A+ A A-

Το τέλος της επανάστασης και η αρχή της επιστροφής...

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει εκεί που ανήκει. Εγώ μπορώ να περιμένω...

Κάθε επανάσταση στον κόσμο έχει κοινά στοιχεία: ένας καταπιεσμένος λαός ξεσηκώνεται και διεκδικεί αυτά που του ανήκουν. Τα υλικά που χρειάζονται είναι ένας ηγέτης, λαός με πίστη αδικημένου και πάθος για αλλαγή.

Χρονικά οι επαναστάσεις ακολουθούν μια συγκεκριμένη πορεία με παραλλαγές αλλά σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα. Μετά την ανατροπή ή πτώση του καθεστώτος (άμεσα ή σε βάθος χρόνου) επακολουθεί η διατάραξη του (πεσμένου) συστήματος. Ακολουθεί μια περίοδος χάους, πειραματισμών, άστοχων χειρισμών, πολέμου εξουσίας και ενίοτε επαναπροσδιορισμού της αιτίας της επανάστασης.

Συνήθως ο ηγέτης της επανάστασης κατηγορείται ως προδότης και αναγνωρίζεται πολλά χρόνια μετά τον θάνατο του οπότε και του αποδίδεται ο τίτλος του ήρωα που είχε όταν ξεκίνησε η επανάσταση.

Το πιο δύσκολο έργο μετά την επανάσταση είναι ή δημιουργία του νέου καθεστώτος, το χτίσιμο μιας νέας τάξης πραγμάτων όπου ο επαναστατημένος λαός απολαμβάνει αυτά για τα οποία πάλεψε. Συνήθως ο καταπιεσμένος λαός περιμένει άμεσα αποτελέσματα, γιατί έδωσε το αίμα του για αυτά, τα οποία όμως αν δεν έρθουν δημιουργούν ρίξεις στο εσωτερικό με αποτελέσματα αυτός να χάσει το πάθος και την πίστη για αλλαγή που τον διακατείχε.

Κάπως έτσι έγινε και η επανάσταση στην ομάδα μας και χρονικά είμαστε σε αυτό το σημείο.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει πρωτάθλημα ακόμα για να πανηγυρίσουμε την απόλυτη επιτυχία της επανάστασης. Η γκρίνια, η μουρμούρα, η μικροψυχία, όλα είναι προϊόντα της ...στέρησης. Προϊόντα του ανικανοποίητου. Είμαστε σαν τους ναρκομανείς που έχουν χρόνια να πάρουν την δόση τους.

Για να μην κάνω τον παλικαρά και εγώ παρασύρομαι καμιά φορά, αλλά στο τέλος επικρατεί η αισιόδοξη πλευρά μου. Και φέτος αυτή έχει το πάνω χέρι.

Τι είναι λοιπόν ο ΠΑΟΚ;

- Ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα.

- Ο ΠΑΟΚ είναι ποδοσφαιρική ομάδα.

- Ο ΠΑΟΚ είναι ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία

Ας δούμε λοιπόν τι έχουμε σήμερα που δικαιολογεί την αισιοδοξία μου:

- Ο ΠΑΟΚ ως ιδέα δεν αλλάζει ότι και να γίνει.

Όσο καλά ή χάλια και να είναι ο ΠΑΟΚ ως ποδοσφαιρική ομάδα ή ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία, η ιδέα ΠΑΟΚ δεν ταράσσεται. Είναι χαραγμένη στην ψυχή μας. Είναι η κληρονομιά μας. Και το χειρότερο παιχνίδι της ομάδας να παρακολουθώ, ο κυματισμός μιας σημαίας με τον Δικέφαλο θα μου δώσει κουράγιο. Τα γκολ δεν με έκαναν ΠΑΟΚ. Είμαι ΠΑΟΚ γιατί δεν μπορώ να είμαι κάτι άλλο.

- Ο ΠΑΟΚ ως ποδοσφαιρική ομάδα.

Αυτό είναι το πρακτικό μέρος της ιδέας. Οι παίκτες με τις φανέλες τους, τα τάκλιν, οι πάσες τα γκολ. Εδώ δημιουργούνται ινδάλματα, εδώ εξαργυρώνουμε την ιδιότητα μας ως φίλαθλοι και οπαδοί. Μερικές φορές ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι άθλημα και ως αυτό έχει την επιστήμη του και θέλει τον χρόνο του να λειτουργήσει σωστά.

Τόσα χρόνια ζητούσαμε να δούμε Έλληνες παίκτες στον ΠΑΟΚ. Ε λοιπόν, γέμισε η ομάδα ακαδημία. Ο ΠΑΟΚ βασίζεται στα δικά του παιδιά που αν το Ελληνικό πρω(κ)τάθλημα ήταν διαφορετικό δεν θα του έφευγαν ποτέ. Εγώ πωρώνομαι με το πάθος των μικρών και το απολαμβάνω αφάνταστα. Ίσως μου θυμίζουν μια άλλη εποχή, αγνή και ρομαντική. Επίσης, έχω πίστη στον προπονητή μας και του δίνω πίστωση και χρόνο να δουλέψει γιατί έτσι είναι τεχνικά το άθλημα.

Τέλος η ένεση ζωής του Σαββίδη δίνει την δυνατότητα στην διοίκηση να αναζητήσει παίκτες με αξία χωρίς την οικονομική και χρονική πίεση.

- Ο ΠΑΟΚ ως ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία

Εδώ για μένα γίνεται η μεγαλύτερη πρόοδος. Δεν θα αναλωθώ σε διθυράμβους για τον Σαββίδη, το έργο του φαίνεται. Θα μας νοικοκυρέψει ο Ιβάν γιατί έχει επιχειρηματικές και άλλες ικανότητες. Επιτέλους ο ΠΑΟΚ αρχίζει να συμπεριφέρεται ως επιχείρηση και όχι ως μαγαζί.

Εγώ βλέπω το μέλλον με αισιοδοξία και μπορώ να περιμένω να ολοκληρωθεί το έργο που ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν. Ο ΠΑΟΚ της επανάστασης, γίνεται ο ΠΑΟΚ της επιστροφής. Επιστροφή εκεί που η δύναμη της ιδέας του τον οδηγεί. Εκεί που δεν χρειάζεται μεγάλο πορτοφόλι, αλλά παντελόνια να το βάλεις μέσα.

Εγώ μπορώ να περιμένω. Και όταν ο δρόμος φαίνεται μακρύς, θυμάμαι την Κωνσταντινούπολη, την Μόσχα, το Λονδίνο. Ξαναβλέπω τις μεγάλες στιγμές και ονειρεύομαι νέες πιο μεγάλες.

Εγώ μπορώ να περιμένω.

Και αν ο ΠΑΟΚ ως ομάδα ή ανώνυμη εταιρία δεν με καλύπτει ακόμα, η ιδέα του θα με παίρνει από το χέρι και θα με πηγαίνει στο γήπεδο κάθε Κυριακή.

Φιλικά
NewYorker

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 19:13
loading...

HEADER  

 
+11 tad: New Yorker

να είσαι καλά για ακόμη μία φορά ... Συμφωνώ 100% σε ότι και αν έγραψες ...
Δίπλα σε εσένα και εγώ υπομονή και αγάπη για τα 4 γράμματα

19-09-2012 19:25 #1
 
 
+11 teacher: ΑΠ: Το τέλος της επανάστασης και η αρχή της επιστροφής...

Παράθεση:

Είμαι ΠΑΟΚ γιατί δεν μπορώ να είμαι κάτι άλλο
Aυτό κάποιοι το ξέχασαν δυστυχώς...

19-09-2012 19:28 #2
 
 
+5 tolt: ΑΠ: Το τέλος της επανάστασης και η αρχή της επιστροφής...

''Όσο καλά ή χάλια και να είναι ο ΠΑΟΚ ως ποδοσφαιρική ομάδα ή ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία, η ιδέα ΠΑΟΚ δεν ταράσσεται. Είναι χαραγμένη στην ψυχή μας. Είναι η κληρονομιά μας. Και το χειρότερο παιχνίδι της ομάδας να παρακολουθώ, ο κυματισμός μιας σημαίας με τον Δικέφαλο θα μου δώσει κουράγιο. Τα γκολ δεν με έκαναν ΠΑΟΚ. Είμαι ΠΑΟΚ γιατί δεν μπορώ να είμαι κάτι άλλο.'' Τρομερός...+1926 ! Π.Α.Ο.Κ.

19-09-2012 20:02 #3
 
 
+5 Dinos_Liverpool: @NewYorker

Μπράβο Νεοϋορκέζε... μαζί σου!

Και γω μπορώ να περιμένω.. γιατί, πολύ απλά, βλέπω ότι κάτι σοβαρό πάει να γίνει.

ΣΤΗΡΙΞΗ!

19-09-2012 20:44 #4
 
 
+5 RoMaN: ΑΠ: Το τέλος της επανάστασης και η αρχή της επιστροφής...

Πού είναι αυτοί που σε κράζανε σε εκείνο το άρθρο με τα αποπαίδια (που χαρακτήριζες τους συνδεσμίτες);;;
Μερικοί είναι πιο πολύ οπαδοί του Σ.Φ. "τάδε" παρά του Π.Α.Ο.Κ.!

Συνέχισε να postάρεις, NewYorker! Με γνήσιο ΠΑΟΚτσήδικο λόγο! :-)

19-09-2012 23:26 #5
 
 
+3 NewYorker: ΑΠ: Το τέλος της επανάστασης και η αρχή της επιστροφής...

Παραθέτοντας RoMaN:

Μερικοί είναι πιο πολύ οπαδοί του Σ.Φ. "τάδε" παρά του Π.Α.Ο.Κ.!

Μεγάλη και σοφή κουβέντα!!!

19-09-2012 23:30 #6
 
 
+2 Sanch: ΑΠ: Το τέλος της επανάστασης και η αρχή της επιστροφής...

Όταν, γιατί το πιστεύω ότι θα γίνει και μάλιστα σύντομα, καθαρίσει η κερκίδα από τους τζαμπαζήδες πειραγμένους ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα ξαναγυρίσει δίπλα στην ομάδα και θα την στηρίξει πάλι.
Ο ένας να πουλάει βλαχομαγκιά και ΠΑΟΚτσιδιλίκι στον άλλο μέσα στην Τούμπα, σαφέστατα δεν βοηθάει τον κόσμο του ΠΑΟΚ να πάει στο γήπεδο. Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε την κατάσταση ίσια στα μάτια και να κάνουμε την υπέρβαση, όπως την έκανε παλιότερα η ομάδα μας στο γήπεδο και μας χάρισε αλησμόνητες στιγμές.
Τα νέα παιδιά από τις ακαδημίες μας ξεκίνησαν το ποδόσφαιρο για να "γουστάρουνε" και κάποιοι από αυτούς εξακολουθούν να γουστάρουν περισσότερο παίζοντας μπροστά μας μέσα στην Τούμπα. Άμα κόψουμε τις μ@κ@κίες και έχουμε μια Τούμπα γεμάτη, πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά θα βγάλουν φτερά και θα μας χαρίσουν μεγάλες συγκινήσεις.

20-09-2012 00:50 #7
 
 
arkadopontios: ΑΠ: Το τέλος της επανάστασης και η αρχή της επιστροφής...

Αγαπητέ νεουρκέζε, το πόνημά σου είναι πολύ ωραίο, με δεδομένο ότι θεωρείς ότι έγινε επανάσταση.Προσωπικά θεωρώ ότι ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ επανάσταση η για την ακρίβεια έγινε αλλά όχι από τον ΖΑΓΟΡΑΚΗ, αλλά θα διαβάσω πρώτα το βιβλίο του λόγιου γιατρού και μετά θα εξηγήσουμε το τι ακριβώς έγινε.

20-09-2012 09:31 #8
 
 
+1 Paoklesvos: ΑΠ: Το τέλος της επανάστασης και η αρχή της επιστροφής...

Παράθεση:

Είμαι ΠΑΟΚ γιατί δεν μπορώ να είμαι κάτι άλλο.
Αδερφέ μπράβο πολύ κακαλάτο πόνημα που θα μπορούσε να σταματησει στην παραπάνω φράση και να τα έλεγε όλα. +1926+1926+1926...........

20-09-2012 11:50 #9
 

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν δικαίωμα να σχολιάσουν.

Τελευταια posts

Τι γραφουν τα ΜΜΕ

  • Για τον ΠΑΟΚ
  • Για τους αντιπαλους
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_PREV MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_NEXT
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

04-12-2022 | acpaok.gr

Ανατροπή και ντόρτι επί του Άρη (1955)

Ανατροπή και ντόρτι επί του Άρη (1955)

04-12-2022 | aspromavresistories.blogspot.com

8Χ8 και ... συνεχίζει!

8Χ8 και ... συνεχίζει!

04-12-2022 | Η Ασπρόμαυρη Βίβλος / facebook

Βόλος 2004-ΠΑΟΚ Morris

Βόλος 2004-ΠΑΟΚ Morris

03-12-2022 | acpaok.gr

Paokmania.Gr - To ανεξάρτητο site των οπαδών του ΠΑΟΚ | All rights reserved.