Το Λονδίνο, η έξοδος από την εσωστρέφεια

Δε σας κρύβω ότι περίμενα με ανυπομονησία να έρθει η στιγμή ο ΠΑΟΚ να αγωνιστεί, επιτέλους, και πάλι στην Ευρώπη, εκτός των άλλων για να ξεφύγουν και από τη μιζέρια της πόλης, όσοι βρεθούν εκεί.
Το Λονδίνο, η έξοδος από την εσωστρέφεια

Δε σας κρύβω ότι περίμενα με ανυπομονησία να έρθει η στιγμή ο ΠΑΟΚ να αγωνιστεί, επιτέλους, και πάλι στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο Δικέφαλος παρουσιάζεται πολύ διαφορετικός από ότι στο Ελληνικό πρωτάθλημα, είναι και το ότι όσοι καταφέρουν να ταξιδέψουν (ή έχουν ταξιδέψει ήδη), θα καταφέρουν να ξεφύγουν και από τη μιζέρια της πόλης.

Γιατί όπως και να το κάνουμε, εδώ στη Θεσσαλονίκη, αρεσκόμαστε στο να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας. Μα με τους παίκτες, μα με τη διοίκηση, μα με τον προπονητή, μα με τους εαυτούς μας. Συνέχεια έχουμε κάτι για να ασχολιόμαστε. Και να μην έχουμε, βρίσκουμε τρόπους για να δημιουργούμε!

Είναι από τη φύση μας αυτό, να μην είμαστε με τίποτα ευχαριστημένοι. Δεκτόν, η ομάδα διέρχεται περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος. Δεκτόν, ο προπονητής ώρες ώρες μας θυμίζει ότι κι αυτός ακόμη ψάχνεται μέσα στην ομάδα. Δεκτόν, η διοίκηση έχει κάνει τεράστια σφάλματα. Αυτό όμως που δεν είναι δεκτό, είναι το ότι είμαστε τελείως αδιάλλακτοι και κάθετοι σε όσα λέμε κι απορρίπτουμε οποιαδήποτε διαφορετική γνώμη από τη δική μας..

Δεν είναι στιγμές να κάτσω να αναλύσω τη μιζέρια και τη μίρλα που υπάρχει στην πόλη μας. Δε νομίζω ότι είναι και η κατάλληλη στιγμή για να κάνω κάτι τέτοιο. Αυτό στο οποίο θέλω να εστιάσω, είναι το γεγονός ότι αυτό το 48ώρο είναι ευκαιρία για όλους μας να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα προβλήματα και να κοιτάξουμε να δούμε τον αγώνα κόντρα στην Τότεναμ ως ένα παιχνίδι όπου θα κοιτάξουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από τον αγωνιστικό χώρο, συνδυάζοντας καλή εμφάνιση και φυσικά πάρτι στην κερκίδα!

Ειλικρινά έχω κουραστεί να ακούω κάθε μέρα να αναπαράγονται τα ίδια πράγματα. Όσοι δεν είναι τυχεροί και δε θα βρεθούν το βράδυ της Τετάρτης στο Λονδίνο, ας πάρουν λίγη από την αύρα όσων βρίσκονται εκεί. Ας αφήσουν για λίγο στην άκρη τα προβλήματα που μας απασχολούν τόσον καιρό γιατί από την Πέμπτη το πρωί θα είναι και πάλι στο προσκήνιο (γιατί μία επιτυχία σαφέστατα και δεν μπορεί να καλύψει τις χτυπητές αδυναμίες σε όλα τα μέτωπα)..

Το διήμερο που έχουμε μπροστά μας είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε λίγο τα συναισθήματα μας και να δούμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά.. Μέσα σε μία κατεστραμμένη χώρα με τόσα προβλήματα, ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη διέξοδος μας. Κι αυτή η αναμέτρηση κόντρα στην Τότεναμ είναι ευκαιρία για να ξεφύγουμε λίγο από την κλασική καθημερινή μας μιζέρια κι εσωστρέφεια των τελευταίων ημερών!!

Προσοχή όμως, το αποτέλεσμα στο Λονδίνο δε θα σημάνει απαραίτητα και κάτι για την ομάδα και για τον κόσμο. Με μία ήττα αλλά με αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ θα αποδείξει για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο στην Ευρώπη. Με μία νίκη όμως θα χρειαστεί να κρατήσουμε τα μυαλά μέσα στο κεφάλι μας. Αν μάλιστα συμβεί το δεύτερο, δεν αποκλείεται να δούμε και πάλι απόψεις του στυλ ότι οι παίκτες διαλέγουν παιχνίδια, οπότε θα μπούμε και πάλι σε έναν ατέλειωτο φαύλο κύκλο. Γι αυτό σας λέω, κουλάρετε τώρα για 2 μέρες και από Πέμπτη εδώ είμαστε για να ασχοληθούμε και πάλι με τα σοβαρά (και υπαρκτά) προβλήματα της μεγάλης οικογένειας του ΠΑΟΚ!!

ΥΓ. Καλό ταξίδι και καλή επιστροφή σε όλα τα αδέρφια μας με την ευχή να βρουν όσοι περισσότεροι μπορούν εισιτήρια. Αν είναι δυνατόν, να μπουν όλοι μέσα, προκειμένου να διδάξουν ΠΑΟΚ στο Λονδίνο για δεύτερη φορά μετά από 14 χρόνια!

Διαβάστε ακόμη...