Τα Δεκεμβριανά 2014!!!

Ο όρος Δεκεμβριανά αναφέρεται σε μία σειρά ένοπλων συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στον Πειραιά, συγκεκριμένα στο γήπεδο "Καραϊσκάκης" το Δεκέμβριο 2014 ανάμεσα στις δυνάμεις εργατικών-λαϊκών οργανώσεων (ΠΑΟΚ) και τις παρακρατικές-μαφιόζικες δυνάμεις που ανήκαν σε ένα πολιτικό φάσμα, από
Αναγνώστες
Τα Δεκεμβριανά 2014!!!

τον Δήμαρχο Πειραιώς έως τα τάγματα ασφαλείας και των διαιτητών (ΟΣΦΠ-ΕΠΟ-ΚΕΔ).

Η έναρξή τους, στις 3 Δεκεμβρίου του 2014, σηματοδοτείται από τους τραμπουκισμούς των Φιλο-Μαρινακικών δυνάμεων, μπροστά στο σημερινό υποσύστημα της Ελλάδος, ενάντια στη θριαμβευτικη νίκη με 1-2 των "αγνών δυναμεων" γύρω από την Συσπείρωση του ΠΑΟΚ, που σήμαινε το τέλος της εποχής, ή έστω σηματοδότησε πλήγμα στο επί χρόνια κυρίαρχο σύστημα "Μαρινάκι".

Η πανηγυρική ατμόσφαιρα της απελευθέρωσης δεν μπορούσε να αποκρύψει τα μεγάλα προβλήματα που παρέμειναν στη χώρα. Ο Μαρινάκης είχε χάσει εντός, στο σπότι του, στον Πειραιά, ενώ τμήμα του ΟΣΦΠ τον υποδέχτηκε για πρώτη φορά, μετά από τόσα χρόνια, με γιούχες και απειλές. Αυτό δεν ήταν αρκετό, ο ΠΑΟΚ κυριαρχούσε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σαν οπαδικό κίνημα. Παράλληλα, Βαζελικές και λοιπές δυνάμεις παρέμειναν στην μούγκα μέχρι το τέλος του πολέμου, τον Μάιο του 2015.

Η κατάσταση στις Φιλο-Μαρινακικές ομαδες ήταν χαώδης. Ο λαός του ΠΑΟΚ πεινούσε για Πρωτάθλημα, χρήματα δεν υπήρχαν, ενώ οπαδικά η χώρα ήταν χωρισμένη σε αντίπαλα στρατόπεδα.
Η κατακτηση του Πρωταθληματος, τον Μάιο του 2015, δεν υπήρξε απλά μια ακόμη κατάκτηση πρωταθλήματος, ΟΧΙ, ήταν το πρώτο πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια, το οποίο κατακτήθηκε με το σπαθί, κόντρα στο τότε Μαρινακικό καθεστώς των σάπιων δυνάμεων.

Παράλληλα, η Ελλάδα μπήκε σε τροχια ανάπτυξης και κάθαρσης αυτού του σάπιου συστήματος. Αυτό το πρωτάθλημα λοιπόν, μπήκε στην ιστορία ως το "Πρωταθλημα των Αγνών".

Διαβάστε ακόμη...