Ό,τι δηλώσεις...

Μια φράση του Γιάννη Τσαρούχη που έχει αφήσει εποχή αλλά και πεδίο προβληματισμού για το νόημά της είναι ότι : «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις».
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Ό,τι δηλώσεις...

Απίστευτης ακρίβειας διατύπωση, που μέσα από 5 λέξεις μπορείς εύκολα να καταλάβεις την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΗ και ΠΡΑΓΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ διαφορά μεταξύ του «είναι» και του «νομίζειν ότι είναι».

Ας παραθέσουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα:

ΠΡΩΤΟΝ: «Πειθαρχική επιτροπή super league" Υποτίθεται ότι το έργο της είναι η τιμωρία κάθε παραβατικής συμπεριφοράς όπως αυτή προκύπτει και τεκμηριώνεται από εκθέσεις/αναφορές/εισηγήσεις αρμοδίων οργάνων.

Στο πειθαρχικό όργανο της λίγδας περιήλθε η ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ και ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σύμφωνα με την οποία το ερυθρόλευκο πλυντήριο στην Κέρκυρα είχε προβεί «σε εικονική μεταβίβαση μετοχών» διαδικασία που είναι αντικανονική και επισύρει ΤΙΜΩΡΙΑ και ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΗΣ και συγκεκριμένα είτε αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα είτε υποβιβασμό.

Δεδομένου λοιπόν ότι η ΟΥΣΙΑ της υποθέσεως είχε εξετασθεί από την ΕΕΑ η «πειθαρχική επιτροπή» ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να επιβάλλει μία εκ των δύο προβλεπομένων ποινών. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Τι έκανε η επιτροπή; Μπήκε στην ΟΥΣΙΑ της υποθέσεως, ενώ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ, και «αθώωσε» το πλυντήριο και το κράτησε την κατηγορία, προφανώς γιατί χρειάζεται, εφ' όσον οι μάρτυρες ένα μετά τον άλλο «αποδημούν εις κύριον».

Σύνθεση της επιτροπής ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ από Αρκαδία, Στεφανοπουλος, Στεφανάκης!

Ποιοι είναι αυτοί;

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε».

Ο κ. Κλουκίνας είναι Δικηγόρος, LLM. Υπηρέτησε επί πολλά χρόνια στο δικαστικό σώμα και αφυπηρέτησε με το βαθμό του Εφέτη. Διετέλεσε Προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Τι είναι Η «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.»;

«Ιδρύθηκε με το Νόμο 2408/1996 και λειτουργεί χάριν του Δημοσίου Συμφέροντος. Σκοπός της είναι η μελέτη, η κατασκευή, η επέκταση, η επισκευή, η συντήρηση, ο εξοπλισμός και η οργάνωση των Δικαστικών κτιρίων, των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης και των εποπτευόμενων από αυτό νομικών προσώπων, εφόσον τα έργα αυτά ανατίθενται στην εταιρία με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης.»

Δηλαδή τι δεν καταλαβαίνεις;

Βέβαια ο κ. Κλουκίνας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πλέον πρόεδρος στην Εταιρεία αυτή αλλά έχει αφήσει περίοπτο έργο και γι' αυτό και έγινε αναφορά. Στο παλμαρέ των εξόχων νομικών ποιημάτων που έχει εκδώσει η «πειθαρχική επιτροπή» περιλαμβάνεται και η απόφαση απαλλαγής της Βέροιας για το παιχνίδι με την γνωστή ομάδα του Πειραιά.

Ο αδέκαστος αυτός πρώην δικαστής είχε το σθένος και τα δικαστικά άντερα να ορθώσει το ανάστημά του και ν' αμφιβάλλει για την ορθότητα των καταθέσεων Καλαϊτζιδη, Γεωργέα, Καλογερή, ν' αμφιβάλει για την ύπαρξη ενδείξεων ενοχής σύμφωνα με το «κατασκευασμένο κατηγορητήριο» του Ανακριτού ΑΝΔΡΕΑΔΗ που σε ομοφωνία με τον Εισαγγελέα έχουν επιβάλλει περιοριστικούς όρους για την υπόθεση αυτή , να μην περιμένει την εξέλιξη της ποινικής υποθέσεως, ενώ επελήφθη με βάση την ποινική διαδικασία και να προχωρήσει με απαράμιλλο θάρρος, ως νέος Πολυζωίδης, στην «παλληκαρίσια» απαλλαγή των υπαλλήλων του dealer, κόντρα «στα χαλκεία της μεθοδευμένης ποινική διώξεως» σε βάρος των επενδυτών του ποδοσφαίρου.

Μνημείο επίσης «νομικής επάρκειας» αποτελεί και η απόφαση υποβιβασμού του ΗΡΑΚΛΗ και παραμονής του Αρκαδικού πλυντηρίου/φαρμακείου (που παρενθετικά να πώ ότι πλέον έχει βάλει χέρι και στον ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ, προφανώς γιατί οι δουλειές πάνε καλά και πρέπει να επινοηθούν και νέα έξοδα). Σχετικό δημοσίευμα ανέφερε : « ... Τότε είχε αποκαλύψει ότι Κλουκίνας κατάγεται από τα Τρόπαια της Αρκαδίας και ήταν αυτός που εξέτασε την καταγγελία του Αστέρα Τρίπολης κατά του Ηρακλή

Εκτός αυτού την εντολή στο ΙΚΑ Καλαμαριάς για να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα της ΕΠΟ για αποστολή των στοιχείων της ΠΑΕ Ηρακλής έδωσε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος επίσης κατάγεται από την Αρκαδία και την Τρίπολη όπου εκλέχθηκε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ! Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας στο σκεπτικό της απόφασης που εξέδωσε, ξεκαθαρίζει ότι επειδή ο Ηρακλής χρησιμοποίησε κατ" εξακολούθηση δελτία ποδοσφαιριστών που εκδόθηκαν με δόλιο τρόπο αλλά και γιατί η βαθμολογία του πρωταθλήματος δεν επικυρώθηκε ακόμη από το ΔΣ της Λίγκας, η ομάδα της Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ως εκ τούτου «ανασταίνεται» η ομάδα της Τρίπολης η οποία είχε καταλάβει τη 14η θέση της βαθμολογίας και είχε υποβιβαστεί (μαζί με τη 15η Λάρισα και τον 16ο Πανσερραϊκό). Το σκεπτικό της απόφασης το οποίο υπογράφουν τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής κκ. Χαρίλαος Κλουκίνας, Στέφανος Στεφανόπουλος και Γιώργος Στεφανάκης....»

Σταθερή αξία η επιτροπή. Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα ο Κλουκίνας (και οι συν αυτώ) μένουν

Πραγματικά λοιπόν η πειθαρχική επιτροπή είναι «πειθαρχική επιτροπή» εφ' 'όσον έτσι δηλώνει

ΔΕΥΤΕΡΟΝ : Ο πρόεδρος της λίγδας που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται και δρά για το καλύτερο δυνατό συμφέρον των ομάδων, χωρίς να εκτελεί εντολές και χωρίς να προσπαθεί να υπακούσει σ' εντολές ανωτέρων του, απέρριψε την προσφορά του ΟΠΑΠ στις ομάδες της λίγδας. Έτσι πλέον η διαπραγμάτευση θα γίνει ξεχωριστά με την κάθε ομάδα. Να θυμίσω την διαβάθμιση προσφοράς που έκανε ο ΟΠΑΠ: Ατρόμητος, Αστέρας, Ξάνθη, Ηρακλής, Παναιτωλικός, ΠΑΣ, από 350000 ευρώ και Πανιώνιος, Πανθρακικός, Βέροια, Πλατανιάς, Κέρκυρα, Καλλονή από 200000 ευρώ.
Και ρωτάω: στην διαπραγμάτευση, κατά μόνας, υπάρχει περίπτωση οι ομάδες αυτές να πάρουν παραπάνω; Ούτε ένα ευρώ!

Διαμαρτυρήθηκε καμία ομάδα για την συμπεριφορά του προέδρου της λίγδας, που είναι καταφανώς ΣΕ ΒΑΡΟΣ των οικονομικών συμφερόντων τους; Όχι!

Εν τάξει τότε και ο μποροθρύλος «είναι πρόεδρος» και «εξυπηρετεί το συμφέρον των ομάδων» αφού έτσι δηλώνει...

ΤΡΙΤΟΝ: μέσα σ' αυτό το κλίμα, μέσα σ' αυτήν την βορβορώδη κατάσταση την ποδοσφαιρική και την ευρύτερη κοινωνική, ο «οπαδός του ΠΑΟΚ» ο υποψιασμένος, ο επαναστάτης, ο «δεν μασάει πρόλογο», ο «δεν είναι πρόβατο», ο τσαμπουκαλεμένος και ο πολέμιος του κατεστημένου, βρήκε τι φταίει και διαδηλώνει σθεναρά και με ύφος και φερόμενη ευφυΐα και νομιζόμενο χούμορ. : Ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ είναι η αιτία του.... κακού.

Εν τάξει είσαι «οπαδός του ΠΑΟΚ» αφού έτσι δηλώνεις! (να διευκρινίσω ότι δεν μ' ενδιαφέρει αν θεωρείς τον ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ τον χειρότερο παίκτη του κόσμου, μ' ενδιαφέρει που συντηρείς , στο βαθμό και στην ένταση και στην όποια μαζικότητα, ένα θέμα που εξυπηρετεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ τους άλλους)

Υ.Γ Κύριε ΣΑΒΒΙΔΗ, δεν νομίζω να είσαι μαλάκας που όταν σε καλεί ... ο άλλος «να επενδύσεις» εσύ ν' ακολουθήσεις την ... συμβουλή του. Ούτε ευρώ σε «επενδύσεις». Αν θέλεις να επενδύσεις υπάρχουν το μπάσκετ, το βόλευ , το χάντμπολ.

Ένας ευρωπαϊκός τελικός στο βόλλεϋ, ούτε απλησίαστος είναι ούτε μακριά στον ορίζοντα.

Διαβάστε ακόμη...