Αν δεν ελπίσεις στο ανέλπιστο, δεν θα το βρεις!

Πολύ καλές στιγμές για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ποδόσφαιρο την περασμένη Πέμπτη.
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Αν δεν ελπίσεις στο ανέλπιστο, δεν θα το βρεις!

Και οι δύο ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ομάδες που συμμετείχαν στο EUROPA LEAGUE δηλαδή ο ΠΑΟΚ και ο ΑΠΟΕΛ, εκπροσωπώντας τους υγιείς ΕΛΛΗΝΕΣ οπαδούς και φιλάθλους, πέρασαν πανάξια στους «32» του θεσμού, σκορπώντας χαρά αλλά και προσδοκίες στους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους.

Ο ΑΠΟΕΛ, ως εν δυνάμει ΙΣΧΥΡΟΣ του ομίλου του, επιβεβαίωσε την ποδοσφαιρική του αξία, τερματίζοντας άνετα στην πρώτη θέση, μπροστά από ομάδες, που στην Κύπρο θα συναγωνίζονταν την Δόξα Κατωκοπιάς για την παραμονή στην Α' Κατηγορία.

Όσο για τον ΠΑΟΚ , η πανάξια παρουσία του στην επόμενη φάση, πρέπει κατά την γνώμη μου, να αξιολογηθεί μέσα από ΓΕΓΟΝΟΤΑ που η Ε.Ο προκαλεί και διαχειρίζεται.

Μετά την ήττα από τους Αζέρους στην ΤΟΥΜΠΑ, τα ΑΡΔ των Αθηνών και τα γιουσουφάκια της θεσσσαλονικιώτικης Καμόρας προδίκασαν τον αποκλεισμό. Σχεδόν ταυτόχρονα, είχαμε την δολοφονική επίθεση στον ΜΠΙΚΑ, από γνωστούς αγνώστους.

Αυτό προκάλεσε την «διακοπή» του πρωκταθλήματος, που ενεργοποίησε την αντίδραση των «υγιών δυνάμεων» του εγχώριου ποδοσφαιρικού αχταρμά .

Τότε εξεδόθη μια επική, ως προς το περιεχόμενο, ανακοίνωση από την ομάδα που συναγωνίζεται την συμπαθή Δόξα Κατωκοπιάς, που είχε κατά λέξη ως εξής:

«.....Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επιλέγεται να γίνει αυτή η πράξη. Προφανώς έχει σχέση με την εξέλιξη του Πρωταθλήματος. Περισσότερο από όλους, από αυτή τη νέα ανωμαλία στο ποδόσφαιρο και στο Πρωτάθλημα μας, ζημιώνεται -και πάλι- ............., ο οποίος είναι πρωτοπόρος και μάλιστα με μεγάλη διαφορά και δείχνει την αξία του στο γήπεδο, ασχέτως με το ποιος σφυρίζει και ποιος τον ορίζει. Περισσότερο από όλους, από αυτή την εξέλιξη, θίγεται η ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη, που είναι ο πραγματικός πρέσβης του ποδοσφαίρου μας και που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να βγαίνει το Πρωτάθλημα από την κανονικότητα και να γινόμαστε και πάλι αντικείμενο χλευασμού σε όλη την Ευρώπη...»

Αυτή η διατύπωση, πέραν των άλλων, δίνει ένα ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ δείγμα και μια ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, πως αντιλαμβάνονται την ποδοσφαιρική διαγωνιστική διαδικασία , τα αμαρεύματα της Αθηναϊκής αγέλης των κοπρείων του ποδοσφαίρου.

Παρέχει ένα ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΟ κριτήριο για να κατανοήσεις τον τρόπο με τον οποίο δρούν και πράττουν οι Χαλκιδίτιδες της Βουκουρεστίου και της Τρούμπας.

Προδικάζουν αποτελέσματα, ποδηγετούν τις εξελίξεις, εξασφαλίζουν «επιτυχίες», ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

Λογαριάζουν όμως ΧΩΡΙΣ τον ΠΑΟΚ.

Το ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ποδοσφαιρικό μέγεθος στον πλανήτη. Τη ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ποδοσφαιρική ομάδα, που ενώ διαγωνίζεται σε ποδοσφαιρικά γήπεδα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ μια ποδοσφαιρική ομάδα. Ο ΠΑΟΚ που σε δίνει την ευκαιρία και τις αφορμές, μέσα από την μαζικότητα του ποδοσφαίρου, να φιλοσοφήσεις και να γίνεις ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ άνθρωπος.

Πώς; Με την μάχη και την αμφισβήτηση. Ο ΠΑΟΚ που σε βροντοφωνάζει ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, αν δεν δώσεις την ΜΑΧΗ. Κανένα αποτέλεσμα δεν είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ, γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ, γιατί ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ.

Γιατί ο ΠΑΟΚ προερχόμενος από τα θεμέλια της σύγχρονης ευρωπαϊκής κουλτούρας, την Ιωνία και τον Πόντο, σε φωνάζει με όλους τους τρόπους, ως νέος ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ: «Αν δεν ελπίζεις το ανέλπιστο, δεν θα το βρεις.», που σε παρακινεί ως σύγχρονος ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ: « Η διαμόρφωση του χαρακτήρα σου γίνεται από τις επιλογές σου μέρα με την μέρα. Ποια είναι τα ενδιαφέροντά σου; Ποιες οι σκέψεις σου; Ποιες οι πράξεις σου; ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΊΝΕΙΣ»

Κυνηγώντας ο ΠΑΟΚ το ανέλπιστο πραγματοποιεί το 3-2 στην ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ και μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι της προκρίσεως. Οι καταδυκτιλιζόμενοι των Αθηνών συνεπικουρούμενοι από τις δρομάδες της Θεσσαλονίκης, αφού έχουν θέσει «θέμα» ΙΒΙΤΣ και ΜΙΧΕΛΣ, μέσα από τις έγκριτες κοπροφυλλαδες και (αν)άρθρα των μυζούρηδων των «αποδυτηρίων», τρελαίνονται ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ σκέψη ότι ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στην Ευρώπη.

Μόνο κάτι δυνατό θ' ανακόψει αυτήν την πορεία, κάτι ΠΟΛΥ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟ.

Επιστρατεύεται το άτομο που μετά τον αγώνα στην Τρίπολη πριν 2 χρόνια δεν έπρεπε να περνάει ούτε έξω από τα Μάλγαρα.

Τα υπόλοιπα γνωστά σχεδόν στα πρόθυρα της διαλύσεως ο ΠΑΟΚ. Ακολουθούν οι αγώνες με Τρίκαλα και αλαφούζο, που, για μένα, δεν πρέπει να αξιολογηθούν ποδοσφαιρικά δεδομένων των εξελίξεων, που τους καθιστούσαν από πλευράς ψυχολογίας και αναταραχής «χαμένα παιχνίδια»

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ της ΠΕΜΠΤΗΣ. Και ο ΠΑΟΚ ήταν εκεί και ο ΠΑΟΚτσής ήταν εκεί. Λίγο αγριεμένος, καθόλου υποψιασμένος, έτοιμος να καταβροχθίσει ό,τι του σερβίρουν, λίγο αλλοιωμένος με το ξενοκίνητο, εκ μουνιχίας εισαχθέν στην ΕΛΛΑΔΑ, σαράκι του πρωκταθλητισμού, αλλά ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ και έδωσε ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ.

Και ο ΠΑΟΚ, έχοντας μια διαιτησία, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι όλες, έκανε ένα ΜΕΓΑΛΟ ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Με 10 παίκτες, τον ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ σε πολύ καλή ημέρα (αν έμπαινε το τακουνάκι, θα μιλάγαμε για το γκολ της δεκαετίας), την άμυνα σίγουρη και ΜΑΧΗΤΙΚΗ, με όλους τους παίκτες , πλην ΠΕΛΚΑ, σε υψηλά στάνταρ αποδόσεως.

Και έτσι η φάπα που έπεσε στους λεχρίτες που «συνέχιζαν μόνοι» ήταν άνευ προηγουμένου.

Και έπεσε και άλλη φάπα που οι Θεσσαλονικείς ΑΡΔ την «έκαναν γαργράρα»

Τι έλεγε το μαλακοκαραφλομπέκατσο; Ότι η ομάδα του Λέτο θα περάσει «αέρα» από τον όμιλο και θα κερδίσει όλους τους αντιπάλους μέσα-έξω. Θα βγει το ίζημα ν' απολογηθεί; Όχι βέβαια! Εσύ όμως θα συνεχίσεις να τον πιστεύεις και να τον ακούς...

Όπως θα συνεχίσεις ν' ακούς και να πιστεύεις και να σύρεσαι σε «συγκρίσεις» από τους καρακουραδόμαγκες της ενημερώσεως, που «συνέχιζαν μόνοι». Που παριστάνουν τους άνδρες και τα αρσενικά, χορεύοντας τους «χορούς του Σάκαινα». Μόνο που τα δίποδα δεν έχουν την νοητική επάρκεια να συλλάβουν ότι τίποτα δεν τελειώνει αν δεν δώσεις την ΜΑΧΗ, αν δεν αμφισβητήσεις την πραγματικότητα, τα δεδομένα.

Γιατί ΠΟΤΕ δεν έδωσαν μάχη, γιατί ΠΑΝΤΑ είχαν «προκαθορίσει» το αποτέλεσμα.

Γιατί ψάχνουν πάντα για τους εφιάλτες, γιατί ΠΟΤΕ δεν τους ενέπνευσε ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ.

Και δεν γνωρίζουν οι λεχρίτες ότι ακόμη ΚΑΙ αυτός ο χορός (και σε κίνηση και σε μελωδία) προέρχεται (δηλαδή σκέτη αντιγραφή είναι) από εκεί που βρίζουν, από εκεί που αποκαλούν Τουρκία και Βουλγαρία, από εκεί που ήλθε ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ του και τους ξεστράβωσε , από την πατρίδα του ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ και του ΠΑΟΚ!

Διαβάστε ακόμη...