Robert Vs Camara και Γλύκος...

Tα δύο τελευταία μας παιχνίδια και ένα σχόλιο του Αρκαδοπόντιου με το οποίο συμφωνώ απόλυτα ήταν η αφορμή για να γράψω κάποιες σκέψεις που πιθανόν να βρίσκονται στο μυαλό αρκετών συνοπαδών, όσον αφορά τους παίκτες που θα αναφέρω!
Αναγνώστες
Robert Vs Camara και Γλύκος...

Δίλημμα (!) Καμαρά-Ρομπέρ : Τον Ρομπέρ όλοι τον ξέρουμε, δεν περιμέναμε να έρθουν τα play off για να μάθουμε το στυλ παιξίματος του, το πως κινείται στον χώρο (ανοιχτό ή μη). Από την άλλη ο Καμαρά μας έχει μπερδέψει με τις εμφανίσεις του απο τον Γενάρη όταν και εντάχθηκε στην ομάδα μας! Η πορεία του κατα κοινή ομολογία είναι καθοδική, και δεν το λέω μόνο για τον λόγο του ότι έχει να σκοράρει απο το ματς με τον βάζελο! Από το πρώτο λεπτό φάνηκε ότι δεν είναι παίκτης ομαδικός, οτι θέλει να φανεί  και το μαρτυρούν τα πολλά σπρίντ χωρίς πάσα στο τέλος του , ή χωρίς την καλή σέντρα φτάνοντας στα όρια της περιοχής , αλλά παρόλα αυτά το μεγαλύτερό του προσόν που είναι η ταχύτητα του προσπαθούσε να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο! Όσο περνούσε όμως ο καιρός , τον βλέπαμε να κάνει όλο και λιγότερα τρεξίματα, να χάνεται μέσα στον παιχνίδι με αποτέλεσμα πολλές φορές να αναγκάζεται ο Λίνο να ανεβαίνει αρκετά ψηλά για να καλύψει τις τρύπες που άφηνε επιθετικά ο Καμαρά, και σε πολλές περιπτώσεις να παρατάει τρεξίματα, να τα χάνει στις overlap μένοντας πολύ πίσω ή μη ακολουθώντας καν την overlap αναγκάζοντας τον Λίνο να γίνεται το δεύτερο αριστερό χαφ-εξτρεμ και κάνοντας τον να κάνει επιπλέον χιλίομετρα για να γυρίσει πίσω μετά την σέντρα που θα βγάλει! Είναι παίκτης επιθετικογενής ο οποίος δεν μαρκάρει σχεδόν καθόλου ακόμη και όταν η μπάλα είναι ψηλά δεν είπαμε να γίνει προωθημένο αριστερό μπακ ! Διακρίνω (αν κάνω λάθος επισημάνετέ το μου) οτι ειδικά στα play offs δείχνει να ξέρει ότι δεν θα μείνει στην ομάδα διότι με τα ίδια λεφτά θεωρώ πως μπορούμε να βρούμε πολύ καλύτερο αντίστοιχο Καμαρά , δηλαδή γενικά βλέπουμε μια βαρεμάρα , μια νωχελικότητα η οποία δεν δικαιολογείται ακόμη και αν γνωρίζει ότι δεν θα συνεχίσει, διότι στην τελική ακόμη φοράει την φανέλα μας και ΟΦΕΙΛΕΙ να την τιμά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο που θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη!

Και το αποκορύφωμα, οι απαράδεκτες αντιδράσεις του όταν δεν δεχόταν πάσα αρκετές φορές (σκηνικό με Βούκιτς) την ίδια στιγμή που ο ίδιος έχει βγάλει απο το λεξιλόγιό του τις λέξεις ομαδικότητα και πάσα!

Απο την άλλη ο Ρομπερ , ο οποίος έχει ακόμη πιο σίγουρο ότι στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από την ομάδα , είναι ένας πέραν του δέοντος φιλότιμος επαγγελματίας ο οποίος δεν ήταν ποτέ παίκτης του 9, αλλά το 7 το έδινε πάντα στην ομάδα μας (συν τοις άλλοις θυμηθείτε και το πως έπαιζε στον Πανθρακικό)! Δεν είχε τα φόντα να γινει ο αντι-Βιερίνια όπως δεν τα είχε ούτε ο Καμαρά, άλλωστε δεν το ζητήσαμε κιόλας...

Ο Βιερίνια είναι έτη φωτός μπροστά και απο τους 2 σε όλους τους τομείς! Παρόλο που ανέκαθεν ήταν παίκτης πάγκου, παρόλου που στον δέυτερο γύρο έχασε την θέση του από τον Καμαρά, παρόλο που γνωρίζει ότι θα φύγει στο τέλος της σεζόν, παίζει με πάθος, κυνηγάει μπάλες, αν μη τι άλλο οι σέντρες του στην περιοχή είναι κλάσεις καλύτερες απο του Καμαρά, ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΓΗΠΕΔΟ (το σχόλιο του Αρκαδοπόντιου που προανέφερα στην αρχή), δεν κατεβάζει το κεφάλι κάτω, πετάει την μπάλα μπροστά και δεν σκουντουφλάει στον 1ο η 2ο αντίπαλο που θα συναντήσει! Κάνει πιο ώριμο παιχνίδι και λόγω εμπειρίας σε σχέση με Καμαρά, και παρόλο που έβλεπε ότι σε αρκετά παιχνίδια θα ήταν πιο χρήσιμος από τον φλύαρο πολλές φορές Καμαρά δεν δημιούργησε ποτέ θέμα, και περίμενε υπομονετικά την στιγμή που θα τον σήκωνε για ζέσταμα ο Γεωργιάδης ή ο Δώνης!

Συμπέρασμα: Το έλεγα και στην παρέα μου απο την 3η αγωνιστική στα play off στην Τρίπολη , ότι ο Ρομπέρ πρέπει να παίξει και στις 3 εναπομείνασες αγωνιστικές βασικός αντί του Καμαρά και ευτυχώς (κατα την άποψή μου) ο Γεωργιάδης τον κράτησε βασικό και στο χθεσινό παιχνίδι!

Γλύκος: Παρακολουθόντας τον σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς , τον είδαμε παιχνίδι με παιχνίδι να γίνεται καλύτερος και σταθερότερος! Πολλές φορές γκρινιάξαμε με κάποια ανούσια λάθη του σε εξόδους αλλά κατα βάση είναι τερματοφύλακας που μπορεί να μην έχει τα φυσικά προσόντα του Φούρτουλα ή του Χακόμπο, αλλά είναι ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ. Το οτι αντικαταστάθηκε απο τον Ιτάνζ δεν τον πτόησε αντιθέτως πείσμωσε και άρπαζε κάθε ευκαιρία που του δινόταν αποδεικνύοντας ότι πολλές φορές, αν όχι πάντα, ένας παίκτης με όχι τρελό ταλέντο, δουλέυοντας μπορεί να αφήσει πίσω του οποιοδήποτε μεγάλο ταλέντο! Έχοντας και τον Χακόμπο, θεωρώ πως από θέμα τερματοφύλακα έχουμε το καλύτερο δίδυμο στο πρωτάθλημα!

Υ.Γ.1: Αν είχαμε έναν βασικό κορμό κεντρικών αμυντικών, οι τερματοφύλακες μας θα είχαν περισσοτερο χρόνο να μάθουν ο ένας τον άλλον για να γίνει μια τέλεια συνεργασία !

Υ.Γ.2: Λίνοοοοοοοοοοοοοοοο Λίνοοοοοοοοοοοοοοο Λίνοοοοοοοοοοοο

Διαβάστε ακόμη...