Περί φασίζουσας νοοτροπίας ...

Μέλος της σελίδας μας, θέτει το θέμα του Κάτσε, σε μία ευρύτερη ενότητα συζήτησης και προβληματισμού, που δεν αφορά τόσο τον ποδοσφαιριστή, αλλά εμάς, τον λαό του Π.Α.Ο.Κ.
Αναγνώστες
Περί φασίζουσας νοοτροπίας ...

Διαβάστε το κείμενο που μάς έστειλε ο Ian Ras:

"Με αφορμή το θόρυβο που προκάλεσε η περίφημη φωτογραφία του παίκτη της ομάδας μας Εργκους Κάτσε, και παρατηρώντας προσεχτικά τις αντιδράσεις όλων των τάσεων από τους συνοπαδούς, θυμήθηκα ένα συμφοιτητή μου, ο οποίος άνηκε ιδεολογικά στο χώρο της αριστεράς και προβληματιζόταν με κάποια συμπλεγματικά καρκινώματα που παρατηρούσε στους συντρόφους του. Μου εξιστόρησε λοιπόν κάποτε, την εμπειρία που είχε σε διεθνιστικό κάμπ της ευρωπαϊκής αριστεράς σε χώρα της δυτικής Ευρώπης. Αυτό που του έκανε τρομερή εντύπωση, ήταν το γεγονός πως σε κάθε αποστολή κυμάτιζε η σημαία της χώρας που εκπροσωπούσε στο φεστιβάλ. Σε όλες πλην της ελληνικής! Η αποστολή από την Ελλάδα, ξεχώριζε από τις άλλες ...επειδή ακριβώς δεν είχε «το επάρατο εθνικιστικό σύμβολο», άλλως τεμάχιο πανιού, που λέγεται ελληνική σημαία.

Το ανωτέρω περιστατικό, είναι ένα καλό δείγμα που αναδεικνύει την παθογένεια αυτής της χώρας.

Σε μια χώρα χρεοκοπημένη, πρωτίστως ηθικά και πνευματικά, και ακολούθως πολιτικοοικονομικά, (καθότι το δεύτερο πηγάζει από το πρώτο), σε μια χώρα που ανθεί ο «επιδοτούμενος αντιρατσισμός» από τις ποικιλώνυμες Μ.Κ.Ο. των παγκοσμιοποιητών τύπου Σόρος και CIA, και που ως αντίδραση παράγει εθνικιστές τύπου ναζί, σε αυτή τη χώρα λοιπόν είναι προφανές πως έχει χαθεί κάθε στοιχείο απλής λογικής, εξ αιτίας της σύγχυσης και της απαιδευσιάς του ελληνικού λαού, κυρίως από τη μεταπολεμική περίοδο και έπειτα.

Σε αυτή τη χώρα λοιπόν, προτιμούμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να εθελοτυφλούμε μπροστά στον επεκτατικό εθνικισμό των γειτόνων μας, μόνο και μόνο μη μας αποκαλέσει το νεοταξικό σύστημα «εθνικιστές» ή «χρυσαυγίτες». Τη στιγμή που εν έτει 2013 εξαπολύονται πογκρόμ στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου (ζητώ συγνώμη από τους θολοκουλτουριάρηδες και τρόφιμους του Μπόμπολα και της αθηναϊκής χαβούζας, νότια Αλβανία εννοούσα), ή η «μακεδονική φρενίτιδα» οδηγεί το γενίτσαρο Γρούγιο να τοποθετεί στην (πάλαι ποτέ ελληνική) Γευγελή, «μνημειώδες» εθνικιστικό μνημείο της «μεγάλης μακεδονίας», με πρωτεύουσα τη σολούν και άλλα πολλά που δεν αναφέρουμε για να μην κουράσουμε.

Και όμως όλα αυτά παραβλέπονται στο όνομα του διεθνισμού σήμερα, και μερικοί το πράττουν μάλιστα ...στο όνομα του Π.Α.Ο.Κ.! Με νεοταξικά τσιτάτα του στιλ, «όταν λέμε ο Π.Α.Ο.Κ. πάνω απ' όλα, εννοούμε πάνω απ' όλα», ορισμένοι συνοπαδοί μάλλον έχουν τοποθετήσει συγκεκαλυμμένα την εθνομηδενιστική τους ιδεολογία πάνω απ' όλα, και προσπαθούν να πείσουν έτσι εαυτούς και αλλήλους, ότι ντεμέκ «ο Π.Α.Ο.Κ. δεν έχει ανάγκη από πατρίδες» και άλλα συναφή αρλουμπολογήματα.

Μόνο που κύριοι έχετε αστοχήσει οικτρά, αυτό δεν θα το επιλέξετε εσείς, αυτό το επέλεξαν οι ιδρυτές του μεγαλύτερου αθλητικοκοινωνικού κινήματος της χώρας, που τα κόκκαλα τους τρίζουν κάθε φορά που διατυπώνονται τέτοιες ΑΝΤΙΠΑΟΚΣΗΔΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. Όπως είπε σε ανύποπτο χρόνο κάποιος ΠΑΟΚΤΣΗΣ, αν τυχόν οι ιδρυτές της ομάδας μας ζούσαν σήμερα, κι αυτούς «φασίστες» θα τους βγάζαμε... Όχι κύριοι,ο Π.Α.Ο.Κ. έχει πατρίδα και ψυχή ελληνική, δεν είναι «κατασκεύασμα της παγκοσμιοποίησης», όπως οι τραγικές σας ιδεολογίες που εντείνουν το διχασμό του λαού, και εξυπηρετούν το παγκόσμιο τυρρανικό καθεστώς με το διαχρονικό «διαίρει και βασίλευε». Ο Π.Α.Ο.Κ. εκφράζει το γκαϊλέ και τον πόνο εκατομμυρίων ανθρώπων που οδηγήθηκαν στην προσφυγιά, από τον uck της εποχής, δηλαδή τους τσέτες του φασίστα κεμάλ.

Η σύγχρονη Ελλάδα μπορεί να είναι ένα απέραντο ρδελο-μπου, όμως είναι η μόνη χώρα που δεν διεκδικεί (ούτε τα ιστορικά δίκαιά της) από τους γειτόνους της, ενώ οι σύμμαχοι-γείτονές της, καιροφυλακτούν πότε τα «ευρωατλαντικά γεράκια», θα ανάψουν «πράσινο φως» για να τεμαχιστεί. Η οικονομική κρίση σήμερα, είναι το τελευταίο στάδιο ενός γενικευμένου πολέμου, που ξεκίνησε αιματοκυλώντας τα Βαλκάνια το 1991, συνεχίστηκε το 1999 με την ισοπέδωση της Σερβίας και έχει τερματικό σταθμό την Ελλάδα. Δηλαδή τις ορθόδοξες χώρες, όλως τυχαίως!

Σε έναν κόσμο εξαιρετικά ασταθή, με ένα μέλλον κυριολεκτικά αβέβαιο, ο λαός του Π.Α.Ο.Κ. οφείλει να επαγρυπνεί μπροστά στις γεωπολιτικές εξελίξεις που βρίσκονται προ των πυλών (ίσως με ένα γ' παγκόσμιο πόλεμο). Το να αναγνωρίζεις τον εχθρό σου (που δεν τον έχεις επιλέξει εσύ, αλλά εκείνος εσένα) και να παίρνεις τα μέτρα σου, δεν είναι φασισμός ή ρατσισμός, αντίθετα πρόκειται για σωφροσύνη και προνοητικότητα, που μπορεί να αποτρέψει ακόμη και μία δεύτερη και πιο επώδυνη προσφυγιά. Σε μία τέτοια απευκταία περίπτωση, αυτοί που, μέσα από την ασφάλεια που τους παρέχει η πατρίδα τους, ασκούν κριτική σε συνοπαδούς τους αποκαλώντας τους «εθνικιστές», δεν ξέρω αν θα συνεχίσουν να έχουν τον Π.Α.Ο.Κ. πάνω απ' όλα, ή την επιβίωσή τους..."

ian ras,

paokmania member

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...