Ποιος θα είναι ο "Γκουερίνο";

Λοιπόν φίλε μου, σε μιλάω ειλικρινά, περισσότερο και από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα χαρώ αν ο ΠΑΟΚ απεγκλωβιστεί από το μεγαλύτερο α(θ)λήτικο χαμαιτυπείο που έχει ποτέ λειτουργήσει ...
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Ποιος θα είναι ο "Γκουερίνο";

Μπαίνεις σ' ενα taxi να πας στην δουλειά σου, με ηρεμία και καλή διάθεση. Ο ταξιτζής έχει βάλει ραδιόφωνο και ξαφνικά ακούς :

"Φορτούνης και 3-0". Αντιπαρερχόμενος την ηχητική ρύπανση , προκειμένου να διαφυλάξεις την ηρεμία σου, κάνεις πως δεν ακούς.

Συνεχίζεται όμως η ηχορύπανση: "Θεϊκοί παίκτες, στη nova! Θεϊκός παίκτης ο Φορτούνης και θα πρέπει να βλέπω την nova για να τον "απολαύσω"

Η πλύση εγκεφάλου συνεχής ξεδιάντροπη και αδιάλειπτη! Θεκός παίκτης ο Φορτούνης ρε σεις; Με καλείτε δηλαδή να δω το κανάλι σας για να βλέπω τον Φορτούνη; Ο Πεφτούνης είναι ό,τι καλύτερο έχετε να με δείξετε;

Στα τσακίδια ρε και ακόμη παραπέρα. Κλείσιμο τωρα, στον δρόμο όλοι, να ζητιανεύετε και να μην σας δίνουν σημασία.

Και βγάλατε "πολύ" οφ-σαιτ τον ΠΕΛΚΑ, που αν παγωσεις την εικόνα στα HL του αγώνα, τη στιγμή της κεφαλιάς του ΠΡΙΓΙΟ, δεν νομίζω ότι κάποιος θα είναι σίγουρος ότι ο ΠΕΛΚΑΣ κινείται αντικανονικά, τουλάχιστον στον βαθμό που τον έβγαλε η nova.

Με την ευκαιρία να εκφράσω δημόσια τον οίκτο μου σε αυτούς από τα Γιάννινα και το Αγρίνιο που, προφανώς, έναντι μιάς δόσεως υγρού μπαταρίας, αντέγραψαν το ραβασάκι που πήραν και εξέδωσαν "ανακοίνωση".

Είμαι σίγουρος ότι δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των υγιώς σκεπτομένων φιλάθλων των δύο πόλεων που εξ άλλου δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του.

Τα τσουτσέκια αυτά, που στις κλειστές κοινωνίες των δύο όμορφων πόλεων, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ, απολαμβάνουν την περιφρόνηση των υπολοίπων αλλά πολύ περισσότερο θ' απολαύσουν την "περιποίηση" που τους αναμένει και ύστερα, μάλλον, δεν θα έχουν την δυνατότητα " ν' ανακοινώσουν".

Οι επόμενες δύο νίκες θα δώσουν άλλο χρώμα στο πανηγύρι της 25/2 που σίγουρα δεν θα είναι χωρίς εκλπήξεις.

Σε αντίθεση με κάποιους μάλλον αφελείς (που δεν είδαν τίποτα ... μεμπτό στα Ιωάννινα), η εκτίμηση είναι ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα προκληθεί έντονα και εντός με την Λάρισα και εκτός με την Λαμία και ίσως και αύριο.

Η ΕΟ παίζει το παιχνίδι του "οργισμένου και αδικημένου λαού" και σε αυτό ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ, αυτό ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ και αυτό ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ. Δεν την ενδιαφέρουν οι τίτλοι την ενδιαφέρει νε στρέψει τα προβατα απέναντι στην Κυβέρνηση, γιατί η Κυβέρνηση ΑΠΕΙΛΕΙ αυτούς και την ΕΟ με ΑΦΑΝΙΣΜΟ. Και θέλουν σε ετοιμοτητα τον προβατοστρατό. Και η "αδικία" και ο "εχθρός" ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ.

Θέλουν τα νούμερα της ΕΟ να πιστέψουμε ότι στον μπειραιά πήγαν οι "φιλαθλοι" με καδρόνια και αλυσίδες για ν' αντιμετωπίουν τι ακριβώς; Και τα ΜΑΤ μπήκαν μέσα για ποιο λόγο; Όπως στην Λεωφόρο που δεν έγινε το παιχνίδι με την ΕΟ. Δοκιμασμένες συνταγές και αποβλέπουν στη δημιουργία του "απογοητευμένου ψηφοφόρου".

Προσπαθούν να πάρουν και τους πράσινους μαζί, με τις "φιλότιμες" προσπάθειες του αφραγκούζου, αλλά αυτοί είναι σκεπτόμενοι. Έστι δείχνουν τουλάχιστον.

Και μένει στο παιχνίδι η ΑΕΚ η οποία χρησιμέυει στον ανταγωνισμό μόνο για ένα πράγμα:

Ποιος θα είναι ο "Γκουερίνο" του 2018;

Ποιος θα κάνει τις ζητωκραγυγές των Βορειοελλαδιτών ν' ακουσθούν μέχρι την Μουνιχία;

Ποιος θ' ανοίξει τον ασκό του αιόλου για να ξεχυθεί το ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΟΣ των πρωτευουσιάνων απέναντι στον κόσμο που βρίσκεται "βόρεια της Εκάλης και νότια της Ελευσίνος";;;

Ποιος θα καταδείξει και στον πιο δύσπιστο, ότι ο ΠΑΟΚ δεν ανταγωνίζεται απλά και μόνον αθλητικά και ποδοσφαιρικά μεγέθη, αλλά ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ και ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΕΙ ΚΥΡΙΩΣ για να ξεριζώσει ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ, ΑΡΡΩΣΤΕΣ και ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ νοοτροπίες και ιδεοληψίες που προάγουν τον ραγιαδισμό και την υποτέλεια, την αναξιοπρέπεια και την πνευματική παρακμή;

Ποιος θα είναι εκείνος που θ' απαντήσει πανηγυρικά στο ερωτημα του ποιητού :

"Αλλά με την διαρκώς ογκούμενην υπερτροφίαν της
Αττικής αι προοπτικαί διαγράφονται σκοτειναί. Οι αρχαίοι Θεοί δεν
υπάρχουν πλέον δια να δώσουν την λύσιν, και ούτω, θάττον η βράδυον,
αι Αθήναι θα συγκεντρώσουν εις τους κόλπους των και θα εξαφανίσουν δια
παντός την Ελληνικήν αρετήν, ως ο Κρόνος εις το απώτατον παρελθόν
κατέτρωγε τα ίδια αυτού τέκνα ή ως ο Ήλιος εις το απώτατον μέλλον θα
συγκεντρώσει εις τας αγκάλας του τους πλανήτας του
και θα καταβροχθίσει αυτούς!
Γένοιτο! και εις τους αιώνας των αιώνων αμήν.
Πότε θ' ανθίσουνε τούτοι οι τόποι;
Πότε θα 'ρθούνε κανούργιοι ανθρώποι
να συνοδεύσουνε την βλακεία
στην τελευταία της κατοικία;.... Νίκος ΓΚΑΤΣΟΣ (προφανώς....μακεδονομάχος)

Υ. Γ (1) Απορούσες που την Κυριακή το βράδυ ρωτούσαν επίμονα οι ΑΡΔ, προπονητή ομάδος, για το "πώς θ' αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ". Μην παραξενεύεσαι, γιατί οι ΑΡΔ γνώριζαν κατόπιν εσωτερικής πληροφόρησης, ότι ο προπονητής, σε αντίθεση με τον ποδοσφαιρστη, ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕ στις εντολές και έπαιξε "στα ίσια". Ο ποδοσφαιριστής εξώφθλαμα υπάκουσε. Ο προπονητής όχι, και κινδυνεύει η θέση του.

(2) Κάποιος θεϊκός ποδοσφαιριστής μην απορήσετε αν "ξαφνικά"... χαθεί

Διαβάστε ακόμη...