Ώρα να ... μορφωθείς!

Με αφορμή τον σημερινό τελικό λοιπόν ας κάνουμε μια προσπάθεια να δούμε ποια είναι η πραγματική "Μόρφωση" αυτή που πολλοί ... ευαγγελίζονται ως την ευκταία κατάσταση.
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Ώρα να ... μορφωθείς!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

"Μόρφωση" είναι να είσαι ο ΠΑΟΚ, να φτάνεις στο τελικό κυπέλλου αιλλάδως και το 1939, 1951, 1955, 1971, 1972, 1973, 1974, 1977, 1978, 1981, 1983, 1985, 2001, 2014, 2018, 2019, 2021 και 2022, να ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΣΑΙ να ταξιδέψεις 500 χιλιόμετρα για να παίξεις στην πόλη αλλά και στο γήπεδο του φιναλίστ (1955, 1971, 1973, 2018, 2019).

"Μόρφωση" είναι οι οπαδοί του φιναλίστ (αντιπάλου του ποκιστάν συνήθως)να ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ σε οικονομική και σωματική αφαίμαξη προκειμένου να δουν την ομάδα τους να διεκδικεί το τρόπαιο.

"Μόρφωση" είναι το 1955 να ορίζεται βραδινός τελικός όταν ο αντίπαλος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ και ΠΟΤΕ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΟΡΤΟ.

"Μόρφωση" είναι να ορίζεται βραδινός τελικός και οι φωτορεπόρτερς να στραβώνουν τον ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΕΙΡΟ (σε νυκτερινό αγώνα) αντίπαλο τερματοφύλακα με τα φλας.

"Μόρφωση" να είσαι ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ να ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΣΑΙ την πρώτη φορά που πας τελικό να παίξεις βράδυ στην Αθήνα, όταν δεν είχες παίξει ποτέ παιχνίδι μετά τις 3 το μεσημέρι και ΠΟΤΕ ΣΕ ΧΟΡΤΟ και στην ουσία ΧΩΡΙΣ ΟΠΑΔΟΥΣ.

"Μόρφωση" είναι να είσαι η ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ , να φτάσεις 3 φορές σε τελικό και να ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΣΑΙ να παίξεις 800 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα σου , βράδυ και στην ουσία, ΧΩΡΙΣ ΟΠΑΔΟΥΣ.

"Μόρφωση" είναι να είσαι ο Άρης και 5 φορές να ΥΠΟΧΡΕΏΝΕΣΑΙ να παίξεις 500 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα σου και μία φορά ακόμη πιο μακριά από την "πρωτεύουσα".

"Μόρφωση" είναι να είσαι Ηρακλής και Καστοριά και αντί να παίξεις τελικό στην Λάρισα να ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΣΑΙ να ταξιδεύεις στην Αθήνα.Γιατί; Γιατί έτσι δρουν οι ...μορφωμένοι.

"Μόρφωση" είναι να παίζει η Τρίπολη στον τελικό και στο ημίχρονο να πηγαίνουν παράγοντες του αντιπάλου στον διαιτητή για να του λένε "παίξε 50-50 και μην φοβάσαι τίποτα" Τι να φοβηθεί δηλαδή; την Τρίπολη;

"Μόρφωση" είναι να είσαι Ξάνθη να φτάνεις τελικό και να ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΣΑΙ να κάνεις 1000 χιλιόμετρα , ενώ μπρορούσε η απόσταση να μοιραστεί στην Θεσσαλονίκη.

"Μόρφωση" είναι από τους 76 τελικούς οι 63 (!) να έχουν γίνει στην Αθήνα και 3 στην Θεσσαλονίκη.

"Μόρφωση" είναι στο Πανθεσσαλικό που έχει ύπαρξη 20 ετών να έχει γίνει ο ίδιος αριθμός τελικών με όσους έχουν γίνει στην Θεσσαλονίκη.

"Μόρφωση" είναι να έχουν γίνει 4 τελικοί στην Θεσσαλονίκη, ενώ οι ομάδες του Βορρά έφτασαν 45 φορές σε τελικό.

"Μόρφωση" είναι ενώ έχουν γίνει όλα αυτά, να πανηγυρίζεις τους "τίτλους" και να ... ζητάς και τα ρέστα από πάνω.

"Μόρφωση" είναι να χλευάζεις κι από πάνω, όταν ακούς διαμαρτυρίες για όλα αυτά τα ΑΙΣΧΗ.

Για μένα, ΟΥΔΕΜΙΑ σημασία έχει ο σημερινός τελικός.

Προστίθεται άλλη μια ΑΛΗΤΕΙΑ, στην διαχρονική αλητεία του αιλινικού πρωκτόσφαιρου να απονέμει τίτλους στους ΔΥΟ αιμοσταγείς κοτσαμπασηδες και την θεραπαινίδα τους , παρέχοντας όλα τα "εχέγγυα" ότι στον τελικό ο αντίπαλος θα παίξει όπως ο "μονομάχος" στην γνωστή ταινία: τραυματισμένος και ήδη χαμένος ΠΡΙΝ ξεκινήσει ο αγώνας

Κι όταν θ' ακουσθεί ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ και οι ΠΑΟΚτσήδες θα πουν τον "δικό τους" , σίγουρα οι "εθνικόφρονες" οι "ελληναράδες" , οι "μορφωμένοι" θα κράξουν

Τότε με ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ θα τους απαντήσουμε: "ελληνες" είστε και φαίνεστε!

Αυτό είναι το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΟΠΑΙΟ

Υ.Γ Για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα στο 6ο λεπτό

Διαβάστε ακόμη...