Δύσκολο μεν, απίθανο όχι!

Γλυκόπικρη γεύση άφησε το χτεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ, σε όσους το παρακολουθήσαμε είτε από κοντά είτε μέσα από το κανάλι του μεγαλομετόχου...
Daimon4 Daimon4
Δύσκολο μεν, απίθανο όχι!

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που αποτελεί μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έναν αντίπαλο που είχε ήδη επίσημα παιχνίδια στα πόδια του, έναν αντίπαλο που απαγορεύεται δια ροπάλου να τον αποκαλεί μικρή ομάδα ο κάθε αστείος ασπρομάλλης οπαδός του γάβρου και το φερέφωνο που έχει δίπλα του, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε για το καλύτερο.

Σε αντίθεση με όσα είδαμε στα φιλικά, δεν πιέσαμε ψηλά και δείξαμε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού να υπερεκτιμούμε τον Άγιαξ, ο οποίος πήρε εξαρχής μέτρα στο γήπεδο χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός.

Μετά το κρύο γκολ που δεχτήκαμε στο 13' (απορώ γιατί στο τείχος πήγε μόνο ένας παίκτης μας!), η ομάδα έβγαλε αντίδραση πλησιάζοντας στην ισοφάριση, χωρίς όμως να τα καταφέρει σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Τα κατάφερε όμως στο 32' με ένα γκολ ποίημα και έξι λεπτά αργότερα, σε ένα διάστημα στο οποίο ο μεγάλος Άγιαξ βρισκόταν σε πλήρη τρικυμία μέσα στο καμίνι (σε εκείνο το χρονικό σημείο), έφτασε στην ανατροπή σηκώνοντας στο πόδι το γήπεδο!

Σε εκείνο το κομβικό σημείο του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ έχασε δύο σημαντικότατες ευκαιρίες με τους Άκπομ και Πέλκα, δεν έγινε το 3-1 και στο 57', σε ένα άσχημο παιχνίδι της τύχης, δεχτήκαμε την ισοφάριση! Στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης, η ομάδα ξέμεινε οφθαλμοφανέστατα από δυνάμεις (η αλήθεια είναι πως δε βοήθησαν και οι αλλαγές), ο Άγιαξ κράτησε και κυκλοφόρησε εύκολα μπάλα, αλλά το 2-2 δεν άλλαξε!

Η ομάδα καλείται στον επαναληπτικό να τα δώσει όλα για την πρόκριση, σε ένα παιχνίδι πραγματικό τελικό. Πιστεύω πως έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει, όχι τόσο από τα όσα είδαμε στο ματς της Τούμπας, αλλά κυρίως από την πίστη των παικτών για πρόκριση, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τις χτεσινές (6/8) δηλώσεις τους.

Άλλωστε να μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τις πιο μεγάλες προκρίσεις τους εκτός έδρας και μπορεί να πάρει άλλη μια τέτοια το βράδυ της 13ης Αυγούστου στο Άμστερνταμ!

Αναφέρομαι σε ουκ ολίγες περιπτώσεις που κάποιοι σοφοί μας είχαν χαμένους από χέρι και μιλούσαν για τεσσαρο-πεντάρες, όμως ο Δικέφαλος τους έβαλε τα γυαλιά, απογοητεύοντάς τους, παίρνοντας επικές προκρίσεις...

Στο κάτω κάτω ένδεκα εμείς, ένδεκα αυτοί! Τα υπόλοιπα στις 13/8...

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...