Τι σημαίνει δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ;

Σήμερα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία ν' αναλύσουμε με την άνεσή μας και να εντοπίοσυμε και να προσδιορίσουμε τι σημαίνει ακριβώς δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ.
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Τι σημαίνει δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ;

Κάποιος ΠΑΟΚτσής αρθρογράφος, με ένα θαυμάσιο άρθρο που περιλαμβάνει εκτενή επιχειρηματολογία, μας επιτρέπει να διεισδύσουμε στα προφανώς ασπρόμαυρα και ακραίως ΠΑΟΚτσήδικα συναισθήματά του.

Σ' αυτό το άρθρο, παρέχει πλούσιο υλικό για χρήσιμο και παραγωγικό προβληματισμό. Πάμε λοιπόν:

«Έχω παρατηρήσει πως σε κάθε κρίση που προέρχεται από μία αγωνιστική αποτυχία, παρασυρόμαστε και ασχολούμαστε με θέματα τα οποία δεν έχουν καμία ουσία και δεν βοηθάνε στην εξέλιξη της ομάδας. Αντί να εκμεταλλευτούμε το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι ένας οργανισμός που αποδέχεται την κριτική σε αντίθεση με άλλους, μπλέκουμε σε μία κουβέντα που ανοίγουν συμπλεγματική που ζούνε από το σαλιάρισμα. Σήμερα είναι ο Κλάους, παλαιότερα ο Τζαβέλλας, πιο παλιά ο Καφές, ο ποδοσφαιριστής Βρύζας και άλλα πολλά.»

Εδώ ο αρθρογράφος είναι σαφής γι' αυτό και μιλάει στο πρώτο πρόσωπο δείχνοντας ότι γράφει κάπως εγωιστικά. Δεν είναι αυτό ούτε αλαζονεία ούτε οίηση ούτε επίδειξη ποδοσφαιρικού ελιτισμού. Ο άνθρωπος επειδή αισθάνεται σίγουρος για τον εαυτό του ξεκινά με το «εγώ». Και για να μην υπάρξει παρεξήγηση αυτό δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος είναι εγωιστής. Απεναντίας ...

«Αυτό που δεν συμβαίνει είναι να αναλύσουμε γιατί αποκλειστήκαμε από έναν κάκιστο Άγιαξ. Τι κάναμε λάθος για να μη το επαναλάβουμε. Εμένα προσωπικά αυτό που με τρώει είναι το αν αναλύσαμε καλά το παιχνίδι του. Πώς οδηγήθηκε ο Ίβιτς στην τακτική προσέγγιση της αναμονής και της κόντρας επίθεσης; Υπήρχε λόγος; Γιατί γύρισε η ομάδα πολλά μέτρα πίσω και επιλέχτηκαν παίκτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν τα ποσοστά κατοχής; Είχε ο Άγιαξ τους παίκτες για να γίνει απειλητικός αν ο ΠΑΟΚ του έδινε χώρο; Ποιοι ακριβώς είναι αυτοί;»

Εδώ διατυπώνει μια σπουδαία ποδοσφαιρική άποψη, πρωτότυπη, που νομίζω απευθύνεται στους ποδοσφαιρικά νοήμονες και όχι στα μπάζα και τους πουλημένους που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ΠΑΟΚ. Λέει λοιπόν: Αφού ο ΙΒΙΤΣ παίζοντας με κόντρα και εκμεταλλευόμενος τους κενούς χώρους έκανε 5 μεγάλες φάσεις και στα δύο παιχνίδια που δεν μπήκαν γκολ (χωρίς να ενδιαφέρει το γιατί) και ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε, γιατί να μην έκλεινε τον ΑΓΙΑΞ παίζοντας ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας οπότε, με περισσότερους κλειστούς χώρους, ο ΠΑΟΚ θα έκανε περισσότερες ευκαιρίες.

Νομίζω η σκέψη είναι πολύ προωθημένη και στην λογική αφού μας λέει με κενούς χώρους ο ΠΑΟΚ κάνει 5 άχαστα τετ-α-τετ, με κλειστούς χώρους θα έκανε 10 τετ-α-τετ... Βέβαια δεν ολοκληρώνει την σκέψη του και αφήνει στην κρίση του αναγνώστου το τι θα γινόταν αν ο ΑΓΙΑΞ έβγαινε στις αντεπιθέσεις, αλλά πάλι ο ΑΓΙΑΞ ήταν κάκιστος. Γιατί; Γιατί απλά το είπε!

Τώρα για τους παίκτες που θα έδιναν κατοχή στον ΠΑΟΚ ο αρθρογράφος δεν κάνει λόγο, αλλά και αυτό το αφήνει στην κρίση του αναγνώστου. Εννοεί τον ΤΖΙΟΛΗ, τον ΚΑΤΣΕ , τον ΠΕΛΚΑ; Άλλος δεν υπάρχει.

Προφανώς εννοεί ότι ο προπονητής της εθνικής Αλβανίας ξεκούραζε τον ΚΑΤΣΕ στο ευρωπαϊκό για να είναι έτοιμος με τον ΠΑΟΚ, αλλά ο ΙΒΙΤΣ δεν το εκμεταλλεύτηκε Αυτό όντως είναι ένα σφάλμα του ΙΒΙΤΣ αλλά δημοσιογράφος επειδή αγαπά τον ΠΑΟΚ δεν «ονομάζει».

«Εννοείται βέβαια πως τέτοια ανάλυση δεν γίνεται. Εννοείται επίσης πως κανένας που νιώθει από ποδόσφαιρο δεν κατανοεί γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν τόσο παθητικός, έστω και αν η εικόνα του αγώνα δικαιώνει τον προπονητή. Όχι όμως το αποτέλεσμα.»

Εξαιρετικό δείγμα λογικής που δείχνει γενναιοδωρία ψυχής αφού παρόλο που θα μπορούσε κάποιος κακεντρεχής να του πει ότι είναι εμπαθής με τον ΙΒΙΤΣ αυτός αναγνωρίζει ότι η επιλογή του προπονητού τον δικαιώνει αλλά όχι το αποτέλεσμα. ΑΝ λοιπόν ο ΙΒΙΤΣ ήταν πιο ενεργητικός ο αρθρογράφος μάς λέει ότι πάλι θα δικαιωνόταν ο ΙΒΙΤΣ από την επιλογή αλλά και από το αποτέλεσμα αφού ο ΠΑΟΚ με περισσότερο ενεργητικό ποδόσφαιρο θα έκανε περισσότερες ευκαιρίες και θα επιτύγχανε περισσότερα γκόλ (αυτό για τον ίδιο είναι σίγουρο).

Και βέβαια να επισημάνουμε ότι αποδίδει στον ΙΒΙΤΣ επιτυχημένη επιλογή που έκανε, αλλά επιτυχημένη επιλογή και αυτή που ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ.

Επίσης να τονισθεί ότι ο αν ο ΙΒΙΤΣ έπαιζε ενεργητικά και ο ΠΑΟΚ δεχόταν 3-4 γκόλ στις αντεπιθέσεις, επειδή είναι ντόμπρος θα υπερασπιζόταν τον ΙΒΙΤΣ ότι έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει ανεξάρτητα αν τον δικαίωσε το αποτέλεσμα.

«Μήπως ο ΠΑΟΚ τελικά αδικεί τον εαυτό του; Μήπως δεν έχουμε κατανοήσει πως η ποδοσφαιρική του δυναμική είναι μέσα στις δέκα ισχυρότερες του Γιουρόπα Λιγκ; Μήπως πρέπει να παίζει περισσότερα παρά να κλέβει αποτελέσματα;»

Είναι μία κουβέντα άκρως ενδιαφέρουσα που πρέπει να γίνει. Όπως βέβαια και να μας εξηγήσει κανείς γιατί υπάρχει ξεκάθαρη άρνηση για παίκτες που γνωρίζουμε το πόσο καλοί είναι και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον καλύτερο έλεγχο του αγώνα.»

Ο αρθρογράφος βάζει τον ΠΑΟΚ στις 10 καλύτερες ομάδες του Europa, δεν μας λέει με ποια κριτήρια αλλά ο ΠΑΟΚ είναι. Και όντας μέσα στην δεκάδα είναι και καλύτερος από τον ΑΓΙΑΞ που ήταν κάκιστος. Ποιον λοιπόν έχει να φοβηθεί ο ΠΑΟΚ;

«Η δουλειά του Λούμπος Μίχελ δεν τελειώνει στις μεταγραφές. Έχει κι άλλα πολλά να κάνει. Πρέπει να δει αν το τιμ του Ίβιτς για παράδειγμα είναι ικανό να τον υποστηρίξει, πρέπει να δει αν κάποιες ανανεώσεις συμβολαίων παικτών που αποδεδειγμένα προσφέρουν στην ομάδα πρέπει να γίνουν άμεσα .Πρέπει να στήσει ένα σοβαρό οργανόγραμμα στις ακαδημίες γιατί οι φουρνιές του 1999 και του 2000 είναι οι κορυφαίες που έχουν βγει ποτέ. Με λίγα λόγια, δεν ανήκω σε αυτούς που θα παρασυρθούν από τον βασικό στόχο. Και θα ήθελα τον ΠΑΟΚ επισήμως να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Το τι φωνάζει ο καθένας δεξιά κι αριστερά δεν με απασχολεί. Αν όμως απασχολεί τον ΠΑΟΚ, τότε ας το αφήσουμε το παραμυθάκι να εξελιχθεί και στο τέλος να ψάχνουμε πάλι τον κακό τον λύκο.»

Δίνει μια εξήγηση για την παθητικότητα του ΙΒΙΤΣ, ασχολείται με τον ΜΙΧΕΛ που δεν ολοκληρώνει την απασχόλησή του, ασχολείται με τις ακαδημίες, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ανανεώσεις συμβολαίων.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι σπέρνει ζιζάνια πριν ακόμη αρχίσουν οι υποχρεώσεις της ομάδος, ότι ενδιαφέρεται επιλεκτικά για υποθέσεις παικτών και μάνατζερ ότι έχει προσωπικά ακόμη καις τις ακαδημίες. Αυτά μπορεί να τα πει κάποιος άσχετος και εντελώς εμπαθής με αυτόν που μόνο τον ΠΑΟΚ έχει στο μυαλό του. Ενδιαφέρεται για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΟΚ, γνωρίζει καλύτερα ποδοσφαιρικά μυστικά από ΙΒΙΤΣ, ΓΚΑΡΣΙΑ και ΠΟΥΡΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟ, γνωρίζει την αξία του ΤΖΙΟΛΗ και του ΠΕΛΚΑ και ΤΟΥ ΚΑΤΣΕ.

Δεν είναι σαν κάποιον φίλο μου που με είπε ότι αν ξαναδεί τον ΠΕΛΚΑ στην ενδεκάδα θα θεωρήσει ότι ο ΠΑΟΚ πάει να χάσει το παιχνίδι , ούτε σαν έναν άλλο που άκουσα να λέει ότι ο ΚΑΤΣΕ και ο ΤΖΙΟΛΗΣ είναι αυτή την στιγμή της ίδια ποδοσφαιρικής αξίας.

Λοιπόν και κάτι τελευταίο: ο Κοντονής κάνει το λιοντάρι ότι δεν θα ξεκινήσει το πρωκτάθλημα και εσύ αναρωτιέσαι ποιος έχει το καλύτερο ρόστερ για να κτυπήσει το πρωκτάθλημα.

Ένα θα σε πω: η φετινή διοργάνωση θα έχει τις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ διακοπές από οποιοδήποτε άλλη, περισσότερες και απ' αυτό της περιόδου 2014-2015. Ίσως να ξεκινήσουμε από την Αρχή

Προβλέπω «επιθέσεις» σε διαιτητές, παράγοντες και αρχές και ταυτόχρονα διακοπή με αποχές και απεργίες για διαμαρτυρία.

Τα παιχνίδια Τετάρτη- Κυριακή- Πέμπτη –Κυριακή-Τετάρτη – Σάββατο -Τετάρτη , θα πάνε σύννεφο φέτος.

Γιατί; Γιατί φέτος τα φάρμακα δεν τα πήραμε από την αρχή, γιατί κάνουμε αποθεραπεία από πέρυσι και μέχρι να πάρουμε την επόμενη δόση πρέπει να περάσει χρόνος...

Μέχρι τότε ΚΑΙ δεν πρέπει να έχει ξεφύγει το πράγμα ΚΑΙ οι υπόλοιποι πρέπει να γαμηθούν στην επιβάρυνση.

Εσύ κάνε υπολογισμούς...

Η καταστροφή της ΕΟ που υπάρχει και ζει και βασιλεύει, πρέπει να είναι ο ΣΤΟΧΟΣ σου και όχι η δικαιολογία σου!

Εκτός να με πείς ότι δεν υπάρχει ΕΟ!

Διαβάστε ακόμη...