Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο

Σειρά ΠΑΟΚ-Σάλκε μέρος 2ο. Η πρώτη μάχη της σειράς έδωσε το προβάδισμα, αλλά όχι τη νίκη σε αυτόν τον πόλεμο.
Αναγνώστες
Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο

Σήμερα η Τούμπα, στοιχειωμένη από τα φαντάσματα της ιστορίας, τιμωρημένη για δεύτερο παιχνίδι από τις περσινές αμαρτίες, καταραμένη στο ανάθεμα των τελευταίων χαμένων ευκαιριών (Άγιαξ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ουντινέζε), βάζει τα γιορτινά της. Ο ΠΑΟΚ ναι μεν σήμερα θα κυνηγήσει το πεπρωμένο του, αλλά ακόμα κι αν λαβωθεί θα ζήσει μέχρι την επόμενη ευκαιρία. Το είπε κι ο προπονητής του. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το χρωστάει η ιστορία. Και ίσως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου...

Τα οφέλη της ενδεχόμενης πρόκρισης είναι γνωστά. Συμμετοχή στους ομίλους που θα αποφέρει ένα κατ' αρχήν ποσό 8.000.000 ευρώ. Market pool γύρω στα 11.000.000 από τα οποία θα έχουμε λαμβάνειν το 45% και φυσικά έσοδα από νίκες-ήτοι 1.000.000 η μία νίκη, ισοπαλίες-ήτοι 500.000 ο ένας βαθμός. Ας προσθέσουμε και τα έσοδα από τα εισιτήρια. Πέραν της οικονομικής ενίσχυσης, το κλαμπ θα έχει να παινεύεται για την υστεροφημία του. Η άνοδος στο UEFA club ranking θα σηματοδοτήσει τη σταθεροποίηση του συλλόγου στο ευρωπαϊκό στερέωμα και θα ανεβάσει το status και το fame της ομάδας. Μία χρονιά υψηλού επιπέδου, ούτως ή άλλως, από την οποία ο ΠΑΟΚ και σαν σύλλογος και σαν ομάδα έχει να μάθει πολλά σε οργανωτικό επίπεδο και όχι μόνο. Λογικά θα γνωρίζουμε απόψε στις 23.30.

Στο αγωνιστικό τώρα, η Σάλκε μοιάζει σαν πληγωμένο θηρίο, ερχόμενη να παίξει ένα ματς χωρίς αύριο, τουλάχιστον όσον αφορά τον προπονητή της ομάδας Γ. Κέλερ. Δεν είναι σε καλή κατάσταση, έχει προβλήματα τραυματισμών και έχει φοβερή πίεση στις πλάτες της. Ωστόσο, οι παίκτες είναι διψασμένοι, ο προπονητής παίζει το κεφάλι του και ποιοτικά είδαμε πόσο ικανοί είναι και στο πρώτο ματς. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ έρχεται από πολύ άσχημη εμφάνιση στο Αγρίνιο και ήττα με 2-0. Τέτοια παιχνίδια δείχνουν το μέταλλο μιας ομάδας ως προς την αντίδραση και τα αντανακλαστικά της. Ήττα που πρέπει να σε χαλυβδώσει, να σε πωρώσει και σε τελική ανάλυση να σε ξυπνήσει. Θα φανεί στην πράξη.

Πολύ κουβέντα γίνεται για το ρόστερ όλο το καλοκαίρι. Νομίζω πως δεν είναι ούτε η στιγμή, ούτε η ώρα να γίνεται μία τέτοια κουβέντα. Οι ενυπάρχουσες επιλογές έχουν ήδη γίνει. Το αν είναι ή όχι εύστοχες θα κριθεί επί χόρτου. Οι εναπομείνασες προσθήκες είμαι βέβαιος πως και θα γίνουν και θα κάνουν τη διαφορά. Ο αγωνιστικός σχεδιασμός μπορεί να ελέγχεται για το timing του, όμως, αυτός εξαρτάται κι από το τι ή από που σκοπεύεις να ψωνίσεις.

Η Τούμπα μπορεί να είναι άδεια από τη δύναμή της απόψε. Μπορεί να δείχνει φιλόξενη σαν έδρα για τους Γερμανούς που είναι μπαρουτοκαπνισμένοι σε μεγάλες έδρες. Αυτό που δε ξέρουν οι Γερμανοί, ωστόσο, είναι πως κάτι το μεταφυσικό θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα σήμερα το βράδυ. Μία βουβή μεταφυσική ενέργεια που θα γεμίζει 28.701 καθίσματα. Και μπορεί οι συγκυρίες να ισορρόπησαν ξαφνικά, όμως, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο. Είτε το συναντήσει σήμερα είτε όχι. Το σίγουρο είναι πως το αποψινό παιχνίδι σηματοδοτεί μία ιστορική εκκίνηση για τον ΠΑΟΚ. Υπομονή λίγες ώρες ακόμα...

The Outlaw

Διαβάστε ακόμη...