Πού πας όρε ΠΑΟΚ;

To μέλος της σελίδας μας με το nick Joss, μάς έστειλε το κείμενο που ακολουθεί ...
Αναγνώστες
Πού πας όρε ΠΑΟΚ;

"Ξεκινάω με μία μόνο παρατήρηση για το ματς, την οποία έκαναν αρκετοί. Σου φτάνει και η ρημάδα η ισοπαλία, βλέπεις πως ακόμη και η Γκοντσάρεβα είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση, τρως φάσεις από τον Σπανιακό, με τι στο διάλο πας να χτυπήσεις το ματς ρε Γ.Χ.;

Τα παρακάτω αφορούν πρόσωπα και καταστάσεις ενόψει και της νέας χρονιάς.

ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ:

Για πρώτη φορά στα χρονικά εμφανίζεται άνθρωπος αυτής της οικονομικής επιφάνειας κι εγώ ο απόγονος του Τζέγκις-Χαν του την πέφτω. Δε λέω ότι είναι άμοιρος ευθυνών. Προφανώς ήταν περισσότερο απροετοίμαστος από ότι θα πίστευε κι ο ίδιος να τρέξει το πρότζεκτ ΠΑΟΚ. Δε μοιάζει να κατάλαβε ότι κοράκια, αυλικοί, παοκάρχες και «επαγγελματίες» οπαδοί ρουφούσαν αετίσιο αίμα, όταν δεν υπήρχε μία στο σύλλογο, πόσο μάλλον τώρα που πέφτει μπαγιόκο. Η πορεία, μέχρι τώρα, ελπίζω πως αποτέλεσε ένα ταχύρρυθμο μάθημα εφεξής. Έχει να καθαρίσει δύο βουνά κοπριάς. Ένα εντός των τειχών κι ένα μεγαλύτερο της Λίγδας. Άμεσα καλείται να αποφασίσει για στελεχιακό δυναμικό, προπονητή, παίκτες και αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων (παρακάτω αναλυτικότερα). Έπαθε πολλά, θα μάθει, γιατί επιχειρηματίες αυτού του βεληνεκούς αυτό κάνουν, προσαρμόζονται στο περιβάλλον και κυριαρχούν.

ΣΤΕΛΕΧΗ:

Είναι προφανές πως, όσες καλές προθέσεις κι αν υπάρχουν, στο διοικητικό σχήμα δε χωράνε και δεν ταιριάζουν όλοι στη νέα εποχή για τον ΠΑΟΚ. Πολλώ δε μάλλον, όταν υπάρχουν στελέχη που δίκαια ή άδικα έχουν φθαρεί από επιλογές που μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση ή όταν υπάρχουν εκκολαπτόμενα στελέχη, τα οποία στηρίζουν την εξέλιξή τους στη ρουφιανιά και στις καλές τους σχέσεις με ΑΡΔ, με τελικό σκοπό να επιβάλλουν επιλογές που δεν έχουν σχέση με το συμφέρον της ομάδας, παρά μόνο με την τσέπη τους. Η διαλογή θα είναι δύσκολη και επίπονη διαδικασία και με κίνδυνο να «καούν» και άτομα της προσφοράς, αλλά πρέπει να γίνει. Σημειωτέον, προφανέστατα οι ευθύνες έχουν ονόματα, αλλά δε θα βρίσω τη μάνα και το σπίτι κανενός Βρύζα, κανενός Ζαγοράκη, κανενός Γεωργιάδη. Είναι ασέβεια προς την ίδια την ιστορία της ομάδας, έστω της αγωνιστικής. Αν δεν κάνουν, φεύγουν. Μέχρι εκεί.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:

Το Α και το Ω του πρωταθλητισμού, όταν δουλεύει υπό νορμάλ συνθήκες. Και νορμάλ συνθήκες είναι το φτιάξιμο ενός μεσοπρόθεσμου πλάνου, με απαιτήσεις ανάλογες με την πραγματικότητα. Κακά τα ψέματα, τίποτα δε δείχνει πως μπορείς να χτυπήσεις πρωτάθλημα του χρόνου αυτή τη στιγμή. Αν συμβεί θα είναι συνδυασμός καλής δουλειάς, αλλά και συγκυριών, όπως να γίνει πχ.ο γαύρος για κάποιο λόγο κωλοχανίο, μεσούσης της επόμενης περιόδου, και να τον πετύχεις μπόσικο. Ξένο προπονητή, επιπέδου Ηuub Stevens, θα ήταν καταπληκτική επιτυχία να πάρει η ομάδα και αυτός πρέπει να είναι ο προσανατολισμός. Εγώ θα τον έκλεινα 5 χρόνια. Η δουλειά του επαγγελματία και όχι του χαβαλετζή φαίνεται από την πρώτη χρονιά, ακόμη κι αν δεν κάτσουν τα αποτελέσματα. Η ομάδα εξελίσσεται. Τον Άγγελο τον έχω στην καρδιά μου και τον θεωρώ πολύ καλό στο στήσιμο και το κοουτσάρισμα μιας ομάδας, μέχρι εκεί όμως. Εννοείται πως κάτι δεκατοενδέκατοι από Ιταλία, Ισπανία δεν κάνουν, ίσως όμως κάνουν από Γερμανία. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κλείσει χθες.

ΠΑΙΚΤΕΣ:

Μετά από μια πραγματικά κακή χρονιά με αγωνιστικό, πνευματικό και ψυχολογικό πισωγύρισμα για μερικούς και καμία εξέλιξη για άλλους, ελλοχεύει ο κίνδυνος να αρχίσει το «κυνήγι μαγισσών». Φταίνε στο βαθμό που τους αναλογεί, αλλά η παρουσία ενός παίκτη βρίσκεται συχνά σε άμεση συνάρτηση με τη γενική εικόνα της ομάδας. Το βέβαιο είναι πως χρειάζονται άμεσα 10 παίκτες, εκ των οποίων οι μισοί τουλάχιστον πρώτης γραμμής. Δε θα πω, ποιοί πρέπει να την κάνουν, αλλά θα ήθελα τη νέα σεζόν τους (όχι απαραίτητα βασικούς μερικούς απ' τους τωρινούς βασικούς) Αθανασιάδη, Σάλπι, Σίφο, Ολίσε, Κάτσε, Κατσουράνη, Κωνσταντινίδη, Πέλκα, Βούκιτς, Λόρενς, Λίνο, Πόποβιτς, Γλύκο, Χακόμπο, Ιτάνζ . Θέλω εντεκαδάτους σέντερ φορ, σεντερ μπακ, εξάρι, εξτρέμ, οχτάρι και δύο πλάγια μπακ, ένα για κάθε πλευρά. Για τους μικρούς είναι η χρονιά που θα δείξει ποιοί μπορούν και ποιοί όχι. Αξίζει να δούμε πως θα είναι Βούκιτς, Λόρενς, Ολίσε με ολόκληρη προετοιμασία.και δουλειά σε τακτική.

ΛΑΟΣ:

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ! Είμαι 37 και θέλω απελπισμένα ένα πρωτάθλημα. Φέτος αν παρουσιαστεί διαβασμένος ο Ιβάν, θα καθαρίσει η ήρα απ' το στάρι. Με ανθρώπους που δρουν ισοπεδωτικά δε θέλω να έχω σχέση και δεν είναι συνοπαδοί μου. Βαρέθηκα το ίδιο έργο στα πεσίματα και τις αρλούμπες που ακούγονται από ένα σύστημα που θέλει τον ΠΑΟΚ, όπως ήταν. Για διαρκείας δεν το συζητώ, αλλά καταλαβαίνω τις οικονομικές δυσκολίες του καθενός, δε δέχομαι όμως τους τσάμπα μάγκες με τίποτα.

Συγγνώμη αν κούρασα, η αλήθεια είναι πως είμαι σκασμένος, αλλά συνεχίζω να ελπίζω σε καλύτερες μέρες. Αυτά καρντάσια".

Joss, paokmania member

Διαβάστε ακόμη...