«Είναι ηλίθιοι όσοι κάνουν δικτατορία με τανκς, ενώ υπάρχει η Τηλεόραση»: Uberto Eco

Απεβίωσε ο Uberto Eco, αυτή η σημαντική προσωπικότητα των Τεχνών και των Γραμμάτων και μας άφησε παρακαταθήκη αυτή την ΜΕΣΤΗ περιεχομένου σκέψη...
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
«Είναι ηλίθιοι όσοι κάνουν δικτατορία με τανκς, ενώ υπάρχει η Τηλεόραση»: Uberto Eco

Μια σκέψη που την συναντάμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ σε κάθε μας απόπειρα ν' ασχοληθούμε με αυτό που θεωρητικά ονομάζεται/καλείται ενημέρωση

Και βέβαια ο μεγάλος συγγραφεύς όταν μιλά για «τηλεόραση» προφανώς και δεν εννοεί μόνο το χαζοκούτι και ότι αυτό παραδίδει/εκπέμπει μεθοδικά και με σχέδιο στους ανυποψίαστους και αφελείς και αδρανούντες στον καναπέ δέκτες. Είναι το σήμα κατατεθέν του πιο βρώμικου «ειρηνικού» μέσου κατακτήσεως ψυχών και νόων που καλείται... ενημέρωση.

Σε εμάς στον ΠΑΟΚ αυτό το βρώμικο σύστημα έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει «άριστη» δουλειά με την ανοχή βεβαίως και την δική μας και των φερομένων ως ιθυνόντων του Συλλόγου.
Ξέρω, έτοιμος είσαι να πεταχτείς και να αναρωτηθείς μπαστα(ΑΡΔ)άκι μου: Πάλι οι εμμονές με τους ΑΡΔ και την επικοινωνία;

Κατ' αρχήν να σε πώ φίλε και συνοπαδέ θα σε αναφέρω το ακριβώς έγραφα πρίν ένα χρόνο: «..τώρα ξέρω τι να περιμένω του χρόνου τον Φεβρουάριο».

Είναι πλέον τόσο στρωμένο το σχέδιο που γνωρίζουμε τι θα παρακολουθήσουμε. Ούτε οι μπούκ δεν στοιχηματίζουν για έκδοση ανακοινώσεως με «οργίλο ύφος» πρίν τον αγώνα με τον Ουλιμπιάγκους , ενδεχομένως και σήμερα.

Ποιος δεν περίμενε αυτά που έγιναν την προηγούμενη Κυριακή;

Και να ξεκαθαρίσω ότι ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ούτε στους οργανωμένους ούτε στους συνδέσμους . Απ' εναντίας θεωρώ ότι ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να οργανωνόμαστε στο όνομα του ΠΑΟΚ, με μία προϋπόθεση: ότι θα υπάρχει ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Εγώ αυτό που εισέπραξα την προηγούμενη Κυριακή είναι ότι αν υπάρχουν οργανωμένοι διακρίνονται από ΠΛΗΡΗ ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ! Ήταν προφανές ότι το κλίμα που δημιουργήθηκε ήταν ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΛΑ ΔΟΥΛΕΜΕΝΗΣ και ΚΑΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ προπαγάνδας...

Δεν μπορώ να τσουβαλιάσω στην έννοια «οργανωμένοι» παιδάκια αμούστακα που η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ και την κερκίδα της ΤΟΥΜΠΑΣ τους παρασύρει σε εν θερμώ και άκριτη αποδοχή των όσων με ΕΠΙΜΕΛΗΜΕΝΟ «αυθορμητισμό» παραγγέλλουν τα δύο -τρία ΣΥΓΕΚΡΙΜΕΝΑ πουλημένα τομάρια που παριστάνουν τους ΠΑΟΚτσήδες.

Είναι προφανές ότι όταν έχεις τον κόσμο επί μία ώρα και σε ακολουθεί στην εκφορά των ΠΑΟΚτσήδικων συνθημάτων, όταν, βοηθούσης και της ροής του αγώνα, δίνεις το σύνθημα για το οποίο πληρώθηκες αδρά, το παιδάκι που φωνάζει για τον ΠΑΟΚ δεν προλαβαίνει να σκεφθεί τι καλείται να εκφέρει...

Είναι τυχαίο ότι ΚΑΜΙΑ ενοχλητική ενέργεια δεν έχει γίνει στις αρχές του παιχνιδιού;

Ακόμη και η καλά προσχεδιασμένη μπούκα, από τα ΊΔΙΑ δύο -τρία πουλημένα τομάρια, με την ΑΕΚ στο κύπελλο στο τέλος του παιχνιδιού έγινε.

Και βέβαια ο στόχος είναι ο ΠΑΟΚ, με προστάδιο τον κ. ΣΑΒΒΙΔΗ. Το είχε πεί άλλωστε και ο Βρέντζος «αργά η γρήγορα ο Σαββίδης θα φύγει από τον ΠΑΟΚ». Κι αν κάτι τέτοιο τότε φαινόταν απίστευτο τώρα «σιγοψυθιρίζεται»

Αφού κάποιοι δεν βγήκαν γυμνοί στον δρόμο που ο κ. ΣΑΒΒΙΔΗΣ πλήρωσε τα χρέη, τώρα θέτουν το ζήτημα για τις «αποτυχημένες επιλογές Σαββίδη»!

Και γίνεται αυτό, όχι μόνο γιατί στόχος είναι ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ αλλά γιατί έχει γίνει κατανοητό ότι από την έλευση ΣΑΒΒΙΔΗ ο σύλλογος ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα.

Δεν νομίζω να θυμάται κανείς άλλος κύπελλα και νταμπλ σε ΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άθλημα, πριν την έλευση ΣΑΒΒΙΔΗ;

Αφήνω το μπάσκετ κατά μέρος γιατί για τα ανεξήγητα που υπάρχουν εκεί ΜΟΝΟ μια εξήγηση δίνω: ότι όταν το Αθηναϊκό κράτος ανέχθηκε την κατασκευή γηπέδου, μάλλον μας υποχρέωσε να δεσμευτούμε ότι θα επενδύσουμε στο μπάσκετ μετά από 30 χρόνια!

Ο κ. ΣΑΒΒΙΔΗΣ είναι ο στόχος και γι' αυτό όλες οι επιλογές του βγαίνουν ΑΧΡΗΣΤΕΣ στο εξάμηνο. Γιατί αντιβαίνει στην λογική ο Στελλάκης και η παρέα του να θέλει πέρυσι το πλάνο που δεν υπήρχε και φέτος, που του ανακοινώθηκε το πλάνο τριετίας, να κράζει λές και τον είπαν ότι ο ΠΑΟΚ πάει για πρωτάθλημα

Γιατί αντιβαίνει στην λογική να υπάρχουν σε όλα τα αθλητικά sites ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ που αρθρογραφούν και σχολιάζουν ΠΑΝΤΑ μειωτικά ιντριγκαδόρικα και απαξιωτικά για τον ΠΑΟΚ.

Γιατί αντιβαίνει στην λογική να σε επιπλήττει κάποιος όταν πάς να ψελίσεις ότι ο ΠΑΟΚ έχει ισάξιο ρόστερ με αυτό της αντιπάλου της Αντερλεχτ και όταν ο ΤΟΥΝΤΟΡ ισχυρίζεται το ίδιο με αυτούς, να το παίζουν θιγμένες αδελφές και να εξανίστανται γιατί πληγώθηκε το ... ΠΑΟΚτσήδικο γόητρο!

Γιατί αντιβαίνει στην λογική διεθνείς προσωπικότητες του ποδοσφαίρου να βγαίνουν άχρηστες σε 5 μήνες στην Αθήνα του μπορομαλάκα και του Κόμμοδου

Γιατί αντιβαίνει στην λογική ο ΣΤΕΦΕΝΣ και ο ΑΡΝΕΣΣΝ και ο ΜΙΧΕΛΣ ακόμη και ο μαθητευόμενος ΤΟΥΝΤΟΡ να υπολείπονται του Κομπότη και του Μποτία. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

Ξέρω μπαστ(ΑΡΔ)άκι έχεις εκμανεί αλλά στ' @@ μου. Εξ άλλου ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ σε σένα. Στον αμέριμνο συνοπαδό απευθύνομαι που δικαίως προβληματίζεται με τον ΠΑΟΚ και μπορεί να με πεί ότι πάντα οι ΑΡΔ φταίνε;

Φίλε μου εκτός από την ρήση/τίτλο του σημερινού άρθρου θα σε πώ κάτι πολύ απλό για να καταλάβεις ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ παίζουν τα δημοσιεύματα. Προχθές βγήκε ο τελικός του λίγκ-απ στο βόλλει. Μέσα σε δευτερόλεπτα άρχισαν τα δημοσιεύματα για το ποιος, ποιόν χρίζει φαβορί! Θεωρείς ότι αυτά έχουν τυχαία σημασία;

ΌΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. Διαμορφώνουν ατμόσφαιρα και ψυχολογία

Φαντάσου κατ' αναλογία τι γίνεται με τα ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ και ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ/ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ άρθρα για τον ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με τις ψεύτικες φήμες που μεταδίδονται στην Θεσσαλονίκη και στον Βορρά γρηγορότερα και από τον άνεμο.

Γράφει ο άλλος στο contra: «τελικά τι είναι το Παναθηναιγκους- ΠΑΟΚ;;» Θέλοντας να πεί ότι δεν είναι ντέρμπυ γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είναι μεγάλη ομάδα. Λοιπόν να σε πώ κάτι: στα παπάρια μου για το πώς θα χαρακτηρίζεις το παιχνίδι. Πέστο όπως θέλεις!

Πρέπει να ξέρεις όμως ότι και τα παιχνίδια στην ΤΟΥΜΠΑ για πολλά-πολλά χρόνια, ντέρμπυ τα ονόμαζες και ήταν ΜΟΝΟ στα χαρτιά. Μετά ήλθε η εγκληματική οργάνωση...

Και να σε πώ κάτι τελευταίο. Ο ΠΑΟΚ δεν κατακτά απλά πρωτάθλημα, αλλά ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ και ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΝΕΙ νοοτροπίες ΞΕΝΕΣ προς τον ελληνικό πολιτισμό.

Και αυτό πίστεψέ με είναι ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερο και ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟ από τα κριτήρια που έχεις για τις «μεγάλες ομάδες»

Και είστε τόσο άρρωστοι που όταν ο ΠΑΟΚ θα την γκρεμίσει αυτή την νοοτροπία, θα βρείτε επιχειρήματα του ανοιγμένου σας πρωκτού για να την αμφισβητήσετε.

Έχετε τον ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ οίκτο μου. Και από κοντά ο αυτομολήσας στο Αθηναικό κράτος Χρήστος Δημόπουλος.

Χρηστάκη , αν τιμάς τα παντελόνια που φοράς, πές αγόρι μου έπαιξα μπάλα στον ΠΑΟΚ αλλά είμαι παναθηναιγκους. Δεν είναι κακό, δείξε λίγο ανδρισμό στην ζωή σου!

Με αφορμή τον ημιτελικό του κυπέλλου που ο κόμμοδος προσβλέπει σε τελικό με τον Σπανό για να κάνει ένα στημένο με ανατροπή τελικό, αυτός που θα επωμισθεί το βάρος της «προκρίσεως» θα είναι ο κ. ΣΑΒΒΙΔΗΣ, για ευνόητους λόγους.

Εύχομαι να μην τσιμπήσεις εύχομαι να μην δικαιώσεις τον Uberto Eco!

Υ.Γ Πολύς θόρυβος δεν έγινε για την μετάθεση ενός Αξιωματικού; Υπάρχει λόγος. Το άτομο δούλευε σαν δεύτερη ΕΥΠ για λογαριασμό δύο προσωπικοτήτων:
του υπόδικου και του παλιού παικταρά της Λάτσιο από την Χιλή! Ήταν τέτοια η προσήλωση στο έργο του που μέχρι και το paokmania την ένιωσε!!!

Διαβάστε ακόμη...