Για ένα κομμάτι ψωμί...

Έχεις καταλάβει αγαπητέ μου ποιο είναι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος;
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Για ένα κομμάτι ψωμί...

Να σε πω στα γρήγορα μέσα από χαρακτηριστικές σκηνές:

ΣΚΗΝΗ ΠΡΩΤΗ: Στα πέντε χρόνια των μνημονίων τα τσοντoκάναλα και οι αργυρώνητοι ΑΡΔ , ΠΟΤΕ δεν έδειξαν τις ουρές για τα συσσίτια, ΠΟΤΕ δεν ανέδειξαν τον ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ αριθμό αυτοκτονιών, ΠΟΤΕ δεν ανέφεραν τον ακριβή αριθμό των νέων που ξενιτεύθηκαν για να βρούν δουλειά. Ωστόσο έχεις δεί ΟΛΕΣ τις ουρές σε ΟΛΑ τα ΑΤΜ της Αττικής.

Προεδρευομένη Τηλεοπτική Δημοκρατία

ΣΚΗΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Συγκεντρώσεις για το ΝΑΙ και το ΟΧΙ. Και ενώ η συγκέντρωση του ΟΧΙ έχει συγκεκριμένη αιτία και λογική εξήγηση η συγκέντρωση για το ΝΑΙ έχει ακροατήριο από οπαδούς κομμάτων που στις προεκλογικές συγκεντρώσεις δεν γέμιζαν ούτε το κλειστό της Μίκρας.

Έτσι εν μέσω "χρεωκοπίας", εν μέσω καταστροφολαγνείας, εν μέσω, λιμού, σεισμού, καταποντισμού, πυρός, μαχαίρας, επιδρομής αλλοφύλλων, ο "πολίτης" ξαναγύρισε στο μαντρί. Εύγε πρόβατο! Μπράβο γαυρε μεσσήνιε πωλητικέ, επένδυσες στον τρόμο και απολαμβάνεις τον κόπο σου...

ΣΚΗΝΗ ΤΡΙΤΗ :Υποτίθεται ότι υπάρχει capital control, που σημαίνει ότι ο σκοπός είναι η κατά το δυνατόν μικρότερη διάθεση χρήματος. Παρά ταύτα διαπιστώνεται το εξής παράδοξο:

Ένας συνταξιούχος που έχει κάρτα, έχει την δυνατότητα να πάρει από το ΑΤΜ στην διανυόμενη εβδομάδα 420 ευρώ (60 χ 7) η το λιγότερο 280 (40 χ 7 )
Ένας συνταξιούχος χωρίς κάρτα έχει την δυνατότητα να πάρει , μέσω βιβλιαρίου, ,από το ταμείο της Τραπέζης για το ίδιο χρονικό διάστημα 120 ευρώ.

Αποτέλεσμα; Η έκδοση καρτών αυξήθηκε στο 500%. Το πείραμα πέτυχε. Ζήτω η πρώτη εν Ελλάδι "αχρήματη κοινωνία"

ΣΚΗΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: Είθισται, σε κάθε εκλογική διαδικασία η Κυβέρνηση να έχει τον τελευταίο λόγο. Όμως ο τρία δύο ένα γαμιέται ο αντέννα την τελευταία ημέρα ποιόν έβγαλε για να πεί την άποψή του; Τον δήμαρχο Πειραιά τον κ. Μώραλη.Την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός, την τελευταία ημέρα ο κ. Μώραλης. Μήπως ο Πειραιάς έχει κάποια ξεχωριστή σημασία ως πόλη; Όχι. Μήπως ο κ. Μώραλης έχει κάποια βαρύνουσα σημασία ως προσωπικότητα; Εδώ γελάνε. Τι συνδέει τον Πειραιά και τον κ. Μώραλη; Αυτό πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η εκλογή του, δηλαδή τα χρώματα και τις "επιτυχίες" της γνωστής ομάδας του πειραιά. Οι απόψεις του κ. Μώραλη απηχούν στους Πειραιώτες ή στους απανταχού οπαδούς της γνωστής ομάδος που είναι και πολλοί και "ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις";

Όχι εν τάξει τα πρωκταθλήματα, όπως και η ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση, κατακτώνται στα γήπεδα και για τα χάλια του ΠΑΟΚ φταίει ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ Και μήν ξεχάσεις ουραγκοτάγκο να κριτικάρεις τον σχεδιασμό του ΠΑΟΚ. Έτσι θα ξεχαστεί το σκάνδαλο Πουλίδο...

Για το δημοψήφισμα; Τι να σε πώ; Για μένα η απάντηση είναι εύκολη και απλή και επιβεβλημένη.

Δεν έχω διάθεση να στην διατυπώσω. Απλά σε λέω ότι κοινή συνισταμένη όλων των παραπάνω είναι η ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΔΕΣΤΕΡΗ νοοτροπία που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος, το μεγαλύτερο τέρας/καρκίνος που ξέσκισε τις σάρκες της Ελληνικής Παιδείας, ανεξαρτήτως κομμάτων, η μαγική ράβδος που έφερε τον πολίτη να συμπεριφέρεται σαν τομάρι, αντί για συγκροτημένη προσωπικότητα.

Ο ΠΑΣΟΚισμός και αυτό το τέρας σήμερα αφυπνίσθηκε γιατί κατάλαβε ότι ίσως έφτανε το τέλος του. Απ' ό,τι φαίνεται όμως «για να γυρίσει ο ήλιος ,ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ»

Διαβάστε ακόμη...