Το μέλλον του ΠΑΟΚ και η nouvelle vague

Το πλήρωμα του χρόνου έρχεται. Η ιστορία χαμογελά στον αδικημένο ΠΑΟΚ και είναι έτοιμη να αναμοιράσει τα φύλλα της τράπουλας. Κι αν ο ΠΑΟΚ παίξει σωστά τα χαρτιά του έχει πολύ καλές πιθανότητες να χαμογελάσει και αυτός.
Αναγνώστες
Το μέλλον του ΠΑΟΚ και η nouvelle vague

Είναι τυχερός γιατί βρίσκει επενδυτή ή καλύτερα "χώστη" σε μια στιγμή που η εμπορική ιδέα της επένδυσης ή της μπίζνας με το ελληνικό ποδόσφαιρο καταρρέει. Εκμεταλλεύεται το momentum της πτωτικής πορείας ΑΕΚ και Παναθηναϊκού και κερδίζει έδαφος με την εκκίνηση. Αποκτά προπονητή-καθηγητή κι εγνωσμένης αξίας για να δώσει ταυτότητα και νέο αγωνιστικό προφίλ στη νέα ομάδα. Δημιουργεί κορμό ελλήνων παικτών και παιδιών από τα σπλάχνα της ομάδας που είναι εξοικιωμένα με το τι εστί ΠΑΟΚ. Διατηρεί πυρήνα αφοσιωμένων φιλάθλων εντός ή εκτός γηπέδου. Εν ολίγοις, βρίσκεται σε καλό φεγγάρι.

Η λειτουργία των Ακαδημιών του κλαμπ αποδεικνύει πως ο σύλλογος αποπνέει υγεία. Τα νέα παιδιά εκπαιδεύονται σε ένα περιβάλλον σοβαρό, επαγγελματικό, οικογενειακό μα πάνω απ' όλα αθλητικό. Και είναι σημαντικό η παραγωγή ποδοσφαιριστών να γίνεται σωστά και ποιοτικά. Έτσι ώστε η επόμενη γενιά που θα στελεχώσει ή θα συμπληρώσει το ανδρικό ποδοσφαιρικό τμήμα να είναι αξιόλογη και αξιόπιστη. Παράδειγμά τους ο Στέλιος Κίτσιου. Ένα πραγματικό πυροτέχνημα, σαν όνομα, μια απόφαση της στιγμής, γνωστή η ιστορία από το παιχνίδι των play-off με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Κίτσιου, που ξεκίνησε σαν πολυθεσίτης στην ομάδα νέων και έφτασε μέσα σε μία προετοιμασία να καθιερωθεί επί Στέφενς και να εκτοπίσει τον περσινό πρωτοεμφανιζόμενο Κωνσταντινίδη και τη φετινή δαπάνη Σκόνδρα. Ένας συναγωνισμός που σίγουρα οφελεί αγωνιστικά την ομάδα. Γιατί ο 20χρονος ποδοσφαιριστής είναι η απόδειξη μιας ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης-νομοθεσίας. Είσαι ο καλύτερος στην προπόνηση, θα παίξεις. Και αυτό μπορεί να εμπνεύσει τα νέα παιδιά ή τους παροπλισμένους-βλ. Σκόνδρα.

Γιατί ο Κίτσιου, έσκυψε το κεφάλι και συνέχισε να δουλεύει. Έχει προσωπικότητα αθλητή, έχει ατομικά στοιχεία, αυτοπειθαρχία και τσαμπουκά που τον καθιέρωσαν. Και ο ΠΑΟΚ μόνο να κερδίσει έχει από τα δικά του παιδιά. Όπως δικό του παιδί είναι κι ο Κλάους. Η ιστορία του οποίου έχει κι αυτή πολύ ζουμί και ενδιαφέρον. Πώς ένα ταλέντο πήγε να χαθεί δανεικό στα αζήτητα επί Σάντος (professor έφτασες 25β. στα προκριματικά αλλά πονάνε τα μάτια μου) και επέστρεψε αρπάζοντας την ευκαιρία επί Χάβου. Καθιερώνεται, μαθαίνει τα βασικά από την αρχή από τον -έχω μάτι και βλέπω- Μπόλονι και αρχίζει και ματώνει το διχτάκι με συνέπεια. Ο Αθανασιάδης, βέβαια, είναι άλλος χαρακτήρας ολότελα διαφορετικός από τον Κίτσιου.

Η ουσία, ωστόσο, είναι ότι ο ΠΑΟΚ κερδίζει από τα δικά του παιδιά. Παιδιά που γνωρίζουν τη νοοτροπία, τη φιλοσοφία και το γίγνεσθαι του συλλόγου. Και τι καλύτερο από το να ξεκινούν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα δίπλα σε έναν Γκαρσία, που θα τους εμφυσήσει το γιατί επιτρέπεται να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς και δίπλα σε έναν Σαλπιγγίδη, που θα τους μεταφέρει τη σημασία της σεμνότητας και της συνεχής δουλειάς.

Αυτή η ομάδα δημιουργείται και δομείται με τη λογική του πρωταθλητισμού. Αυτός είναι ο στόχος. Απαιτεί χρόνο, δουλειά και υπομονή για να φτάσει στο peak της αγωνιστικής της εικόνας. Τα υλικά υπάρχουν, η nouvelle vague φωνάζει παρούσα για την ευκαιρία της. Η ομάδα έχει μέλλον και αγωνιστικά κι εξωαγωνιστικά.

ΥΓ.1. Η σημαντικότερη είδηση της εβδομάδας ήταν η δρασηριότητα της διοίκησης του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο. Για πολλούς λόγους μακροπρόθεσμα ή ακόμα και βραχυπρόθεσμα.

ΥΓ.2. Επιτέλους ευρωπαϊκό ματς με τον παίκτη παραπάνω. Προηγείται, σαφώς, το ματς του Σαββάτου.

ΥΓ.3. Ο Κάτσε θα πάρει την δεύτερη ευκαιρία του. Είναι παιδί του ΠΑΟΚ, ας του φερθούμε αναλόγως.

The Outlaw

Διαβάστε ακόμη...