"ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα σημαίνει πάνω ΑΠ' ΟΛΑ"

Το 'χε πει και ο Αϊνστάιν: "το σύμπαν και η βλακεία είναι άπειρα, και για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος". Το μότο αυτό βρίσκει στις μέρες μας όλο και πιο πολλούς υποστηριχτές.
Αναγνώστες
"ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα σημαίνει πάνω ΑΠ' ΟΛΑ"

Επιβεβαιώνεται αν θέλετε. Επιβεβαιώθηκε και σημερα από έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας μας. Βλακεία να στηρίζεις μία εθνικιστική τρομοκρατική ομάδα. Βλακεία και να ποστάρεις στο ίντερνετ τον εαυτό σου να φορά την μπλούζα με τα αρχικά UCK. Βλακεία και να λες ότι δεν ήξερες τι είναι τα αρχικά και τι η μπλούζα που φοράς! Ρώτα αν δεν ξέρεις.

Πάμε λοιπόν να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο Κάτσε, ο Έργκους Κάτσε, ένας παίκτης της εθνικής Αλβανίας, ήξερε. Πόσο χρονών είναι ο Κάτσε; 20. Είναι μεγάλος; Όχι. Επιδέχεται πολιτικής ωρίμανσης; Ναι! Και εδώ πρέπει να ποντάρει ο ΠΑΟΚ. Στο να «φτιάξει» τον ποδοσφαιριστή! Να του μάθει ότι η φανέλα που φορά έχει ιστορία υπερδιπλάσια από αυτήν της UCK! Να μάθει ότι ο σεβασμός έρχεται από την αλληλεγγύη και την αδελφοσύνη μεταξύ των λαών! Το διδάξαμε εμείς πρώτοι με την αδελφοποίηση με την Παρτιζάν.

Ο ΠΑΟΚ είναι σχολείο. Ή αν θέλετε, πρέπει να γίνει σχολείο! Αν όχι ο ΠΑΟΚ, ποιος; Να θυμήσω ότι το τελευταίο γράμμα στο όνομα της ομάδας μας, το Κ, σημαίνει Κωνσταντινουπολιτών. Δηλαδή ανθρώπων που εγκατέλειψαν το σπίτι τους στην Κωνσταντινούπολη και έφτιαξαν μια ομάδα που θα τους θυμίζει τον τόπο που άφησαν πίσω τους. Μα όλο αυτό, δεν ξεκίνησε από μίσος. Κάθε άλλο! Ξεκίνησε για να μπορούν πάνω σ' αυτόν τον συναισθηματικό δεσμό να ακουμπούν όλοι οι ξεριζωμένοι σε όλη την γη! Είναι τυχαίο άραγε ότι οι πιο πολλοί Έλληνες μετανάστες είναι ΠΑΟΚ;

Πάμε τώρα στους συν-ΠΑΟΚτσηδες που όρμησαν στον –το τονίζω ξανά- εικοσάχρονο Κάτσε να τον φάνε! Μπάστα! Στα είκοσι σου φίλε και αδελφέ μου δεν έκανες ποτέ σου μαλακία; Δεν υποστήριξες ποτέ κάτι για το οποίο ντράπηκες μετά;

Έγω ας πούμε μπορώ να θυμηθώ ίσα με δέκα απόψεις μου που σήμερα θεωρούνται τουλάχιστον παρωχημένες! Οπότε χαλάρωσε λίγο και μην είσαι και τόσο αυστηρός. Μαγκιά δεν είναι να ουγκανιάζεις σε ένα παιδι! Μαγκιά είναι να του μάθεις να σκέφτεται! Και αυτό είναι και το στοίχημα! Εκτός και αν θεωρείς τον ΠΑΟΚ ένα ακόμα αθλητικό σύλλογο. Τότε πάσο. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω!

Τέλος, το ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα σημαίνει πάνω ΑΠ' ΟΛΑ! Πάνω από πολιτικές, ιδεολογίες, διαφορές, προκαταλήψεις, έθνη! Οπότε αν θέλεις να είσαι ΠΑΟΚ κόψε την φασίζουσα συμπεριφορά! Αν θέλεις πάλι να είσαι φασίστας, μπορείς πολύ απλά να πας σε μία ομάδα που είναι κολλητή με τους μπάτσους και βρίσκεται στην ίδια πόλη με την ΠΑΟΚάρα. Πάμε να κάνουμε σούμα: ΠΑΟΚ και εθνικισμός δεν πάνε μαζί! ΠΑΟΚ και φασισμός σε καμία περίπτωση! ΠΑΟΚ και γνώση όχι απλά πάνε αλλά κινούνται και σαν σιαμαία! Γι αυτό λοιπόν την επόμενη φορά που θα μιλήσεις για θάνατο στους Αλβανούς, για κόψιμο ενός παίκτη που έκανε καφρίλα, για ανθέλληνες μέσα στον ΠΑΟΚ μας (;), σκέψου και δεύτερη φορά! Γιατί ο ΠΑΟΚ που ξυπνά θα σας φάει!

Υ.Γ.1 Μου είπε μια φορά μια θεία μου ότι εφόσον είμαι Πόντιος και ΠΑΟΚ δεν πρόκειται ποτέ να γίνω φασισταριό. Πολύ το χάρηκα!

Υ.Γ.2 Ομάδα με 4 γράμματα, με αγαπημένο όχημα το τρακτέρ που οργανωμένοι της επί γερμανικής κατοχής κατέδιδε Έλληνες Πατριώτες (πραγματικούς πατριώτες). Ξεκινά με Α.

Morrisonpaok,

paokmania member

Διαβάστε ακόμη...