Πραγματική νίκη, πραγματική ήττα!

Τελικά ρε φίλε έχεις μεγάλη πλάκα. Δεν φτάνει που ένα θέμα το οποίο αφορούσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τις τσέπες και το ταμείο κεφαλαιούχων, το έκανες θέμα δικό σου και αγωνιούσες, ταυτιζόμενος με την αδημονία των επιχειρηματιών,
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Πραγματική νίκη, πραγματική ήττα!

έφθασες και στο χειρότερο: πανηγυρίζεις/θριαμβολογείς ή λυπάσαι/στεναχωριέσαι, σαν να κέρδισε ή έχασε η ομάδα σου. Προσωπικά αδιαφορώ για το ποιοι πήραν τις "άδειες". Ο διαφθορέας συνειδήσεων και συμπεριφορών που καλείται τηλεοπτική "ενημέρωση" απλά ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ το "έργο του" ή μάλλον θα εντείνει την προσπάθεια στην εκπλήρωση του "έργου του". Για μένα άλλα είναι τα θέματα και μάλιστα ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ:

ΠΡΩΤΟΝ: αυτό το τριήμερο ήταν μια ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ νίκη της έννοιας "κράτος" απέναντι στους κεφαλαιούχους και τους προύχοντες. Μιλάμε για θρίαμβο, για εξαφάνιση, για νίκη υποταγής και εξευτελισμού των κεφαλαιοκρατών στην έννοια "κράτος".

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Όλα αυτά από μια κυβέρνηση και κυβερνώντες που η λεγόμενη ιδεολογική τους πλατφόρμα είναι απέναντι, κάθετα και οριζόντια, στην έννοια "κράτος". Όλα αυτά από κυβέρνηση και κυβερνώντες που διαχειρίσθηκαν ΑΡΙΣΤΑ (προς το παρόν) και ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ, διαδικασίες ελεύθερου ανταγωνισμού στην φιλελεύθερη καπιταλιστική κοινωνία

ΤΡΙΤΟΝ: Αυτό δείχνει μια προσαρμοστικότητα στις «ανάγκες της αγοράς» με την αξιοποίηση των πιο "συντηρητικών" ή και «καπιταλιστικών» εργαλείων.

Προσωπικά το αντιμετωπίζω πολύ θετικά, αρκεί και εσύ να καταλάβεις ότι άλλο πράγμα εμμονές και αγκυλώσεις και άλλο ευελιξία και προσαρμογή. Και δεν μπορώ να μην παρατηρήσω (υποκειμενικό είναι αυτό) ότι ο Πρωθυπουργός στην προσωπική του ζωή και συμπεριφορά εφαρμόζει ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ το τρίπτυχο: οικογένεια -θρησκεία-πατρίδα.

Η Οικογενειακή του συνοχή μοιάζει να είναι μπετόν-αρμέ, την έννοια "θρησκεία" στην θεωρητική της βάση και όχι την θεολογική την ακολουθεί με ΠΙΣΤΗ (όσο δε για την Εκκλησία, δεν τον βλέπω και να θέλει ρήξη αλλά την σέβεται), για δε την Πατρίδα, τουλάχιστον ως λέξη, παίζει να την χρησιμοποιεί περισσότερο και από τον Παπαδόπουλο (από τον άφρονα «εθνικόφρονα» Κούλη, ΣΙΓΟΥΡΑ, περισσότερες).

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Ξεχώρισε η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ του κ. ΣΑΒΒΙΔΗ. Θα μιλήσουμε σοβαρά τώρα όχι σε επίπεδο γαυροπρωκταθλητή και Σταύρου. Η εμπλοκή ΣΑΒΒΙΔΗ σε μια τόσο, επιχειρηματικά αλλά και Κυβερνητικά, πρωτόγνωρη διαδικασία, ήταν έκπληξη και μη αναμενόμενη, σε σχέση βέβαια με την παρουσία του στην Ελλάδα και τα ερείσματα και συμμαχίες που (δεν) είχε.

Όλοι οι συνδιεκδικητές είναι γνωστών «δυνατοτήτων». Θα σας παρουσιάσω και αυτόν για τον οποίο ίσως να μην γνωρίζατε πολλά...

Ο κ. Καλογρίτσας (μηχανικός που σπούδασε στην Ιταλία και εκδότης της εφημερίδας "ΠΡΩΤΗ") λίγα χρόνια μετά βρίσκει «επαφή» με το ΠΑΣΟΚ και δη τον Ακη Τσοχατζόπουλο και γίνεται συνεργάτης με τον Τάκη Θεοδωρικάκο που ήταν υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Κώστα Λαλιώτη. Ετσι παίρνει και πολλά έργα (η ανέγερση του νέου Εφετείου της Αθήνας, φυλακές, δικαστικά μέγαρα κ.α.). Το 1999 συναντώνται επιχειρηματικά Καλογρίτσας και Θεοδωρικάκος δημιουργώντας την εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO.

Ωστόσο, προχωρά και σε ... κουμπαριές με νόημα. Γίνεται μέσω του γιου του κουμπάρος με τον νυν υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο (πάντρεψε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στον δεύτερο γάμο του) και με τον νυν υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. Με τον νυν υπουργό Αμυνας, μάλιστα, είναι εις τριπλούν κουμπάρος, αφού έχει βαφτίσει και τα δύο παιδιά που απέκτησε μαζί με τη δεύτερη σύζυγό του.

Παράλληλα, ως άνθρωπος που είχε στενή συνεργασία και επαφή με την Αριστερά, με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μπαίνει... ξανά στο παιχνίδι.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας έχει πάνω από 30 χρόνια παρουσίας στον χώρο των κατασκευών και διαθέτει στα 69 του χρόνια την εταιρεία «Τοξότης ΑΕ». Η εταιρεία έχει αναλάβει κατασκευαστικά έργα και κυρίως δίκτυα στην Αττική (επεκτάσεις μετρό, δίκτυα κ.λπ.), την τηλεθέρμανση της Φλώρινας, το εθνικό δίκτυο Σάμου, την αναβάθμιση του παραλιακού οδικού δικτύου του Πειραιά, δημόσια έργα στην επαρχία (σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο, Κόρινθο), καθώς και οικοδομικά έργα όπως η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Βέροιας, του Νοσοκομείου Θήρας και του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου.

H εταιρεία του πρόσφατα πρωταγωνίστησε σε μια συγχώνευση πολλών εταιρειών. Η «Τοξότης» τέθηκε επικεφαλής του σχήματος. Κάπου εδώ ο Χρήστος Καλογρίτσας συναντά και πάλι τους συντρόφους του, καθώς η «Τοξότης» εξαγοράζει την εταιρεία Μέδουσα, όπως μετονομάστηκε η εταιρεία Τσίπρας ΑΤΕ, του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του Πρωθυπουργού, μετά την αποχώρησή του από το εταιρικό σχήμα.

Τέλος, το όνομα του Καλογρίτσα βρέθηκε και σε συνομιλίες του με τον φυλακισμένο βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό, ενώ σε κάποιες μίλησε ο ίδιος ο 69χρονος νυν καναλάρχης.

Όπως θα θυμάσαι πρίν τον διαγωνισμό διαδιδόταν ότι ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ είναι διατεθειμένος να προσφέρει μέχρι και 50.000.000 ευρώ για να πάρει άδεια τηλεοπτική.

Μη με πείς ότι τότε δεν πανηγύριζες, μη με πείς ότι τότε δεν πίστευες ότι θα πάρει ΣΙΓΟΥΡΑ τηλεοπτική άδεια; Θα είσαι ψεύτης.

Ο άνθρωπος όμως είναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ δεν είναι μαλάκας.

Κατέβηκε να πάρει την άδεια, στο ύψος που ΣΥΝΕΦΕΡΕ τον ίδιο όχι στο να ικανοποιήσει ή να απογοητεύσει «οπαδικά συναισθήματα», κατέβηκε για να κερδίσει ο ΙΔΙΟΣ , όχι η ομάδα του. Κατέβηκε ν' αναμετρηθεί με επιχειρηματίες όχι με τις ομάδες τους.

Έχοντας λοιπόν ένα όριο, (εσύ δηλαδή δεν θα είχες;) εφ' όσον είδε ότι το πράγμα ξέφυγε, έκανε το απλούστατο: εξάντλησε τον αντίπαλο.

Αλλά να δεχθώ ότι είναι «φτωχός συγγενής». Το ότι ο «φτωχός συγγενής» ανάγκασε τον εφοπλιστή να φτάσει στα 75.000.000 τον καθιστά χαμένο ή κερδισμένο; Το ότι ο εφοπλιστής πήρε την άδεια σε αυτό το ύψος έχοντας απέναντι έναν «ρακένδυτο», τον κάνει νικητή ή χαμένο;

Θα σε πω λοιπόν το εξής:

Ο εφοπλιστής πλοιοδότησε (δεν είναι λάθος) στην τελευταία άδεια με 73,9 εκατομμύρια ευρώ και για να λειτουργήσει κάποιο σταθμό χρειάζεται το λιγότερο επιπλέον 15+ εκατομμύρια ευρώ, είτε ξεκινήσει να κτίζει από την αρχή, είτε αγοράσει υπάρχουσα υποδομή από τα κανάλια που κλείνουν, MEGA, STAR, ALPHA, EPSILON.

Αυτά τα 90 (οι γνώστες της αγοράς μιλάνε για πάνω από 100 εκατ. τελικά) πολύ απλά ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ σε ορίζοντα 10ετίας που θα ισχύσουν οι άδειες.

Και η οικονομική αιμορραγία του θα συνεχιστεί αφού σύντομα θα πρέπει να κληθεί να καλύψει ζημιές τα πρώτα χρόνια.

Η ελληνική διαφημιστική αγορά είναι πλέον πολύ μικρή για να καλύψει τέτοια ποσά.

Άρα θα καταφύγει σε συνεργασίες. Είναι νικητής αυτός που δαπανά 75.000.000 και θα καταφύγει σε συνεργασίες;

Άσε που όλοι αυτοί είναι «προσωρινοί υπερθεματιστές» άσε που όλοι αυτοί πρέπει να δώσουν άμεσα το 30% δηλαδή ο εφοπλιστής 25.000.000 ευρώ.

Αυτό είναι νίκη; Το ότι ολόκληρος Βαρδινογιάννης έμεινε έξω δεν σε λέει κάτι;

Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ως νέος παίκτης, ως πρώτος επιλαχών, ως υποψήφιος ενδεχόμενης 5ης άδειας, ως ΑΜΕΣΗ και ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ περίπτωση συνεργάτη, χωρίς προς το παρόν να έχει ματώσει οικονομικά είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ νικητής του διαγωνισμού. Και όπως έδειξαν τα πράγματα αυτός ήταν που πήγε τις άδεις «στα ουράνια»

Θα με πείς οι εντυπώσεις; Έχεις δίκαιο. Όμως με τον ΣΑΒΒΙΔΗ να είσαι ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΣ. Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ γνωρίζει σκάκι. Και στο σκάκι χάνει ένα στρατιώτη αλλά στην επόμενη κίνηση μπορεί να κάνει ματ. Το παιχνίδι συνεχίζεται . Όμως ρε φίλε δεν μπορείς να συγχέεις τις άδειες με τον ΠΑΟΚ.

Το να έχεις την απαίτηση ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ να δαπανήσει τα εκατομμύριά του (εκτός ΠΑΟΚ) για να αισθανθείς εσύ και εγώ νικητές, εν τάξει ... Έλεος δηλαδή

Για τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ, ΗΤΤΑ για τον ΣΑΒΒΙΔΗ θα είναι να χαθούν οι εκλογές στην επο. ΗΤΤΑ για τον ΣΑΒΒΙΔΗ είναι να μην προχωρήσει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. ΗΤΤΑ για τον ΣΑΒΒΙΔΗ είναι που συνεχίζουν ν' «αρθρογραφούν» τύποι σαν τον Σταύρο και τον Μύρτσο και το Ραπτόπουλο. Αυτές είναι ΗΤΤΕΣ και μάλιστα οδυνηρές, τις οποίες δείχνει να μην τις έχει συνειδητοποιήσει.

Όσο για τα «μίντια» μην ανησυχείς, η είσοδος του ΣΑΒΒΙΔΗ είναι θέμα χρόνου...

Διαβάστε ακόμη...