ποτέ δεν μας το έδωσαν αμαχητί. Πολεμήσαμε για να πάρουμε αυτά που πήραμε. Και χθες πολέμησε ο Ατρόμητος καλύτερα από μας και - έστω με την τύχη στο πλευρό του στο τέλος - μας κέρδισε. Και τους εύχομαι, πραγματικά να πάνε στον τελικό και να το πάρουνε.

Κρίμα! Πολύ κρίμα! Ο Ζαγοράκης έπρεπε να φύγει οικιοθελώς όταν ολοκλήρωνε τον κύκλο του στην ομάδα. Όχι έτσι ! Κρίμα που η μοίρα της ομάδας που αγαπάμε καθορίζεται αρκετές φορές από μερικούς μπερδεμένους. Και εγώ δεν κάνω τίποτα γι' αυτό ! Τους κοιτάω αποσβολομένος και ανήμπορος ! Και δεν γίνεται και τόσο σπάνια αυτό.

Τέλος εποχής, τίτλοι τέλους, όπως θέλετε πείτε το. Εγώ, βέβαια, δεν θα φύγω από τη θέση μου. Ποτέ δεν έφυγα, όπως λέει και το σύνθημα. Και γιατί να φύγω; Εγώ δεν υποστηρίζω καμία ομάδα που λέγεται «Ζαγοράκης». Εγώ είμαι ΠΑΟΚ, που όμως εκτιμούσα το έργο που πρόσφερε στην ομάδα μου ο Θοδωρής!

Ευτυχώς που πίσω είναι ο Ζήσης και έχω που να στηριχτώ για να μην σκορπίσει ότι χτίζονταν εδώ και 5 χρόνια. Γερό στομάχι, ρε Ζήση, να ευχηθώ γιατί θα το χρειαστείς. Με τον ΠΑΟΚ που έμπλεξες, το ξέρεις και συ άλλωστε, ότι μπορούν να έρθουν τα πάνω ... κάτω. Από τη μια στιγμή στην άλλη!

Ελπίζω να ηρεμήσουμε τώρα για αρκετό καιρό. Δεν το μπορώ αυτό το εμπρηστικό κλίμα, που λες τώρα κάτι θα γίνει πάλι και θα την πληρώσει η ομάδα. Λίγη ηρεμία. Να καταλαγιάσει λίγο η σκόνη και να δούμε που βρισκόμαστε. Τι κάνουμε από δω και πέρα! Πως προχωράμε! Χάσαμε το κύπελλο, αλλά έχουμε πρωτάθλημα, έχουμε Ευρώπη, έχουμε νέα παιδιά που δεν πρέπει με τίποτα να κάψουμε. Λεφτά δεν έχουμε, χρέη όμως έχουμε ... ένα μπουρδέλο γίναμε γμτ την που τάνα μου! Το ένα πίσω από το άλλο πάνω στο κεφάλι μας πέφτουνε! Φτώχεια καταραμένη!

Κουράγιο, ρε Ζήσαρε και καλή δύναμη.

ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ,

ΑΗΤΕ, ΑΗΤΕ, ΔΙΚΕΕΕΦΑΛΕ ... ΟΟΟ-ΟΟΟ !!!

Διαβάστε ακόμη...