Το ... πρότυπο!

Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει, είναι το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία, δεν χάνει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ την ευκαιρία ν' αποδείξει πόσο βαθιά ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ και ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΗ είναι.
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Το ... πρότυπο!

Επίσης αυτό που ξεπερνά και το "εντυπωσιακό" είναι τα κολήμματα (μέχρις ψυχοπάθειας) του α(θ)λήτικου χώρου ν' ανάγει όλα τα θέματα σε "θρυλικά " πάντα, με τα κριτήρια της δικής του αρρωστημένης ιδεοληψίας , λές και το σύμπαν ολόκληρο κρίνεται μονο με τα "θρυλικά" κριτήρια τα δικά του, με τίποτα άλλο.

Αφορμή ο θάνατος του ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ, αυτού του ΘΕΟΥ, χωρίς " ",του αθλητισμού.

Και βγήκαν διάφοροι και ακριβώς την ημέρα του θανάτου ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ αφού συνδυάζοντας το αποτέλεσμα μιας εγκληματικής οργανώσεως στο τσουλού, έκαναν εμφανείς συνειρμούς σε πηχαίους τίτλους της μορφής του ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ με την εγκληματική οργάνωση.

Λες και ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ δεν είχε κάνει οτιδήποτε άλλο στην ζωή του ειδικά την ποδοσφαιρική ή το μόνο που τον συνέδεε με την Ελλάδα ήταν το μοναδικό λάθος της ζωής του να πάει φιλοξενούμενος σ' ένα άντρο συμμοριτών.

Όλα αυτά βέβαια, πρός τέρψιν των γιδιών, που ούτως η άλλως έχουν εθιστεί στην σκόνη κάθε είδους, υφιστάμενα τις συνέπειες σαφέστατης "αλλοίωσης αποτελέσματος" στον αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Και μετά πήραν σειρά οι "δηθενιστές" οι ντεμέκ κολτουριάρηδες που κινούνται σ'έναν συνδυασμό πωλητικής και αθλητισμού που οι τοποθετήσεις τους στριφογυρίζουν στα όρια της γραφικότητος έως της γελοιότητος.

Κατ' αρχήν ένα θα σας πω: ο Δημήτρης Καμπουράκης χαρακτήρισε τον ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ "γελοία προσωπικότητα"

Αλλά δεν φτάνει αυτό:

Υπήρχαν και άλλοι ανέραστοι που άρχισαν τις ηθικοπλαστικές αναλύσεις του στύλ:

Nαι ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ, αλλά το ... χέρι του θεού

Nαι ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ αλλά τα ... ναρκωτικά

Nαι ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ, αλλά τα εξώγαμα

Nαι ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ, αλλά είναι πρότυπο γα τους νέους;

Και ποιoς σου είπε εσένα ότι ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ήθελε να είναι "πρότυπο" για κάποιον; Τον ρώτησες;

Γιατί το δικό σου "συμπέρασμα" ή τη δική σου "απορία" τη χρεώνεις σε άλλον ως γεγονός, χωρίς μάλιστα να τον ρωτήσεις;

Και είσαι εντελώς ΥΠΟΠΤΟΣ γιατί εκπροσωπώντας και υπηρετώντας αυτό το εξουσιαστικό σύστημα που έχει επιβληθεί στον άνθρωπο σχεδόν από γεννησιμιού του, υποστηρίζεις αυτό το οποίο θέλει, επιδιώκει και έχει επιβάλλει:

Να συνεχίζει να κυριαρχεί μέσω "προτύπων", των προτύπων όμως που επιλέγει το ίδιο το σύστημα.

Ε λοιπόν ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ, αυτό το κατεστημένο έσπασε και γι αυτό κυνηγήθηκε και γι' αυτό έρχεσαι σήμερα εσύ ν' αναρωτηθείς για το ... πρότυπο:

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΥΠΟ, δεν ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ, δεν διαφήμισε ΠΟΤΕ ότι "είμαι πρότυπο ακολουθήστε με"

Κι εδώ είναι που φαίνεται ΠΟΣΟ ύποπτος είσαι: Αφού εν ζωή δεν ήταν πρότυπο, γιατί εσύ θέτεις θέμα ... προτύπου ενώ έχει πεθάνει;

Μα για τον απλό λόγο: αγωνιάς μήπως οι νέοι ακολουθήσουν τον ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ όχι στις κακές συνήθειές του αλλά στο να ζουν "χωρίς πρότυπα".

Και τότε τι θα κάνει το σύστημα; Πώς θα ελέγχει;

Και αρχίζει η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ:

Μιλάς για το "χέρι του θεού" Ρε καραγκιόζη το χέρι του Μανιάτη δεν το είδες; Τα μακροβούτια του Αλεξανδρή δεν τα έβλεπες; Τις βουτιές του Τζόλε ούτε αυτές τις είδες;

Μιλάς για τα "ναρκωτικά¨" του ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ και κάνεις πως δεν βλέπεις τα ναρκωτικά στην πόρτα σου και τους ανακριτές που παραιτούνται και τους μάρτυρες που πεθαίνουν από ... φυσικά αίτια;

Μιλάς για τις ουσίες του ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ. Τους παίκτες που λιποθυμούσαν εν μέσω αγώνα και εν μέσω προπονήσεων γιατί δεν τους ρώτησες αν παίρνουν ουσίες; Γιατί δεν μας λες πού είναι ο άλλος με το νεφρό του;

Και μιλάς για τα ... εξώγαμα, ποιος εσύ που βλέπεις οι διαλυμένες οικογένειες να είναι 3 φορές πάνω από τις κανονικές και παρά ταύτα χαίρεσαι γιατί έτσι πωλείται η "δόση", οι τόνοι κουραμπιέδων πάνε κι έρχονται πιο εύκολα και γεμίζει η δεξαμενή της πορνείας.

Μιλάς για τον "λαϊκιστή" ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ όταν τα έχωσε στους Ιταλούς για την διάκριση σε " βορρά και νότο", κι εσύ εδώ δεν είχες τη στοιχειώδη ευθιξία να προβάλλεις ότι ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ, είχε αγωνισθεί και στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα, χωρίς να πληρωθεί, είπε και δυο καλές κουβέντες για κάτι ... Βούλγαρους που είδε στην ΤΟΥΜΠΑ!

Και προβάλλεις μόνο όταν πήγε στο λιμάνι όπου για να κάνει όσα έκανε ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΔΡΑ

Τόσο αργυρώνητος είσαι, τόσο δίποδο, γιατί το έχεις ξανακάνει, ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΜΠΑΓΕΡΝ (γιατί δε συνέφερε φυσικά).

Μιλάς για τον "λαϊκιστή" ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ όταν τα έχωσε στην ΦΙΦΑ για τον τρόπο που μεταχειρίζεται τους ποδοσφαιριστές και μου τον αντιπαραβάλεις με τον ΠΕΛΕ, που του σπάσανε τα πόδια το 1966 στην Αγγλία, για να σηκώσει ένα παγκόσμιο κύπελλο η αιματορουφήχτρα βασιλομήτωρ, και έκανε (και συνεχίζει να κάνει) "μοκο".

Και τον ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ τον τελειώσανε και τις δύο φορές, του σπάσανε τα πόδια, χωρίς αυτός να σταματήσει να τους τα χώνει.

Τι λες ρε παιδί μου; Στον αγγελικό κόσμο του αθλητισμού ... ο κακός ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ... πήρε ναρκωτικά!

Πόσο σανό μπορείς να φας ακόμη;

Κι από την άλλη οι κολλημένοι της θολοκουλτούρας να προβάλλουν τη σχέση του με τον ΚΑΣΤΡΟ, αλλά να παραβλέπουν ότι η σχέση αυτή είχε κοινό παρονομαστή το τι έκανε ο ΚΑΣΤΡΟ "για την πατρίδα του" και τι έκανε ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ "για την πατρίδα του".

Ή να τον ειρωνεύονται ότι έχει "ανθρωπιστικές ιδέες" αλλά φοράει χρυσά ρολόγια και δακτυλίδια όμως εδώ τα γίδια τα μαθαίνεις μέσω του ποδοσφαίρου να υμνούν και ν' αποθεώνουν τον καπιταλιστή πρόεδρο, που έχει πούρα και ρολόγια και 20 εφημερίδες και περιοδικά και κανάλια.

Και δεν εξηγείς δηλαδή γιατί για σένα ο "ανθρωπιστής" θα πρέπει αναγκαστικά/υποχρεωτικά να είναι ρακένδυτος και κακομοίρης.

Και κανείς δεν επεσήμανε ότι η προσωπικότητα του ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ήταν τέτοια που έκανε οπαδούς της ΜΠΟΚΑ κια της ΡΙΒΕΡ να κλαίνε αγκαλιασμένοι.

Γιατί εδώ ασκεί κριτική ο κοντός και οι άρρωστοι του λιμανιού σε κάθε τι επιστητό ακόμη και στην εθνική ομάδα.

Εδώ λοιπόν στην χώρα του ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ και του ΣΩΚΡΑΤΗ, ο θάνατος του ΘΕΟΥ, ανέδειξε πόσο βαθιά είναι η ΑΡΡΩΣΤΙΑ του κατοίκου της, πόσο η ΣΗΨΗ και η ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ έχουν εξαφανίσει κάθε ρανίδα ανθρώπινης αρετής.

Αφήστε τον ΘΕΟ στην αιώνια μνήμη σαν άλλο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ να λέει: " Αν ήμουν θεός δεν θα ήθελα να με λατρεύουν αλλά να με κατανοήσουν"

Δεν ήταν δεν είναι ούτε θα ήθελε να είναι "πρότυπο¨ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ, γιατί ποτέ δε διαφήμισε τη ζωή του, ούτε ζήτησε ούτε υποχρέωσε κανέναν να την ακολουθήσει.

Αν μπορείς κατανόησε τι έκανε και τι πέτυχε και αποκωδικοποίησε τον τρόπο!

Κι αν αμφιβάλεις ότι είναι ΘΕΟΣ, αυτό εδώ το γκολ, απ' αυτό το σημείο, υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις, ΜΟΝΟ ένας ΘΕΟΣ μπορεί να το πετύχει!

Θνητός ούτε σε άδειο τέρμα και χωρίς τείχος ...

Υ.Γ Μετά τον θάνατο του ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ και τη σύλληψη του ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ, νομίζω μπορούμε να πανηγυρίζουμε γιατί κρίθηκε οριστικά ο αγώνας κατά των ναρκωτικών. Δεν έχει μείνει ούτε για δείγμα!!!

Διαβάστε ακόμη...