Προγραμματισμός για ... κλάματα!

Έκπληκτος ο κόσμος της ομάδας παρακολούθησε χτες στο παιχνίδι στη Σουηδία τον ΠΑΟΚ να δείχνει αδύναμος να ανταποκριθεί στις συνθήκες ενός αγώνα στον οποίον ήταν το φαβορί για την πρόκριση.
Daimon4 Daimon4
Προγραμματισμός για ... κλάματα!

Θύμισε την ομάδα ερείπιο που είδαμε στα play offs της περασμένης σεζόν, με μια εμφάνιση που δημιούργησε πολλές απορίες και ερωτηματικά. Με παίκτες που βρισκόταν σε άλλο γήπεδο και μόνο η παρουσία των 300 οπαδών στο πέταλο θύμιζε πως έπαιζε ο ΠΑΟΚ, ήρθε μοιραία ένας αποκλεισμός, από τους πλέον ντροπιαστικούς στην ιστορία του Συλλόγου!

Ένας αποκλεισμός πισωγύρισμα που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, καθώς αυτό το έκτρωμα που είδαμε χτες δεν προέκυψε με ... παρθενογέννηση. Παλιότερα, με άλλα άτομα στο τιμόνι της ομάδας, η κριτική έπεφτε σύννεφο (δικαιολογημένα) για κακό προγραμματισμό σε μεταγραφικές περιόδους... 

Το ίδιο -και σε μεγαλύτερο βαθμό- συμβαίνει και τώρα! Ήρθε ένας φτηνός προπονητής να αντικαταστήσει τον Ίβιτς, απομακρύνθηκε μέσα στην προετοιμασία (είχαμε γράψει τότε για την ... περιρρέουσα ανησυχία και κάποιοι έκραζαν), ακολούθησε ο Λουτσέσκου ο οποίος φυσικά δεν ευθύνεται για την τραγική φυσική κατάσταση των παικτών, προβλημάτισαν όμως κάποιες αλλαγές στα δύο τελευταία παιχνίδια, πράγμα που σημαίνει πως δεν γνωρίζει ακόμη όσο πρέπει την ομάδα. Σϊγουρα είναι πολύ νωρίς για να κριθεί και θα ήταν άδικο να το κάνω την παρούσα χρονική στιγμή.

Στο μεταγραφικό κομμάτι, όλα φώναζαν πως η ομάδα θέλει παίκτες με άλλα χαρακτηριστικά από αυτά που είχαν οι υπάρχοντες, κάτι που δεν έγινε, παρά το γεγονός ότι είχαμε παρέλαση ονομάτων στα καθημερινά ρεπορτάζ. Αποκτήθηκε ο Ρέι, ο Λημνιός (νωρίτερα) και ο Λεβέκ τον οποίον σε αυτά τα πέντε επίσημα ματς ακόμη δεν τον είδαμε ούτε δευτερόλεπτο και μόλις χτες ο Ελ Καντουρί, που έπρεπε να είναι στην Τούμπα ένα μήνα πριν!

Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτό το μεταγραφικό πλάνο - έκτρωμα και τα σενάρια δεξιά και αριστερά φουντώνουν, οι ευθύνες καταλογίζονται στον Μίχελ, στον Σαββίδη, στη διοίκηση, στους πάντες γύρω από την ομάδα! Σε έναν καλοπληρωμένο σύλλογο, πρέπει να γίνει αντιληπτό πως δεν υπάρχουν θέσεις για ερασιτέχνες και πειράματα. Αν θες να γίνεις μεγάλη ομάδα, ο προγραμματισμός σου πρέπει να είναι προγραμματισμός μεγάλου club και τίποτε να μην αφήνεται στην τύχη και την τελευταία στιγμή! Aν αυτά τα πράγματα βλέπαμε να συμβαίνουν σε άλλη ομάδα θα ... λυνόμασταν στα γέλια! Κι όμως συμβαίνουν σε εμάς!

Και όπως συνέβη σε αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος, μια τέτοια ήττα μάς βυθίζει στην εσωστρέφεια, λέξη που κοντεύει να ταυτιστεί με τον ΠΑΟΚ! Συνοπαδός εναντίον συνοπαδού στα social media, γκρίνια, κατάρες, αναθέματα! Και επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, όσο και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, (και) ο φετινός προγραμματισμός ήταν για κλάματα!    

Τα καμπανάκια ανησυχίας για την ομάδα χτυπάνε εδώ και πολύ καιρό, όμως κανείς δεν ακούει, κανείς δεν συγκινείται! Και αυτό  ... το πληρώσαμε!  

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...