Ανοιχτή επιστολή τον Ιβάν Σαββίδη

Φίλος της σελίδας στέλνει ανοιχτή επιστολή στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ εκφράζοντας προσωπικές του σκέψεις και ανησυχίες.
Αναγνώστες
Ανοιχτή επιστολή τον Ιβάν Σαββίδη

Κύριε Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη,

Ονομάζομαι Ανδρέας Καρασαββίδης, πραγματικά σας ζητώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, συγγνώμη που ίσως αυτή η επιστολή μου σας προξενήσει οποιαδήποτε ενόχληση.

Η παιδεία που μου έχουν προσφέρει οι γονείς μου απλόχερα. μου υπαγορεύει να μην γίνομαι ενοχλητικός σε κανέναν άνθρωπο στην Γη. (Την επιστολή μου αυτή θα την δώσω σε μια πολύ καλή μου φίλη από την Ρωσία να μου την μεταφράσει και στα Ρωσικά, απλά και μόνο διότι δεν ξέρω πώς θα σας τα μεταφέρουν τα γραφόμενα μου.)

Αλλά θεωρώ ότι τα χρόνια αυτά που αποφασίσατε να ΣΩΣΕΤΕ τον Π.Α.Ο.Κ της καρδιάς μας, χρειάζεται επιτέλους κάποιος να σας μιλήσει; να σας θυμίσει; να σας δείξει το παρελθόν;

Θα προσπαθήσω να κάνω μόνο μια απλή επιστροφή στο παρελθόν της υπέροχης εκείνης ημέρας που είπατε ότι: Τα χρέη του Π.Α.Ο.Κ είναι και δικά μου χρέη.

Και λίγο αργότερα όταν δηλώσατε ότι: Σήμερα έχω πιει το πιο ακριβό τσάι.

Λοιπόν την ημέρα Σεβαστέ Κύριε Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη που πληρώσατε τα χρέη του Π.Α.Ο.Κ, δεν ξέρω αν το καταλάβατε ή αν οι άνθρωποι που είναι δίπλα σας (όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι να μην ήταν) σας το είπαν, εκείνη την ημέρα Σεβαστέ Ευεργέτη Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΤΕ τον Π.Α.Ο.Κ από τα δεσμά που ήταν χειροπόδαρα δεμένος από όλες τις Κυβερνήσεις της Ελλάδος, διότι μέχρι την ημέρα που ξεχρεώσατε τον Π.Α.Ο.Κ, καμία μέχρι τότε Κυβέρνηση δεν ήθελε να βρει τον τρόπο έτσι ώστε ο Π.Α.Ο.Κ να ξεχρεώσει και να συνεχίσει την πορεία του.

Σας είπαν ποτέ τον λόγο οι συνεργάτες που εσείς πληρώνετε αδρά Κύριε Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη;

Ο λόγος ήταν ένας, να μην ξυπνήσει ποτέ ο γίγαντας που λέγεται Π.Α.Ο.Κ.

Η Αθήνα κύριε Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη δεν ήθελε ποτέ τον Π.Α.Ο.Κ ζωντανό, τον ήθελε έτσι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, για να μπορεί να κάνει δώρα στις ομάδες του Π.Ο.Κ ( ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟ),Πρωταθλήματα, Κύπελλα, γενικά θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, οπότε οι ομάδες αυτές όπως είναι λογικό, ειδικά ο Πρωταθλητής, που έπαιρνε μέρος στο Champions League, κέρδιζε σαφώς πολλά χρήματα, οπότε και γινόταν δυνατότερος αντίπαλος έναντι όλων, και προφανώς αγόραζε όποιον ποδοσφαιριστή ήθελε.

Ο Π.Α.Ο.Κ από την άλλη όσο δεν υπήρχε η οικονομική άνεση, δεν μπορούσε πραγματικά να κάνει κάτι καλύτερο, (πολεμούσε με πέτρες όταν οι άλλοι χρησιμοποιούσαν πυρηνικά), είχε και τις εχθρικές διαιτησίες, και όταν λέμε εχθρικές διαιτησίες σας προτρέπω να βάλετε τους συνεργάτες σας να σας δείξουν αγώνες που επίτηδες οι διαιτητές έπαιρναν αποφάσεις στην Τούμπα για να κάνουν τον κόσμο να εξαγριωθεί και να διακόψουν τον αγώνα υπέρ των αθηναϊκών ομάδων, είχε Κυβερνήσεις που ήθελαν Πρωταθλητές ομάδες από την Αθήνα, είχε και έχει μια Βουλή η οποία εξυπηρετεί μόνο ομάδες των Αθηνών, είχε και έχει μια αθλητική δικαιοσύνη η οποία μέχρι τώρα δικάζει με άλλα μέτρα και σταθμά, είχε μια ΕΠΟ που για να ανέβει κατηγορίες εύκολα η ΑΕΚ έκανε ξαφνικά δύο ομίλους, είχε κάνει δώρα μεγάλα γήπεδα που τα πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός, είχε και σαφώς τα μέγιστα λάθη της κερκίδας, τα οποία ουκ ολίγες φορές μας έκαναν τεράστιο κακό, με επισφράγισμα την απαγόρευση μας για τρία έτη από τους αγώνες της Ευρώπης.

Και σήμερα ήρθατε εσείς.....

Σας Ευχαριστώ από καρδιάς εσάς Ευεργέτη Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη και την οικογένειά σας.

Σας ευχαριστώ διότι δώσατε και στον τελευταίο φίλο του Π.Α.Ο.Κ το δικαίωμα στο όνειρο, δικαίωμα στο χαμόγελο, δικαίωμα στην ελπίδα και αυτό κύριε Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη δεν μπορεί να το αγοράσει κανείς με όλα τα πλούτη του κόσμου.

Αυτό που θα γράψω σε πολλούς δεν θα άρεσε αλλά :

Εσείς κύριε Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη ξαναδώσατε ζωή στον Αετό να πετάξει ψηλά και ελεύθερος.

Αν κάνατε λάθη; ΠΟΛΛΑ μέχρι και τώρα ακόμα λάθη του Παρελθόντος κάνετε....

Για να σας δείξω τι εννοώ....όταν ήρθατε και αγοράσατε τον Π.Α.Ο.Κ ένας οπαδός του Π.Α.Ο.Κ στην ραδιοφωνική μου εκπομπή μου είπε: Ήρθε ο Ιβάν; του απάντησα: Ναι, με ξαναρωτά: Τα άλλαξε όλα: από τα θεμέλια: τις καρέκλες: τα γραφεία: Του απάντησα Όχι....

Ξέρετε τι μου είπε: Ε δεν θα πάμε μπροστά ούτε με αυτόν τον άνθρωπο.

Τι εννοούσε; ότι λέμε όλοι εμείς οι αγνοί φίλοι: Ότι τον Π.Α.Ο.Κ τον πολεμούν εκτός της Αθήνας και πολλοί δήθεν Π.Α.Ο.Κτσήδες ( Δημοσιογράφοι, Τηλεοράσεις, Ραδιόφωνα).

Σεβαστέ Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη πραγματικά είναι πάρα πολλά αυτά που μπορεί κάποιος να προσπαθήσει να σας πει για να σας ενημερώσει, και πιστέψτε με είναι πολύ δύσκολο διότι ή είστε ή σας έχουν κάνει να είστε ή κάποιοι θέλουν να είστε απόμακρος.

Όλοι μπορούν εύκολα να σας καταλάβουν γιατί δεν έχετε εμπιστοσύνη σε πολλούς, όταν λοιπόν πραγματικά θα σταματήσετε (αν σας αφήσουν βεβαίως) να βλέπετε όλους τους ανθρώπους σαν άτομα που προσπαθούν να κερδίσουν κάτι από εσάς (προφανώς και έχετε δίκιο ), όταν λοιπόν θα δείτε μόνος σας, τι ακριβώς συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ, και με τους γύρω από τον οργανισμό Π.Α.Ο.Κ, τότε πραγματικά θα ανακαλύψετε το μεγαλείο της ομάδας που κρύβουν τα τέσσερα αυτά υπέροχα γράμματα Π.Α.Ο.Κ που εσείς (δεν ξέρω με τίνος την ιδέα) καταστρέψατε.

Διότι κύριε Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη άλλο είναι Π.Α.Ο.Κ και εντελώς τίποτα το ΠΑΟΚ.

Και αυτή την αλλαγή που πραγματικά κανένας οπαδός, φίλαθλος, φίλος της ομάδας δεν την κατάλαβε, αλλά και ουδείς σας κακολόγησε, το δεχθήκαμε απλά επειδή ΕΣΕΙΣ το αποφασίσατε (άσχετο αν το ΠΑΟΚ δεν σημαίνει απολύτως τίποτε).

Από αυτό και μόνο αγαπητέ μου κύριε Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη έπρεπε να καταλάβετε ότι ο λαός του Π.Α.Ο.Κ σας έχει βάλει σε περίοπτη θέση στην καρδιά του, και σας σέβεται απεριόριστα και χωρίς να απαιτεί κάτι από εσάς για αυτή του την Αγάπη και τον Σεβασμό προς το πρόσωπό σας.

Και μια και γράφω για εμπιστοσύνη κύριε Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη εδώ θυμάμαι, τον κύριο Φράνκ Άρνεσεν, τον οποίο απολύσατε από τον Π.Α.Ο.Κ χωρίς πραγματικά να καταλάβουμε το Γιατί;

Ακουστήκαν πολλά τα οποία έχουν να κάνουν με τα ποσά που δαπάνησε για τις μεταγραφές παικτών, και με κάποιες δοσοληψίες με συγκεκριμένους μάνατζερ η γραφεία μάνατζερ αθλητών, προπονητών (λες και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο οι Τεχνικοί Διευθυντές συνεργάζονται με παραπάνω από 5 άντε 6 γραφεία μάνατζερ, απλά κύριε Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη κατά την προσωπική μου εντύπωση, κάποιοι στον Π.Α.Ο.Κ δεν τον ήθελαν) πραγματικά δεν ενδιαφέρει κανέναν η απόλυση του κ. Φράνκ Άρνεσεν, αυτό όμως που ενδιαφέρει είναι αν έγινε σωστή αντικατάσταση, και προς Θεού δεν είναι μομφή κατά του κυρίου Λούμπος Μίχελ ο οποίος πραγματικά ήταν άριστος διαιτητής και πραγματικά σε ένα πόστο που έχει να κάνει με την Ευρωπαϊκή, Ελληνική Διαιτησία σαφώς και θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα μας. Αλλά εγώ προτιμώ (όπως και πάρα πολλοί) στην θέση του Τεχνικού Διευθυντή έναν με τα χαρακτηριστικά και τις διασυνδέσεις του κ. Φράνκ Άρνεσεν .

Γιατί θεωρώ (όπως και οι περισσότεροι Έλληνες και Ξένοι γνώστες του Ποδοσφαίρου) ότι είναι ίσως ο γνωστότερος Αθλητικός-Τεχνικός Διευθυντής στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, που είχαμε την τύχη, ευλογία, να εργαστεί στον Π.Α.Ο.Κ και στην Ελλάδα.

Θυμάμαι μια συνέντευξή του η οποία είναι κύριε Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη η επιτομή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με λίγα λόγια είχε πει ότι: ευχής έργου είναι ο Π.Α.Ο.Κ τα επόμενα χρόνια με τις Ακαδημίες που έχει να μπορέσει ο σύλλογος να γίνει αυτοχρηματοδοτούμενος, αυτό κύριε Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη είναι ένα όνειρο για τον Π.Α.Ο.Κ αλλά μια πραγματικότητα για την Ευρώπη ( Άγιαξ, Σάλκε, Πόρτο, Παρτιζάν Βελιγραδίου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και πολλές άλλες).

Και ξέρετε κάτι κύριε Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη υπάρχει και ένα σκεπτικό το οποίο είναι πραγματικά άξιο προσοχής, το οποίο λέει έχεις Δυνατό Αντίπαλο κάνε ότι αυτός απλά κάνε το καλύτερα.

Όπως σας είπα Σεβαστέ Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη ο Π.Α.Ο.Κ είναι ένας ζωντανός οργανισμός με όλα του τα μέλη σε πλήρη ζωτική λειτουργία, κάτι που δεν το έχει καμία ομάδα στον πλανήτη.

Το Κεφάλι είστε εσείς και η οικογένειάς σας (πραγματικά παρακαλάω τον Θεό να σας έχει όλους καλά στην υγεία σας, και να σας προστατεύει από οτιδήποτε κακό).

Το Σώμα είναι όλοι όσοι εργάζονται για τον Π.Α.Ο.Κ

Η Καρδιά όμως Σεβαστέ μου Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη είναι τα εκατομμύρια οπαδών μας σε όλο τον πλανήτη.

Και ως γνωστόν Αγαπητέ κύριε Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη χωρίς την καρδιά δε ζει κανένας.

Η Καρδιά του οπαδού του Π.Α.Ο.Κ Σεβαστέ Ιβάν Ιωάννη Σαββίδη πολλές φορές οδηγεί τον άνθρωπο σε λάθος αποφάσεις ή αν θέλετε σε λάθος κινήσεις, αλλά ποτέ σε οποιαδήποτε κίνηση Προδοσίας, ο αγνός οπαδός, φίλαθλος, δεν πρόκειται ΠΟΤΈ να προδώσει τον Π.Α.Ο.Κ και ότι αυτό συμβολίζει.

Και γνωρίζοντας ότι όσα θέλω να σας πω δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε κάποιες σελίδες, και ελπίζοντας να σας κίνησα λίγο το ενδιαφέρον της άλλης άποψης, κάπου εδώ λοιπόν σας αποχαιρετώ.

Εύχομαι στο μέλλον να δώσει ο Θεός να γνωρίσω από κοντά τον άνθρωπο που είναι ικανός να αλλάξει τον Π.Α.Ο.Κ.

Δεν είμαι ικανός να σας δώσω κάποια συμβουλή αλλά μέσα από την καρδιά μου σας προτρέπω:

Οραματιστείτε την Ευρώπη για τον Π.Α.Ο.Κ και αφήστε το σάπιο Αθηναϊκό Πρωτάθλημα στην μιζέρια του.

Ονειρευτείτε μαζί μου έναν Π.Α.Ο.Κ στα Ευρωπαϊκά σαλόνια να μεγαλουργεί και την Αθήνα με το κατεστημένο της απλά να παρακολουθεί με το στόμα ανοιχτό.

Αφήστε τον εαυτό σας να ζήσει το Ευρωπαϊκό όνειρο με την αγαπημένη του ομάδα τον Π.Α.Ο.Κ

Σας ζητώ συγνώμη για την οποιαδήποτε ενόχληση.

Με τιμή και Σεβασμό

Ανδρέας Καρασαββίδης

Διαβάστε ακόμη...