Πού πήγε η γκαύλα;

Επειδη η κατασταση ειναι εκρυθμη τοσο στο γηπεδο αλλά και κατ' επεκταση σε πολλους χωρους του ΠΑΟΚ, αποφάσισα να γράψω δυο λόγια για το μεταφυσικό αυτό φαινόμενο.
Αναγνώστες
Πού πήγε η γκαύλα;

Πολυ απλά ολα ξεκινουν απο το οτι πολλοι δεν γουσταρουν τους ποδοσφαιριστες που τοσο καιρο εβριζαν, τώρα να τους βλέπουν με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Αυτους που τοσο καιρο βουτουσαν και κλαιγοντουσαν και επαιρναν αναποδα σφυριγματα στα μεταξυ μας ματς, αλλά και σε άλλα ματς που λειτουργουσαν με αυτη την νοοτροπια...
Και έτσι στη συνεχεια απο την ομαδα τους, στερηθηκαμε το πρωταθλημα το 2010.

Οι μισοι στην εντεκαδα μας αποτελουν την χρυση ομάδα των παλαιμάχων του βάζελου. Αν ειχαμε ξενους παικτες που επαιζαν το ιδιο ακριβως με αυτους που εχουμε τωρα, θα υπηρχε το εν τριτο του προβληματος. Οι παικτες αυτοι ειναι συνεχεια στην μπουκα για αυτο τον λογο.

Τρανο παραδειγμα οτι για τους υπολοιπους παικτες δεν υπαρχει ΤΟΣΟ προβλημα. π.χ. κι ο Λοπεθ ειναι "αναπηρος", αλλα δεν ειναι συνεχεια σημειο αναφορας. Και ο Γεωργιαδης δεν παιζει καλα, αλλα δεν ασχολειται κανεις παραπανω απο την μερα την οποια επαιξε.

Ειναι εμφανης η δυσαρεσκεια των οπαδων, και αποδιδουν την κακη αποδοση της ομαδας στην αδιαφορια των παικτων επειδη ειναι "βαζελοι". Ειναι με, ή χωρις εισαγωγικα ομως τελικα; Σωστα ή λανθασμενα, συμφωνωντας ή διαφωνωντας με αυτο, ειναι η αποψη μιας μεγαλης μεριδας του κοσμου.

Σα δεν εφτανε δηλαδη ο Σαλπιγγιδης που εφερε αναταραχες στην ομαδα, ηρθανε και ολοι αυτοι, και σαν δεν εφταναν αυτα, εκανε και την μ@λακια ο Κατσε.

Σα δεν εφταναν ολα αυτα, η ομαδα απομακρυνει τον παικτη σημαια της μετα απο εναμιση χρονο εμπαιγμου, σε αυτο το προσωπο.

Ο κοσμος ΔΕ φταιει. Ειναι η οπτικη γωνια που το βλεπει μια μεγαλη μεριδα του. Αν δεν ηταν ετσι τα πραγματα θα υπηρχε πολυ μεγαλυτερη υπομονη και στηριξη.

Υπαρχει και η αλλη μεριδα κοσμου βεβαια που βλεπει τα πραγματα πιο επαγγελματικα, δεν πιστευει οτι οι παικτες αυτοι εχουν γραμμενη στα @@ τους την ομαδα καθως, δεν επηρεαστηκαν αυτοι οι ποδοσφαιριστες ακουγοντας τοσα χρονια βρισιδι και τρωγοντας κοκα κολες στο κεφαλι στα κορνερ και πιστευουν οτι αποδιδουν το ιδιο επαγγελματικα.

Σε συνδυασμο με αυτο ακουγεται ότι τους φεραμε αυτους, ή λογω της αδυναμιας του Ιβαν για την εθνικη, η λογω μιζας σε καποιο παρεακι. Οποιοδηποτε και απο τα δυο να ισχυει, (καθως ο Στέφενς δεν νομιζω να ειχε υποψη του στην Γερμανία, τον σπυροπουλοβιτς και σια, παρολιγον δε και τον βυντριτς), δειχνει οτι τον τελευταιο που σκεφτηκαν στην διοικηση ηταν τον καημενο τον κοσμακι ο οποιος τυγχαινει εκτος απο οπαδος του συλλογου να ειναι και πελατης της εταιρειας, ο οποιος το τελευταιο που ηθελε ειναι να δει αυτες τις φατσες μες στην Τουμπα με την φανελα του Π.Α.Ο.Κ.

Ενος ΠΑΟΚ, που φτυνοντας ΑΙΜΑ οι οπαδοι του, και κανοντας το σκατο τους παξιμαδι και παραμελώντας οικογενειακα προβληματα, προβληματα ανεργειας ακομα και υγειας και εδωσαν τα παντα για την ομαδα, ΟΛΗ τους την ΖΩΗ , σαν συσσωμη οικογενεια με ασσυλυπτη υπερπροσπαθεια, με κορυφωση το 2010, για να βουτανε και να κλαιγονται 11 μ@λακισμενα και να σε κλεβουν το πρωταθλημα σε συνεργασια με τον σκολιξ και την ΕΠΟ, επειδη οι μεγαλομετοχοι του βαζελου δεν ηθελαν να χασουν τα ατελειωτα εκατομυρια που εριξαν στις μεταγραφες, που τους εκανε γιογιο η ΠΑΟΚαρα μαζι με τις επικες μορφες για ποδοσφαιριστες που ειχε.

Οι ποδοσφαιριστες, μεσα στον αγωνιστικο χώρο, εκφραζουν την ομαδα και την φιλοσοφια που παιζουν. Οι ποδοσφαιριστες του ΠΑΟΚ λοιπον, ανεκαθεν, χωρις να ειναι το κατι μεγαλο σε αξια, σχεδον παντα απληρωτοι, σχεδον παντα στην αδικια και στα αναποδα σφυριγματα, εφτυναν αιμα με την ομαδα, καθως πονουσαν τον λαο στις κερκιδες που συμπασχε με την αδικία τους και τουμπαλιν, και απεδιδαν λογω της ταυτισης τους με την κερκιδα πολυ καλα, κατι που μας εφερε μετα το 2000 δυο τιτλους, μα αλλον εναν το 2010 που μας τον εκοψαν, και κατι τελικους κυπελλου που δεν πηγαμε μετα την ενταξη της χωρας στο ΔΝΤ, σαν κατι το μεταφυσικο μας αποτρεπει απο το να κατεβουμε ΟΑΚΑ 40 000.

Οι ποδοσφαιριστες του γκει, εχουν αντιστοιχη νοοτροπια του γαυρου. Την επαρση και την αλαζονεια πως οτι και να γινει θα νικησουμε, ειμαστε μεγαλη ομαδα ξερω γω και παντα νικαμε, εχουμε τοσα πρωταθληματα, παιζω τσ.λ, ασχετα αν 80% κανω κλαρινα, και αμα λαχει θα το παρω το ματς και με πουστια θα βουτυξω ξερω γω και θα κανω τον ανηξερο οτι ολα κομπλε και δικαια. Και θα κλαφτω και στον διαιτητη, και θα απαιτησω οπως και εξω απο τον αγωνιστικο χωρο συμβαινει, και θα το παιξω στο τελος της μερας και περηφανος.

Οι παικτης διαμορφωνει την συμπεριφορα στην ομαδα που παιζει, στην οικογενεια που ανηκει, οπως ενα παιδι μεγαλωνοντας με την οικογενεια του.

Αντιστοιχη νοοτροπια έχουν οι παιχτες του βαζελου. Συνειδητοποιημενοι παραγκιτες, αντιθετα με τους γαυρους που δεν το παραδεχονται καν, με κομπλεξ ομως οτι δεν εχουν την παραγκα οσο ο γαυρος, προσπαθουσαν να κανουν τα αδυνατα δυνατα να μας παρουν το πρωταθλημα σε ενα χρονο που δεν ειχε ο γκει την παραγκα. Ηταν η μονη τους ευκαιρια και ο Π.Α.Ο.Κ ηταν πολυ δυνατος για να γινει αυτο.

Μια χρονια λοιπον αφου μας εσφαξαν κυριολεκτικα στα πλει οφ, και οχι μονο, για να βγουν τσ.λ., επαιρναν ανυπαρκατα φαουλ, αναποδα σφυριγματα, εμεις κοκκινη πανω στην κοκκινη, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΙΚΟΥΣΑΜΕ, οταν μας εδωσαν το τελειωτικο κτυπημα της χρονιας με Σιμαο μες στην Τουμπα. Αυτο μας στερησε τα προκριματικα, και την οικονομικη ανασα, τοσο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για να μπορει να παρει κανα παικτη η ομαδα, οσο και εμενα εναν απλο οπαδο του ΠΑΟΚ, ουτως ωστε να μην χρειαστει να κοψω ποτο, τσιγαρο για ποσες μερες για να με βγει το εισιτηριο, μπας και πεσουν λιγο οι τιμες του. Και παλι τα βαζελικα τσογλ@νια ειχαν αλλη αποψη. Ηθελαν τσ.λ και στα @@ τους εμεις.

Ερχεται η επομενη χρονια, στην οποια διεκδικουσαμε το πρωταθλημα ΣΤΑ ΙΣΑ, με τα βαζελακια να αρπαζουν την ευκαιρια απ' τα μαλλια που δεν ειχε ο γαυρος την παραγκα, και να προσπαθουν με καθε μεσο στους αγωνες που διναμε με κοκκινες κτλπ να μας κοψουν το πρωταθλημα.

Οι παικτες ομως σε συνδυασμο με τον λαο, που ειχαν βιωσει συνεχομενες χρονιες ΩΣ συνολο την αδικια στο πετσι τους, αφου και αυτοι στερηθηκαν τα προκριματικα τσ.λ. οπως και εμεις, και προχορωντας ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ, παικτες -λαος, περηφανοι!, δεν δεχοντουσαν ψευτοτσαμπουκαδες πουθενα και απο κανεναν, ορθωσανε αναστημα και κοντρα σε ολους, και ειδικοτερα στα βαζελια, πηγαιναμε να χτυπησουμε στα ισα τον τιτλο. Χωρις βαθος παγκου και στην ουσια με μια εντεκαδα και 2-3 παικτες.

Αυτα τα βαζελακια λοιπον, που ειχαν την ευκαρια να παρουν πρωταθλημα και να βγουν τσ.λ, και να τους δει η ευρωπη, παικτες αλλα και οπαδοι του βαζελου, δεν ηξεραν τι να κανουν, καθως εκανε μπαμ, μετά το μεταξυ μας ματς με τα γκολ των παικτων-συμβολα Ζλανταν Μουσλιμοβιτς και Παμπλο Γκαρσια, οτι το πρωταθλημα πηγαινε μετα απο πολυ αιμα και θυσια ΞΑΝΑ στην Τουμπα.

Οι θυσιες ολα αυτα τα χρονια εφερναν αποτελεσματα.Τοτε ειναι που ο βαζελος συνεργαστηκε με τους ρουφιανους για να μας κοψει το πρωταθλημα. Δυο κοκκινες σε ενα ματς, στους δυο παικτες απο τους 11 ουσιαστικα που διαθεταμε εκεινη την χρονια, αφου δεν ειχαμε πολλα λεφτα για αλλους ποιοτικους παικτες, και κιτρινη στον αρχηγο το πρωτο λεπτο ηταν αρκετα για να μας αποδεκατισουν στα λιγοστα ματς που εμεναν στο κυνηγι του τιτλου.

Η χαρα στις ταξεις των βαζελων ανειπωτη, ξανα τιτλος μετα απο 8 χρονια, οι παικτες με μια υπερηφανεια, ΗΡΩΕΣ, επαιζαν και επαξια στο τσ.λ οπου θα τους εβλεπαν οι μεγαλες ομαδες και ισως επερναν μια καλη μεταγραφη και θα ανεβαινε το κασε τους. Ολα μια χαρα!

Και παλι ο ΠΑΟΚ πηρε αερα τα πλει οφ, με συγκλονητικη παρουσια ομαδας - λαου, μπας και περασει απο τα προκριματικα. Σε αυτα, με παλικαρισια εμφανιση με τον Αγιαξ του Σουαρες, εφερε δυο ισοπαλιες, και αδικως εμεινε εξω. Μετα συνεχισε και πηρε την προκριση απο την Φενερ στην επικη εκδρομη στην Πολη,για πρωτη φορα μετα απο 85 χρονια αφου ιδρυθηκε η ομαδα, μερα για την οποια δεν θα πω τιποτα, καθως οτι και να γραψω μειωνει το μεγαλειο της.

Η Βορεια πλευρα της χωρας ομως, μολις στερηθηκε ενα πρωταθλημα. Κατι για το οποιο ο ΠΑΟΚτσης θυσιασε πολλα, εφτυσε αιμα, εκανε ονειρα, δεν κρατησε για τον εαυτο του τιποτα και στερηθηκε τα παντα. Εμαθε να είναι λογιστης, παράγοντας, δικηγορος, συνταγματολογος, προπονητης και όλα αυτά στην μεγαλη του προσπαθεια να παν όλα καλα να κατακτησει το πρωτάθλημα ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Αυτά τα λιμά λοιπον, που σαν πράσινα ερπετα τα κερδισαμε επαξια, μας κλεψαν μεσα από τα χερια μας κάτι δικό μας. Μπαινει ο Σεπτεμβριος ομως και οι βαζελοι, ομάδα και λαός ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο τσ.λ.

Πρωτο ματς και ενω ακουγοταν ο υμνος του τσ.λ, και κουνιοταν το σεντονι, η χρυση εντεκαδα με περισσια περηφανια καμαρωνε που βρισκονταν στην κορυφαια διασυλλογικη διοργανωση και θα τους εβλεπε ολη η Ευρωπη. Χαρούμενος λαος, χαρουμενοι παικτες. Ολοι μαζι μια βαζελικη νοοτροπια, κλεβοντας απο μας με τον πιο υπουλο τροπο το δικαιωμα της ΝΙΚΗΣ, της δικαιωσης των τοσων χρονων υπερπροσπαθειας.

Τοσο απο μας , τον ΛΑΟ του ΠΑΟΚ, αλλα και απο τους ποδοσφαιριστες συμβολα που ειχαν ματωσει την φανελα τοσα χρονια. Εμεις γεννημενοι και μεγαλωμενοι μαχητες συνεχισαμε αυτο τον δυσκολο δρομο που επιλεξαμε γενόμενοι ΠΑΟΚτσηδες, εχοντας συνηθισει την αδικια.

Αυτο που πραγματικα ομως αποτελειωσε ολη αυτη την προσπαθεια, ηταν η προδοσια απο τα δικα μας παιδια, οπου βρεθηκε τρυπα εκατομμυριων, με καποιον κουστουματο τον οποιον βαλανε να πουλαει τρελα και να μην μας λεει ποση ειναι η τρυπα και να μιλαει για καθαρες και ακαθαρτες θεσεις. Καπως ετσι ξεπουλησαμε και αφησαμε ελευθερο οτι καλυτερο ειχαμε.

Απο αυτη ολη την προσπαθεια βεβαια, ξεμεινε κατι αγνο, κατι που δεν φθαρηκε, κατι που μπορουσαν να θυμουνται με υπερηφανεια ολα εκεινα τα χρονια και επαιζε ακομα στον ΠΑΟΚ και δεν τον εδιωξαν κακην κακως σαν αλλους. Ηταν ο Παυλαρας.

Ενας Παυλαρας που αντιμετωπιστηκε τον τελευταιο εναμιση χρονο με εμπαιγμο, κοροϊδια, απαξιωση. Ενας Παμπλο που ειμαι σιγουρος εχει παρα πολλα να πει, και για πολλους. Παροτι ομως δεν ανοιξε το στομα του για κανεναν απομακρυνθηκε διαδικαστικα και η τελευταια φλογα ΠΑΟΚτσηδισμου στο συνολο της ταξης αγωνιστικου-διοικητικου σωματος του ΠΑΟΚ.

Και εμεις με τι μειναμε; Με τους ιδιους εκεινους ποδοσφαιριστες που για να ικανοποιησουν τον δικο τους εγωισμο, των αφεντικων τους, και του κοσμου τους, μας εσφαξαν με τον πιο υποχθονιο τροπο σε μια ξενη εδρα, ουτε καν την δικη τους. Αυτους που οσο επαγγελματικα να δουμε τα πραγματα, ολοι θα ξερουμε οτι ειναι οι ιδιοι που χυδαια, εκλαιγαν στον διαιτητη και βουτουσαν, και συμβιβαζοντουσαν με ρουφιανιλικια.

Με τι μείναμε; Με ανθρωπους στην ΠΑΕ που οταν κυβερνουσαν το καραβι, και ενω εμπαζε και το ηξεραν, αφησαν το πληρωμα στο ελεος του Θεου.

Και ερωτουνται πολλοι λοιπον. Γιατι δεν παει ο κοσμος γηπεδο; Γιατι γιουχαρει; Γιατι υπαρχει τοση γκρινια; Στραβός ειν ο λαός ή στραβά αρμενίζουμε λοιπόν;

Τι δηλαδη νόμιζαν πως θα γινοτανε; Θα πετουσαν πανω από την Τουμπα ζεπελιν με τα ονοματα της τιμ Παιανίας;

Που να αποδωσει τις ευθυνες ο κοσμος αραγε απο αυτο που βλεπει;

Σιγουρα οχι στον προπονητη αφου, εχει 6 μηνες που ηρθε, δεν διαλεξε ουτε εναν παικτη, και εφοσον προπονουσε και την Σαλκε τα προηγουμενα 7 χρονια, αρα δεν φταιει αυτος, οπως καποιοι ΑΡΔ θελουν να μας κανουν να πστευουμε.

Ακουγεται οτι μερικοι ΑΡΔ τα παν καλα με τον ενα στην ΠΑΕ, και αλλοι με τον αλλον.

Ηρθε η ωρα να το πω, πως ολους εσάς σας γράφουμε, στα @@ μας τα δυο.

Εμεις το μονο που θελουμε ειναι να καθαρισει ο ΠΑΟΚ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ απο τα προσωπα που μας στερησαν αυτα που με κοπο παλεψαμε και δικαιουμασταν...

Οχι δεν θελω ΚΑΝΕΝΑΝ που να επαιζε στον βαζελο απο εκεινη την χρονια. Και ποσο μαλλον τους Ελληνες ποδοσφαιριστες που ειχαν πληρη επιγνωση του τι εκαναν ΑΚΡΙΒΩΣ.

Ποσο μαλλον που ειναι ΚΟΡΟΪΔΙΑ να βλεπεις τους ιδιους αυτους ποδοσφαιριστες που ειναι αδιαφοροι στο γηπεδο, και χασκογελανε στις 4αρες στο τηγανι, να τους βλεπεις να ξεσκιζονται οταν παιζουν με την εθνικη.

Ειναι τελικα τοσο επαγγελματιες που να μπορουν να ξεχασουν το βρισιδι που εφαγαν μεσα και εξω απο το γηπεδο, αλλα και να ξεχασουν (ολοι μαζι σαν καλη παρεα που ειναι) ολα αυτα που λεγαν ΟΙ ΙΔΙΟΙ στα αποδυτηρια μεσα, του βαζελου, για το πως θα μας διεκδικησουν το πρωταθλημα, και σχολιαζαν με χαρα την σφαγη στο Βικελιδης;

Ειναι τοσο επαγγελματιες που να ξεχασουν τοσα χρονια παρομοιας ταξεως αναμνησεων και βιωματων εντος και εκτος Τουμπας; Δηλαδη ολοι αυτοι πριν απο καθε ματς πιανονται αγκαλια και φωνάζουν, σαν την κ.12 "Είμαστε εμείς της τα παιδιά τα παινεμένα, που παίζουμε την μπάλα ξακουσμένα.";

Εγω ομως , δεν ειμαι επαγγελματιας για να ανεχομαι αυτον που με εκλεψε το πρωταθλημα καθε βδομαδα μες στο ΣΠΙΤΙ μου και μαλιστα να ειναι αδιαφορος και να με κοροϊδευει.

Που πηγε λοιπον η γκαυλα; Σιγουρα δεν ειναι στην Παιανία. Ψαχτε την αλλου.

Υ.Γ. Ο Γκαρσια θα μιλησει καποια στιγμη, που θα παει, και θα καθαρισουν ολα εκει μεσα.

Υ.Γ.2 Που ειναι η γκαυλα λοιπον; Τη φυλαξε καλα μεσα του ο ΠΑΟΚτσης και θα την βγαλει μονο οταν δει ΥΓΕΙΑ στον συλλογο και προσωπα που να αναγνωριζει , και οχι να σιχαινεται. Προσωπα που θα ενωνουν και δεν θα διαχαζουν.

Υ.Γ.3 Οποιος εχει προβλημα με τους τονους και τα ορθογραφικα να παει να διαβασει καναν ΑΡΔ που καθεται δυο ωρες στο word και τα διορθωνει. Εμεις αντιθετως εχουμε και δουλειές, δεν μας πληρωνει ο ΠΑΟΚ.

Π.Α.Ο.Κ. 1926

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...