Έτσι τους βόλεψε...

Μεγάλη εντύπωση προξένησε η απόφαση του Γιάχου να διακόψει το παιχνίδι Εργοτέλης - γάβρος μετά από 45 λεπτά αγώνα και ενώ οι καιρικές συνθήκες είχαν βελτιωθεί!
Daimon4 Daimon4
Έτσι τους βόλεψε...
Το απόγευμα του Σαββάτου την ώρα που κινούμουν με το αυτοκίνητο από την Paok Sports Arena προς τη Τούμπα, είχα ανοιχτό το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου και άκουσα τον εκφωνητή της ΕΡΑ σπορ να ανακοινώνει τη διακοπή του παιχνιδιού Εργοτέλης - γάβρος στο Ηράκλειο λόγω ισχυρής βροχόπτωσης που προηγήθηκε στην Κρήτη και έκανε τον αγωνιστικό χώρο βούρκο!
 

Ως εδώ τίποτε το ιδιαίτερα αξιοσημείωτο... Αυτό που προκάλεσε την έκρηξή μου όμως ήταν το γεγονός πως οι δυο ομάδες είχαν ήδη παίξει 45 ολόκληρα λεπτά, το σκορ ήταν καθηλωμενο στο στείρο 0-0 και ο θρήνος έμοιαζε ανίσχυρος σε ένα τόσο βαρύ τερέν  να ανοίξει λογαριασμό στο Παγκρήτιο (άσχετα να του ακυρώθηκε γκολ μάλλον κανονικό στη μοναδική αξιόλογη προσπάθειά του).

 

Είναι γνωστό άλλωστε ότι σε τέτοιους αγωνιστικούς  χώρους δεν ευνοούνται κυρίως οι ομάδες που καίγονται γα να σκοράρουν, σε αντίθεση με αυτές που αμύνονται και μπορούν με σύμμαχο την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου  να πάρουν πιο εύκολα το βαθμό.

 

Το περίεργο στην ιστορία είναι ότι το  γιατί άρχισε ο αγώνας και ταλαιπωρήθηκαν τόσο οι παίκτες των δύο ομάδων (βασικά του Εργοτέλη γιατί οι άλλοι σαν γάβροι κατέχουν το κολύμπι), όσο και οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες εφόσον μάλιστα την ώρα της σέντρας έβρεχε ασταμάτητα!

 

Απάντηση ζητάει επίσης η κίνηση  του διαιτητή Γιάχου να προσπαθεί να δει αν αναπηδάει η μπάλα σε κάποια σημεία του γηπέδου (λίγα βέβαια) στα οποία υπήρχαν πράγματι νερά και δεν έδωσε το βάρος στο συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα του αγωνιστικού χώρου που ήταν σαφώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση και σε αυτό παιζόταν άνετα μπάλα. Σημειώνουμε ότι η βροχόπτωση είχε σταματήσει και οι συνθήκες συνεχώς βελτιωνόταν.

 

Δηλαδή όταν ο ΠΑΟΚ  έπαιξε στις 28/10 το ματς στη Φλώρινα με τον Εορδαϊκό για το κύπελλο, η κατάσταση ήταν καλύτερη από αυτή που επικτρατούσε στο Ηράκλειο το Σάββατο; Γιατί εκεί -και όχι μόνο εκεί βέβαια αλλά και σε περιπτώσεις άλλων ομάδων της χώρας- δε δείχτηκε η ίδια ευθιξία που είδαμε να επιδεικνύεται από τον Γιάχο στο Παγκρήτιο...

 

Προφανώς στο ημίχρονο που προηγήθηκε της διακοπής κάποιοι άμεσα θιγόμενοι έστειλαν με περιστέρι -γιατί απαγορεύτηκε από τη Super League να έχουν ανοιχτά τα κινητά οι διαιτητές-  μήνυμα στον άρχοντα της αναμέτρησης του στυλ: κάνε κάτι γιατί χανόμαστε....

 

Οι άνθρωποι του Εργοτέλη "έπνεαν τα μένεα" με την απόφαση διακοπής μιας και έβλεπαν πως όλα μοιάζουν προγραμματισμένα και κατευθυνόμενα. Για μένα είναι προφανές πως ο ρέφερι ήθελε να προστατέψει το φιλοξενούμενο μιας και η απόφασή του ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στις τάξεις των γηπεδούχων.

Όπως γίνεται αντιληπτό μια καινούρια εποχή με νέα ήθη και έθιμα έχει αρχίσει και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εδώ και λίγους μήνες για το δύσμοιρο και πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια εποχή που τα παχύδερμα μαμούθ εμφανίζονται και πάλι στο προσκήνιο και αναλαμβάνουν να κινήσουν τα νήματα του εθνικού μας σπορ μας  Άντε καληνύχτα μας...

Διαβάστε ακόμη...