Επιτέλους ... αλλαγή!

Επιτέλους κάτι αλλάζει στην ομάδα και προσωπικά είμαι αισιόδοξος. Βοηθάει βέβαια το γεγονός ότι ζω στο εξωτερικό και δεν με αγγίζει η ελληνική πραγματικότητα, αλλά όσον αφορά τον ΠΑΟΚ τα μηνύματα είναι αισιόδοξα.
New Yorker
Επιτέλους ... αλλαγή!

Επιτέλους ... προπονητής.

Με το στενό, οπαδικό μυαλό μου, στην αρχή ξίνισα όταν έμαθα ότι έρχεται. Με χαλούσε το γεγονός ότι ήταν εκδηλωτικός όταν ο Ατρόμητος μας κέρδιζε. Ευτυχώς που ο Βρύζας δεν σκέφτεται έτσι και τον έφερε.
Ο Δώνης είναι γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας.. Αυτό είναι το βασικό μειονέκτημα όλων των ξένων που έρχονται πρώτη φόρα Ελλάδα. Οι περγαμηνές τους χάνουν την μισή τους άξια μόλις πατήσουν στο Μακεδονία.

Πήγα στην προπόνηση και είδα σε τι δουλεύει κυρίως: κυκλοφορία της μπάλας έξω από την περιοχή σε κλειστές άμυνες. Ότι θα κάνει δηλαδή ο ΠΑΟΚ κατά το 90% του πρωταθλήματος. Δουλεύει ένα επιθετικό σύνολο με άμυνα που ξεκινάει από πολύ ψηλά. Δεν θα δούμε 11 παίκτες μας πίσω από την σέντρα φέτος. Οι συγκυρίες είναι πολύ καλές για τον Δώνη. Η κρίση δεν φέρνει μεγάλες μεταγραφές και του επιτρέπει να χτίσει μια ομάδα εντελώς δίκια του με νέουςπαίκτες που θα γαλουχηθούν μαζί του.

Οι νέοι παίκτες τον βλέπουν ως σωτήρα γιανα εξελιχτούν, να πάρουν θέση βασικού και μετά μεταγραφή εξωτερικό. Τον βοηθάει επίσης ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει βεντέτες και το μεγάλο αστέρι της ομάδας του είναι παιδί χαμηλών τόνων και άριστος χαρακτήρας. Δεν θα έχει και το πρόβλημα απλήρωτων παικτών και άρα μουρμούρα στα αποδυτήρια ειδικά από φτωχούς παίκτες που δεν μπορούν να ταΐσουν την οικογένεια τους αν δεν πληρωθούν άμεσα (Κοντρέρας, κ.α.).

Ο Δώνης είναι το αστέρι της ομάδας μας και πρέπει να στηριχτεί από τον κόσμο ώστε να δουλέψει σωστά και σε βάθος χρόνου. Με έκανε να ξεχάσω τον Σάντος πολύ γρήγορα.

Επιτέλους...μπάλα.

Η ομάδα θα παίξει μπάλα φέτος. Θα χορτάσουν τα μάτια μας που πόνεσαν με το συντηρητικό: "Πάμε για το 0-0 και άμα μας κάτσει το 1-0 καλώς", τρόπο παιχνιδιού. Έχει ρίσκο το 4-4-2 και συμφωνώ ότι δεν έχουμε κομπλέ ράστερ αλλά δεν με χαλάει.

Χαίρομαι που βλέπω παίκτες να παλεύουν 90 λεπτά. Άλλοι μπορούν λόγω ηλικίας άλλοι όχι. Όλοι όμως προσπαθούν. Η ομάδα έχει ήδη γυρίσει δυο ευρωπαϊκά παιχνίδια και βγαίνει κυριώς στο δεύτερο ημίχρονο τρώγοντας σίδερα.

Επιτέλους δεν φοβάμαι όταν χάνουμε στο 60. Έχω σιγουριά ότι θα το γυρίσουμε. Καιρός είναι η Τούμπα να γίνει απόρθητο κάστρο ξανά.. Το είπε ο Δώνης και το εννοεί. Όποιος έρχεται Τούμπα από δω και στο εξής θα ματώσει.

Επιτέλους ... ΔΝΤ.

Το λέω με αφέλεια και άγνοια κινδύνου γιατί δεν ζω την καθημερινότητα ενός Έλληνα:

- Το ΔΝΤ είναι ευλογία για τον ΠΑΟΚ του μέλλοντος. Αυτό που γίνεται ούτε ο Ζαγοράκης θα το φανταζότανε. Δεκαοχτάχρονα να παίζουν UEFA απευθείας από Μεσημβρία. Επιτέλους η ομάδα έχει δικά της παιδιά στο ρόστερ. Το είχα γράψει παλιότερα: θέλω στο γήπεδο παίκτες που τα ονόματα τους λήγουν σε -άκης, -ίδης, -πουλος και τα λοιπά. Αν δεν υπήρχε η κρίση και το ΔΝΤ αυτά τα παιδιά δεν θα είχαν τέτοια τύχη.

Για μένα το κέρδος από την μεταγραφή του Σταφυλίδη δεν είναι τα χρήματα που πήρε η ομάδα. Είναι ότι γέμισε όνειρα τις καρδιές των πιτσιρικάδων της Μεσημβρίας που μπορούν να ελπίζουν μια μέρα να έχουν την ίδια τύχη. Ή την τύχη του Αθανασιάδη και του Κατσε..

Τέτοιους παίκτες θέλει ο ΠΑΟΚ: Που πονούν για την ομάδα και θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν ναφορέσουν την φανέλα. Παίκτες που τρώνε ατελείωτες ώρες στην προπόνηση με το όνειρο να παίξουν Τούμπα. Και οι ξένοι και έμπειροι χρειάζονται, αλλά αυτοί έρχονται και φεύγουν (με ελάχιστες εξαιρέσεις).

Επιτέλους ... επενδυτής.

Οι λέξεις επενδυτής και ΠΑΟΚ ταιριάζουν όσο και ο συνδυασμός "Γαύρος και περηφάνια". Επιτέλους όμως η ομάδα έχει μεγαλομέτοχο. Ξέρω ότι δεν θα βρέξει χρήμα με τον ερχομό του Σαββίδη. Ξέρω όμως ότι θα αξιοποιηθεί το προϊόν που λέγετε ΠΑΟΚ. Ένα προϊόν μονοπώλιο από την Λάρισα και πάνω μέχρι την Γερμανία. Είναι ντροπή να έρχομαι Ελλάδα και να βρίσκω την μπουτίκ κλειστή.

Ο Σαββίδης είναι σοβαρός επιχειρηματίας και θα κάνει τον ΠΑΟΚ εμπορικό. Δεν επιτρέπεται τα μόνα έσοδα της ομάδας να είναι από εισιτήρια και πωλήσεις παικτών. Η λύση δεν είναι τα παριζάκια και τα γλειφιτζούρια ΠΑΟΚ αλλά μια σοβαρή προσέγγιση που θα ενεργοποιήσει την μάζα του λαού του ΠΑΟΚ ως αγοραστική δύναμη και θα προβεί σε συνεργασίες με σοβαρούς χορηγούς.

................................
Επιτέλους έχω όραμα για την ομάδα.
Επιτέλους ευχαριστιέμαι ποδόσφαιρο.
Επιτέλους πιστεύω ότι κοντεύω το πρώτο σκαλί.
................................
Φιλικά
NewYorker

Διαβάστε ακόμη...