Φεβρουάριος 2011-Φεβρουάριος 2018: σαν να μην πέρασε μια μέρα

Θα μιλήσουμε πάλι για ποδόσφαιρο σήμερα, για το αιλινικώ ποδόσφαιρο, που οι πάντες και αι πάσαι γνωρίζουν ότι "παίζεται στα γήπεδα".
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Φεβρουάριος 2011-Φεβρουάριος 2018: σαν να μην πέρασε μια μέρα

Μέσα σε 10 ημέρες έχουν γίνει τρομοκρατικές επιθέσεις με αφορμή το ποδόσφαιρο σε άτομα που σχετίζονται με ποδοσφαιρικές δράσεις. Κοινός παράγοντας όλων των ενεργειών; Το ΘΗΡΙΟ

Και συνεχίζουμε. Στις 2/2/2011 ο ΠΑΟΚ έπαιξε το, κατά την γνώμη μου, ματς του αιώνα, ως προς την ένταση και πίεση, απέναντι στη γνωστή ΕΟ. Φυσικά ο αγώνας έγινε, χωρίς θεατές. Γιατί; Γιατί είχαν προηγηθεί "αυθορμήτως ακατανόητα επεισόδια" στον Βόλο.

Στις 25/2 πάλι σε αγώνα με μεγαλύτερη πίεση εναντίον της γνωστής ΕΟ, προηγείται ένα παιχνίδι στα Ιωάννινα όπου καλούνται οι φίλοι του ΠΑΟΚ να μεταβούν έστω και αν δεν έχουν εισιτήριο, σε αγώνα που αν ανάψει ένας πυρσός κινδυνεύει η ΤΟΥΜΠΑ για τον συγκεκριμένο αγώνα (πυρσός που ΔΕΝ ΑΝΑΨΕ σε προηγούμενα παιχνίδια). Το γιατί δεν άναψε στα προηγούμενα παιχνίδια θα το μάθουμε στα Ιωάννινα.

Και συνεχίζοντας να μιλάμε για ποδόσφαιρο να πούμε ότι αύριο είναι το συλλαλητήριο για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Όπου θα συρρεύσει κόσμος να διαδηλώσει για την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, χωρίς όμως η ΕΟ , περιβεβλημένη τον μανδύα της εθνικοφροσύνης , να εξηγεί στον ανυποψίαστο πολίτη ποια είναι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για την οποία θα διαδηλώσει.

Το γνωστό καλόπαιδο, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον Κόμμοδο, ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ το πατριωτικό αίσθημα του ανυποψίαστου πολίτη, για να μετατρέψει το συλλαλητήριο σε "αντικυβερνητική συγκέντρωση". ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ το ζήτημα της ονομασίας για να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ των κυβερνητικών κομμάτων και να ρίξει την κυβέρνηση. Γιατί; Γιατί το παιχνίδι είναι πλέον εκτός ελέγχου , τα μέτωπα πολλά και τα συμφέροντα που θίγονται τεράστια και η φυλακή περιμένει. Και από κοντά το παιχνίδι της ΑΕΚ με την ΕΟ.

Η ΕΟ, θέλοντας να θέσει τα πρόβατα που ελέγχει ενάντια στην κυβέρνηση, θα παραστήσει την "αδικημένη" προκειμένου να δικαιολογήσει την "οργή και την αγανάκτηση" των ... φιλάθλων. Τα πρόβατα είναι χρήσιμα είτε όταν κοιμούνται είτε όταν βελάζουν. Τώρα πρέπει να βελάξουν και γι' αυτό πρέπει να ... προκληθούν. Απορώ πάντως με τον κόσμο του ΠΑΟΚ που προβληματίζεται για την έκβαση του αυριανού αγώνα στην μουνιχία.

ΕΝΑΣ είναι ο εχθρός και ΕΝΑΣ ο αντίπαλος. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ στις 2 πρώτες θέσεις και η ΕΟ εκτός τσ.λου. Αυτή θα είναι η αρχή του τέλους. Και ως προς την πρωτιά, ο ΠΑΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει ΑΥΤΟ το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ.
Από την ΕΟ δεν κινδυνεύει να το χάσει, κινδυνεύει όμως, ακόμη και αν το πάρει, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΡΕΙ. Όσο πιο γρήγορα βγει εκτός μάχης η ΕΟ τόσο το καλύτερο. Γιατί; Γιατί δεν έχεις δει τίποτα ακόμη σε σχέση μ' αυτά που ετοιμάζει το ΘΗΡΙΟ για να προστατεύσει το προνόμιό του να βιάζει την λογική σου , τα συναισθήματά σου και τις χαρές σου.

Γιατί έτσι έχει μάθει χρόνια τώρα: να τρέφεται με την κλοπή του αίματος και του ιδρώτα των άλλων...

Διαβάστε ακόμη...