Ο μάγος ΠΑΟΚ και τα δώρα του!

Μία ακόμη ήττα προστέθηκε στον απολογισμό της ομάδας και φτάνοντας πλέον, αισίως προς το 1/3 του πρωταθλήματος, τα νούμερα που βλέπουμε, μας προκαλούν τουλάχιστον θλίψη!
Ο μάγος ΠΑΟΚ και τα δώρα του!

Εδώ κι αρκετό καιρό παρακολουθώ την ομάδα δίχως να επεμβαίνω και να σχολιάζω όσα διαδραματίζονται τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικών γραμμών. Η ήττα από την Τρίπολη, ο τρόπος με τον οποίο επήλθε και τα όσα ψιθυρίζονται και πάλι από διάφορους με ωθούν στο να επανέλθω προσπαθώντας να σκιαγραφήσω τι πραγματικά συμβαίνει στην ομάδα του ΠΑΟΚ, κοιτάζοντας τα πράγματα όσο πιο ψυχρά και κρυστάλλινα γίνεται!!

Μετά το ματς με το βάζελο κι όσα εκτιλίχθηκαν τις επόμενες ώρες μέχρι τη νίκη στην Ιρλανδία καθόμουν και φιλτράριζα όσα άκουγα... Δεν είχα όρεξη ούτε να μιλήσω, ούτε να σχολιάσω κάτι... Δε σας κρύβω ότι ο προβληματισμός, η απογοήτευση κι ο εκνευρισμός ακόμη και τώρα που γράφω αυτές τις αράδες, βρίσκονται διάχυτοι στο μυαλό μου. Δεν μπορώ, όσα ελαφρυντικά κι αν υπάρχουν, όσες σοβαρές δικαιολογίες κι αν ευσταθούν, να πιστέψω ότι αυτή η ομάδα, πριν προλάβει να βγει η πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη ήδη έχει κάνει την αποψίλωση του βασικότερου στόχου της.

Δεν είναι τα αποτελέσματα που με αναγκάζουν να πιστέψω ότι πλέον ο ΠΑΟΚ αν θέλει να ελπίζει σε κάτι καλό μέσα από το πρωτάθλημα, θα πρέπει να το κάνει μέσω των πλέι οφ, είναι η γενικότερη εικόνα και φιλοσοφία αυτής της ομάδας που με προβληματίζουν έντονα και με κάνουν να απορώ πως, ενώ στην Ευρώπη οι ίδιοι παίκτες καταφέρνουν να παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν, εντούτοις στις εγχώριες υποχρεώσεις τους μοιάζουν ανίκανοι κι ανήμποροι να διεκδικήσουν ούτε αυτά που μέχρι πέρυσι θεωρούνταν δεδομένα, όπως νίκες κόντρα σε αντιπάλους όπως ο Εργοτέλης ή η Τρίπολη!

Κι αν για πολλούς από εσάς η περσινή χρονιά αποτελεί απλά ένα διάλειμμα της ομάδας από τις επιτυχίες, να σας θυμίσω ότι ο περσινός ΠΑΟΚ των εκκολαπτόμενων προπονητών, κατάφερε να περάσει στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, να φτάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου και να καταλήξει στη δεύτερη θέση των πλέι οφ με ένα γκολ οφσάιντ!

Την Κυριακή λοιπόν, στην Τρίπολη, η ομάδα φόρεσε και πάλι το κοστούμι του γελωτοποιού, σπαταλώντας ένα ολόκληρο ημίχρονο και πληρώνοντας την έλλειψη φρεσκάδας και καθαρού μυαλού με επιπόλαια λάθη και με ένα τέρμα στη λήξη του πρώτου μέρους. Μία ακόμη ήττα προστέθηκε στον απολογισμό της ομάδας και φτάνοντας πλέον, αισίως προς το 1/3 του πρωταθλήματος, τα νούμερα που βλέπουμε, μας προκαλούν τουλάχιστον θλίψη!

Σε 9 αγώνες πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να μαζέψει 11 από το σύνολο 27 βαθμών!!! Μάλιστα, το σερί του χωρίς νίκη πλέον επεκτείνεται στις 5 αγωνιστικές, ενώ το αμυντικό πρόβλημα, όσο περνάει ο καιρός, αντί να διορθώνεται διογκώνεται! Αυτά είναι σημάδια ότι ο ΠΑΟΚ είναι, στη συμπλήρωση 3 μηνών επίσημων υποχρεώσεων, ήδη η πιο κουρασμένη ομάδα της Ελλάδας!

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Με 17 αγώνες στην πλάτη τους, έχοντας περάσει οι περισσότεροι παίκτες κι από τραυματισμό (μόνο ο Μαλεζάς τη γλίτωσε φέτος για την ώρα..), είναι λογικό αυτή η ομάδα να μην μπορεί να βγάζει πάθος και φρεσκάδα μέσα στο γήπεδο. Είναι λογικό, τη στιγμή μάλιστα που μιλάμε για ένα ρόστερ παικτών που δεν υπερβαίνει τους 20 (ετοιμοπόλεμους) ποδοσφαιριστές, αρκετοί από τους οποίους προέρχονται από συνεχείς υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες και υπερατλαντικά ταξίδια, να μην μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις υποχρεώσεις κι ο προπονητής να νιώθει ότι βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει τις λύσεις που θα ήθελε από τον πάγκο...

Γιατί όπως και να το κάνουμε, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ παίκτης για να αναπληρώσει το κενό του Γκαρσία. Δεν υπάρχει παίκτης που να έχει την αποτελεσματικότητα του Αθανασιάδη. Δεν υπάρχει παίκτης που να μπορεί να καλύψει τον Λίνο (ο Λεονάρντο έδειξε καλά στοιχεία αλλά θέλει κι άλλη δουλειά). Δεν υπάρχουν ακόμη δείγματα παικτών που θα μπορούν να καλύψουν τα κενά του Ιβιτς, του Έττο και του Κοντρέρας. Ο Μπόλονι στον πάγκο νιώθει εξαιρετικά άβολα, παρ' όλα αυτά, γνωρίζει ότι με αυτά τα όπλα που έχει, με αυτά οφείλει να πορευτεί. Μοιραία λοιπόν, η συζήτηση ξεφεύγει από τα αγωνιστικά πλαίσια και πηγαίνει σε κάποια σχόλια που ακούστηκαν την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου, ακριβώς πριν από 2 μήνες!

Τότε που ο Παντελής Κωνσταντινίδης έβγαινε κι έλεγε για τη σφιχτή οικονομικά πολιτική της ΠΑΕ, προσπαθώντας όμως να περάσει το μήνυμα στον κόσμο της ομάδας πως ο ΠΑΟΚ διαθέτει πλήρες κι επαρκές ρόστερ. Οι συνεχείς τραυματισμοί, τα συνεχόμενα παιχνίδια, η κούραση και τα συνεχόμενα ταξίδια τον εξέθεσαν. Και το χειρότερο όλων είναι ότι το μάρμαρο το πλήρωσε η ομάδα.

Μία ομάδα η οποία ετοιμάστηκε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες με το θέμα Βιτόλο να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και τις όποιες μεταγραφικές κινήσεις να γίνονται με το σταγονόμετρο και προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Ο Λάζαρ μπήκε ανέτοιμος σε επίσημο αγώνα και το πλήρωσε. Σπαντάτσιο και Λεονάρντο τώρα αρχίζουν και μπαίνουν σε επίσημα παιχνίδια, οι Γιάννου, Κατσικάς ήρθαν πολύ αργά ενώ ο Στάμου κι ο Ρομπέρ, δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στην ομάδα κι ας αποκτήθηκαν ως εφεδρικές λύσεις (ο πρώτος είναι κι αυτός τραυματίας).

ΟΙ ΦΕΤΙΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Τα λάθη του μεταγραφικού σχεδιασμού, λοιπόν, τα πληρώνει τώρα η ομάδα. Μία ομάδα ταλαιπωρημένη, η οποία καλείται με το υπάρχον ρόστερ να βγάλει για δεύτερη σερί χρονιά τρεις διοργανώσεις με επιτυχία. Στο πρωτάθλημα είναι ήδη πίσω πάνω από 10 βαθμούς από την κορυφή, θυμίζοντας χρόνια. Μπατατούδη, όπου πριν από τα Χριστούγεννα η ομάδα έχανε από νωρίς το τρένο για πρωταθλητισμό! Η προσοχή πλέον, όπως φαίνεται, έχει στραφεί στην προσπάθεια της ομάδας να περάσει στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ κι από κει κι έπειτα ότι βγει σε κύπελλο και πλέι οφ.

Όπως καταλαβαίνετε, αποφεύγω να μιλήσω για πρωτάθλημα ή πορεία πρωταθλητισμού. Από την αρχή της σεζόν, δεν ξέρω αν η έλευση Μπόλονι δημιούργησε κάποιες επιπλέον προσδοκίες, όμως ήταν φανερό ότι αυτή η ομάδα θα χρειαζόταν το χρόνο της για να παρουσιάσει έργο. Ας μη λησμονούμε ότι ο Φερνάντο Σάντος σπατάλησε μία ολόκληρη χρονιά προκειμένου να παρουσιάσει έργο! Το ζητούμενο πλέον είναι τι είναι αυτό που θέλουμε κι εμείς οι ίδιοι... Πορεία στην Ευρώπη και οικονομικά οφέλη; Πορεία στο πρωτάθλημα κι όπου βγει ή μία αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη, είσοδο στα πλέι οφ και στη συνέχεια να περιμένουμε το τελικό ξεσκαρτάρισμα του χρόνου το καλοκαίρι όπου λήγουν τα περισσότερα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών;

Είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να μιλάμε για πορεία της μιας χρονιάς γνωρίζοντας ότι η ομάδα δεν έχει το ρόστερ που επιθυμεί ο προπονητής κι έχοντας ένα τέτοιο ξεκίνημα. Προσωπικά, θα ήμουν ευχαριστημένος αν στο τέλος της χρονιάς έβλεπα τον ΠΑΟΚ να έχει επαναλάβει για δεύτερη σερί χρονιά τις περσινές επιτυχίες.. Δεν τρέφω αυταπάτες, δεν ελπίζω σε θαύματα. Προσπαθώ ρεαλιστικά να δω τα πράγματα.. Και κρατώντας την ουσία, αυτό που μένει είναι ότι κρατώντας μικρό, συγκριτικά με τις περασμένες περιόδους, καλάθι, θα μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα σε καλύτερες μέρες.... Από του χρόνου!!

Είναι σκληρό για τον ΠΑΟΚτσή να λέει ότι μία ακόμη χρονιά χάθηκε χωρίς η ομάδα να κατακτήσει κούπα. Πέρυσι που δωρίσαμε το κύπελλο στο χανούμι, όμως η χρονιά θεωρήθηκε επιτυχημένη λόγω της εισόδου στους ομίλους της Ευρώπης και της πορείας που ακολούθησε! Φέτος, η πορεία στο πρωτάθλημα, μέχρι στιγμής κρίνεται, επιεικώς, απογοητευτική, οπότε ο ΠΑΟΚ καλείται να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του! Κύπελλο κι Ευρώπη και είσοδο στα πλέι οφ όπου εκεί θα χτυπήσει την πρωτιά!

Και μπορεί να γίνομαι βαρετός, άλλα ξανατονίζω ότι, αν θέλει ο ΠΑΟΚ να ελπίζει σε βουτιά στο χρυσάφι του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που θα σημάνει απευθείας κι άνοδο του επιπέδου της ομάδας, θα πρέπει να δίνει όλες του τις δυνάμεις στους αγώνες των πλέι οφ, εφόσον δεν μπορεί μέσα από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μπορεί τη μία φορά να αποκλείστηκε, μπορεί να το ξαναπάθει άλλες 2-3 φορές, την τέταρτη όμως θα τα καταφέρει! Κι όταν τα καταφέρει, εκεί θα δούμε τελείως διαφορετικά πράγματα από αυτά που συνηθίσαμε να βλέπουμε ως τώρα!

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΠΟΛΟΝΙ

Το μυστικό όμως για να συμβούν αυτά ακούει στη λέξη υπομονή. Μπορεί στο λεξικό του ΠΑΟΚτσή αυτή η λέξη να έχει φάει block, όμως μερικές φορές θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε πότε μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι βάσιμο. Ο ΠΑΟΚ έχει την τύχη να διαθέτει στη σύνθεση του έναν άνθρωπο που γνωρίζει το ποδόσφαιρο όσο λίγοι άνθρωποι. Και δεν αναφέρομαι στον Θοδωρή Ζαγοράκη...

Ο Λάσλο Μπόλονι, από μόνος του είναι ένας ακόμη παράγοντας για παραμείνει ο κόσμος δίπλα στην ομάδα. Ο ίδιος ο προπονητής, με την εν γένει παρουσία του στον πάγκο της ομάδας λειτουργεί ως θετικός παράγοντας για να παραμείνει ο σύλλογος συσπειρωμένος κι ενωμένος. Μπορεί πολλές φορές, από αυτή τη θέση να έχω βάλει κατά της διοίκησης, όμως τούτη τη φορά, αναγνωρίζω όπως κι όλοι μας, ότι η επιλογή του Ρουμάνου για προπονητή και το γεγονός ότι τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος παραδόθηκαν εξ ολοκλήρου σε αυτόν, δημιουργεί μια θετική προδιάθεση σε όλους μας, γνωρίζοντας το παρελθόν του κι αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες του!

Το ζητούμενο πλέον για φέτος είναι να καταφέρει επιτέλους να δει την ομάδα του πλήρη και να δουλέψει με νέους παίκτες. Το γεγονός ότι αρκετές προπονήσεις τις κάνει μαζί με τον προπονητής της δεύτερης ομάδας, τον Νίκο Κολομπούρδα, μόνο θετικός οιωνός για το μέλλον είναι. Το στοίχημα θα το κερδίσει αν στο τέλος της θητείας του (κι εύχομαι αυτή η στιγμή να καθυστερήσει πολύ!) εκτός από επιτυχίες με την πρώτη ομάδα, έχει στο βιογραφικό του και την ανάδειξη νέων ταλέντων. Ήδη και μόνο ότι πολλούς παίκτες που ήταν στο περιθώριο τους έκανε να πιστέψουν στις δυνατότητες τους και να βρουν αυτοπεποίθηση βοηθώντας την ομάδα, το πιστώνεται ως μία πολύ σωστή κίνηση!

Αν μάλιστα καταφέρει και να τιθασεύσει και τις μουρμούρες των παικτών της πρώτης ομάδας αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα, τότε θα μιλάμε όχι για προπονητή, αλλά για κανονικό μάγο. Ως γνωστόν, τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ είναι από τα πλέον εκρηκτικά του ελληνικού πρωταθλήματος. Η συνύπαρξη τόσων πολλών ποδοσφαιριστών-δυναμικών προσωπικοτήτων είναι μία πρόκληση που κάθε προπονητής θα πρέπει να την ανταπεξέλθει δίχως λάθη και βρίσκοντας το «κουμπί» του κάθε παίκτη ξεχωριστά!

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Ακούσαμε την περασμένη εβδομάδα για καθυστερήσεις στο θέμα των πληρωμών κι αμέσως ο νους μας πήγε στις τραγικές στιγμές του 2009 με τον αποκλεισμό από τον κύπελλο από τον ΠΑΣ! Θεωρώ τεράστιο λάθος από πλευράς διοίκησης, να μην μπορεί επί 3 συναπτά έτη να δώσει κάποιες ξεκάθαρες εξηγήσεις σε κάποιους ποδοσφαιριστές αναφορικά με το οικονομικό κομμάτι της ομάδας!

Κι αυτό το λάθος είναι ένα μόνο κομμάτι του τεράστιου προβλήματος που έχει η διοίκηση στον επικοινωνιακό τομέα. Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη πληγή για την ομάδα, που παρότι έχει μεγάλες δυνατότητες, εντούτοις, πάντα βρίσκει τρόπους να βρίσκεται σε μειονεκτική θέση εξαιτίας κάποιου θέματος που ενώ θα μπορούσε να λυθεί μέσα στα αποδυτήρια, εντούτοις, αυτό πήρε διαστάσεις!

Ακούστηκαν πολλές φωνές που αναφέρουν ότι οι ποδοσφαιριστές διαλέγουν παιχνίδια και κάνουν του κεφαλιού τους, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να «στριμώξουν» τη διοίκηση αναφορικά με τον τομέα των πληρωμών. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να υφίσταται κάτι τέτοιο, όμως εάν κι εφόσον υπάρχει έστω και η απειροελάχιστη περίπτωση να είναι κι αυτός λόγος όπου η ομάδα παραπαίει στο Ελληνικό πρωτάθλημα, για μένα όσοι συμμετέχουν σε αυτή την άτυπη κόντρα θεωρούνται τουλάχιστον μισθοφόροι!

Είναι πολύ βαριά η κουβέντα και το αναγνωρίζω. Εύχομαι όλα τα παραπάνω να μην ισχύουν, όμως εξηγούμαι εκ των προτέρων για να μην παρεξηγηθώ εκ των υστέρων. Λέγαμε πέρυσι για τον Μουσλίμοβιτς που επαναστατούσε για τις καθυστερήσεις. Φέτος, η διοίκηση παρουσίασε πριν την έναρξη των υποχρεώσεων χρονοδιάγραμμα στους ποδοσφαιριστές αναφορικά με το πότε θα πληρώνονται! Το γεγονός ότι η νέα διοίκηση ακόμη δεν πήρε το χρίσμα είναι λογικό να έχει εκνευρίσει ως ένα βαθμό κάποιους από τους παίκτες, όμως νομίζω ότι στην υπάρχουσα δυσχερή οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα μας, το να ζητούν επί μονίμου βάσεως την άμεση πληρωμή τους είναι το λιγότερο αχαριστία προς τη διοίκηση και κυρίως προς τον κόσμο της ομάδας!

Έναν κόσμο που έχει κόψει από τις βασικές του ανάγκες χρήματα για να πάρει ένα διαρκείας και να στηρίξει αυτή την ομάδα. Έναν κόσμο που ματώνει κάθε βδομάδα για να βρεθεί στην Τούμπα ή σε οποιοδήποτε γήπεδο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προκειμένου να συμπαρασταθεί στην αγαπημένη του ομάδα και να ενθαρρύνει τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.. Και στην τελική, αν κάποιος έχει κάποιο θέμα με τα χρήματα του (τα οποία είναι διασφαλισμένα 100%), μπορεί κάλλιστα να απευθυνθεί εκεί που πρέπει κι όχι να δημιουργεί εντυπώσεις και προβλήματα στην υπόλοιπη ομάδα!

ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΑΝ

Και μιας και ξεκινήσαμε για λάθη, ήρθε η ώρα και του μίνι απολογισμού μέχρι τώρα.. Ένας απολογισμός που στη μία πλευρά της ζυγαριάς έχει την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για ακόμη μία χρονιά και στην άλλη έχει τα πολλά λάθη από πλευράς διοίκησης, προπονητικού τιμ και παικτών που κόστισαν στην ομάδα πολύτιμο έδαφος..

Δε με αρέσει να κάνω τον μετά Χριστόν προφήτη, ούτε να γίνομαι προπονητής στη θέση του προπονητή σχολιάζοντας εκ τους ασφαλούς κάποια πράγματα, όμως μέχρι στιγμής υπάρχουν πολλά που δε μας έχουν αρέσει μέχρι τώρα τη φετινή σεζόν. Πρώτα από όλα η εντελώς λανθασμένη πολιτική των μεταγραφών. Η ομάδα έμεινε γυμνή κι ο προπονητής έκθετος κι αναγκασμένος να δουλέψει με ένα σύνολο από το οποίο του λείπουν πολλά ακόμη βασικά γρανάζια...

Από κει και πέρα, λάθη έκανε κι ο προπονητής όσον αφορά το ροτέισον, τη διαχείριση του ρόστερ και τις επιλογές του σε κάποιους αγώνες. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε στην Τρίπολη με την ίδια ομάδα η οποία 72 ώρες νωρίτερα έπαιζε στην Ιρλανδία (εξαιρουμένου του Λίνο που υποτροπίασε) δείχνει αφενός ότι ο Ρουμάνος δεν εμπιστεύεται τον πάγκο του, αφετέρου, γνωρίζοντας την κόπωση αρκετών παικτών, προτιμά να τους αφήσει στο Δουβλίνο να παίξουν μέχρι το τέλος, κάνοντας τις αλλαγές στο φινάλε κι επιβαρύνοντας κι άλλο την κατάσταση!

Λάθη βέβαια, και μάλιστα οφθαλμοφανέστατα έκαναν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Δε νοείται επί 4 σερί παιχνίδια να τρώει η ομάδα γκολ από παιδικά λάθη της άμυνας και του τερματοφύλακα. Δεν είναι δυνατόν, αυτή η ομάδα με τα 16 γκολ παθητικό σε 30 αγώνες πρόπερσι, φέτος σε 9 παιχνίδια να έχει δεχθεί ήδη 10 τέρματα, τα περισσότερα εκ των οποίων.. Χριστουγεννιάτικο δώρο από τους ποδοσφαιριστές μας!

Κι επειδή πιάσαμε να καταγράψουμε όλα τα λάθη που έχουν στοιχίσει φέτος την ομάδα, δεν μπορεί να μη γίνει ειδική μνεία και στα προβλήματα τραυματισμών! Πουθενά στον κόσμο, σε καμία επαγγελματική ομάδα επιπέδου όπως ο ΠΑΟΚ δεν είναι δυνατόν να «ξεκληρίζεται» ολόκληρο ρόστερ από μυϊκούς τραυματισμούς! Μπορεί να είναι η ένταση των προπονήσεων, μπορεί να είναι επιπολαιότητες σε μεμονωμένες φάσεις, μπορεί να είναι λάθος τακτικές σε ποδοσφαιριστές που μετά από 3 χρόνια έπρεπε να αλλάξουν την ένταση και το ρυθμό των προπονήσεων, όμως δεν είναι δυνατόν ολόκληρη η ομάδα να δέχεται τόσο μεγάλο πλήγμα από ιατρικής άποψης!! Είναι ένα θέμα που χρίζει έρευνας και σίγουρα θα περιμένουμε να δούμε τους τρόπους με τους οποίους το προπονητικό τιμ θα προσπαθήσει να αποφορτίσει τους ποδοσφαιριστές από το βεβαρημένο πρόγραμμα που έχουν!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Πριν από ένα μήνα ακριβώς, είχα αναφερθεί διεξοδικά στο πως θα μπορέσει η ομάδα μας να πετύχει το καλύτερο δυνατόν τη φετινή χρονιά.. Το τελικό συμπέρασμα στο οποία είχα καταλήξει, ήταν ότι ο ΠΑΟΚ οφείλει να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί όντας ενιαίος κι αδιαίρετος... Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερες μέρες με την ομάδα μας!

Στο σημείο το οποίο φτάσαμε τώρα, η τύχη είναι στα χέρια της διοίκησης και στα πόδια των ποδοσφαιριστών. Χρειάζονται ρηξικέλευθες αποφάσεις και σοβαρή αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης από όλους. Ο κόσμος πλέον, είναι ο τελευταίος που φταίει. Έχει κάνει τρομερή υπομονή, έχει δεχθεί πολλαπλά τραύματα στην εγωισμό του και δεν αντέχει κι άλλες αποτυχίες. Για να μπορέσει όμως η διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα να κρατήσουν τον κόσμο ζεστό και κοντά τους, θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά και να επιφέρουν αποτελέσματα σύντομα!!

Περιθώρια για νέες απώλειες δεν υπάρχουν. Το μυστικό κρύβεται πίσω από τη σοβαρότητα, την ταπεινότητα, τη σεμνότητα και τη σκληρή δουλειά. Ο ΠΑΟΚ ότι κατέφερε, το κατάφερε με το κεφάλι χαμηλά και με σκληρή δουλειά. Ας αφήσουμε για λίγο τις δημόσιες σχέσεις, τα πολλά λόγια και τις συνεντεύξεις κι ας αφοσιωθούμε στο πως θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κάνει το σερί που περιμένει ο κόσμος της ομάδας κι ο ίδιος ο Μπόλονι, επαναφέροντας την ομάδα εκεί όπου ανήκει, μέσα από μαχητικότητα, πάθος κι εγωισμό! Στοιχεία που λείπουν από την ομάδα, όπως κι ο φυσικός ηγέτης της, ο Πάμπλο Γκαρσία!

Ανασύνταξη δυνάμεων, ξεκούραση και σκληρή δουλειά τα στοιχεία που θα βγάλουν τον ΠΑΟΚ από την κρίση και φέτος. Για να μη φτάσει και πάλι ο κόσμος να αναγκαστεί να περάσει από τη Μεσήμβρια για να ζητήσει και πάλι εξηγήσεις! Σταματήστε να κάνετε κάθε χρόνο τον Άγιο Βασίλη μοιράζοντας αφειδώς βαθμούς στο κάθε χωριό μικραίνοντας τη δικιά μας ομάδα. Τέλος τα δώρα, ώρα για αντεπίθεση! Ο χρόνος είναι σύμμαχος, ο κόσμος ακόμη εδώ, όμως είναι στο χέρι σας να αποζημιώσετε και να του δώσετε ότι του αξίζει.. Μπορείτε, πράξτε το!

ΥΓ: Μπορεί να είναι τεράστιο το κείμενο, όμως είναι και τεράστιος ο προβληματισμός όλων μας για την εικόνα της ομάδας μας! Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη από όλους σας για το παραπάνω σεντόνι. Ελπίζω πάντως να βοηθήσει κάπως στην αποκλιμάκωση της έντασης και να μας αποφορτίσει όλους από όσα ζούμε τον τελευταίο καιρό. Τόσο με τον ΠΑΟΚ, όσο και με την κοινωνία μας!

Διαβάστε ακόμη...