Το "κλειδί" είναι ... η υποδοχή!

Τα τελευταία 24ωρα είναι σε έξαρση τα μεταγραφικά σενάρια στην ομάδα volley του Πρωταθλητή ΠΑΟΚ...
Daimon4 Daimon4
Το "κλειδί" είναι ... η υποδοχή!

Ένα φρούτο (η μεταγραφολογία) που γνωρίσαμε πολύ καλά στο ... ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια, έρχεται να κάνει αισθητή την παρουσία του και στο άθλημα που τα τελευταία χρόνια μάς κάνε περήφανους, χαρίζοντάς μας τίτλους! Ιδιαίτερα μετά την ενίσχυση του γάβρου με καλά ονόματα του αθλήματος, η πίεση προς πάσα κατεύθυνση είναι διαρκώς αυξανόμενη.

Διαβάζω στο forum της σελίδας το εντονότατο ενδιαφέρον των μελών για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, αφουγκράζομαι απόλυτα την επιθυμία τους, αφού στον ίδιο βαθμό έχω και εγώ την ίδια ανησυχία και ας έχουμε αρκετό καιρό μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας. 

Από αυτά που είδαμε τα τελευταία δύο χρόνια, είναι κάτι παραπάνω από φανερό πως η θέση που πρέπει να καλυφθεί με ΠΑΙΧΤΑΡΑ είναι η θέση του υποδοχέα. Εκεί που ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ψωνίσει από το πάνω ράφι και όχι από το δευτεροτρίτο, ρισκάροντας την εικόνα της ομάδας! Το είδαμε τη χρονιά που πέρασε, πόσο πολύ πονούσε ο Δικέφαλος σε αυτό το πολύ νευραλγικό πόστο! Ένα πόστο που πρόπερσι κάλυψε με επιτυχία ο Σαφράνοβιτς και πέρσι ψάχναμε μπαλώματα! Ευτυχώς στην κρίσιμη καμπή βρέθηκαν λύσεις εκ των έσω και ήρθε ο τίτλος!

Είναι γενικά παραδεκτό, πως, διαγώνιους βρίσκεις σχετικά εύκολα (οι περισσότερες ομάδες της Volley League είχαν καλούς φέτος), το πόσο θα τους εκμεταλλευτείς όμως, έχει να κάνει με την υποδοχή και φυσικά τον καλό πασαδόρο! Σε αυτήν την τελευταία θέση ο ΠΑΟΚ φαίνεται να πήρε λαβράκι. Έναν νεαρό παίκτη που είναι βασικός σε μια από τις καλύτερες Εθνικές ομάδες του πλανήτη και όταν με το καλό ενσωματωθεί με τους καινούριους του συμπαίκτες υπό τις οδηγίες του Καλμαζίδη, θα έχει μετρήσει το τελευταίο διάστημα σειρά πολύ μεγάλων παιχνιδιών στο World Cup και στους Ολυμπιακούς αγώνες!

Το σημαντικό ζήτημα κατά την άποψή μου είναι ο υποδοχέας. Εκεί θα πρέπει να δοθεί το βάρος και φυσικά οι χρόνος πιέζει αν θέλουμε να κλείσουμε κάποιον από το λεγόμενο πάνω ράφι! Μη φτάσουμε στις μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος και ότι καλό κυκλοφορεί πάρει υπεραξία και μετά τρέχα να το πιάσεις... Τα κουκιά είναι μετρημένα, όπως κάθε χρόνο και οικονομικές υπερβάσεις δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια να γίνουν, αυτό να μην το ξεχνάμε!  

Και κάτι τελευταίο. Ο σεβασμός προς το πρόσωπο του προπονητή είναι κάτι παραπάνω από δεδομένος, όπως άλλωστε και όλων μας πιστεύω!!! Ελπίζω αυτές τις μέρες που ο μεταγραφικός σχεδιασμός είναι σε έξαρση, να ασχολείται ενεργά και να μην δίνει όλον του τον εαυτό στην Εθνική Ελλάδας των Γυναικών, την οποία όπως είναι γνωστό προπονεί παράλληλα με τον ΠΑΟΚ...  Θα είναι πραγματικά μεγάλο λάθος αν συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...