Δεν είναι μία μάχη, είναι ο "πόλεμος"

Σε κάθε πρωτάθλημα υπάρχουν κάποια παιχνίδια που ξεχωρίζουν από όλα τα υπόλοιπα. Στην Ελλάδα, πέρα από τα τοπικά ντέρμπι, ο αγώνας που πάντα καθηλώνει τον κόσμο μπροστά από τις τηλεοράσεις του είναι αυτός του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.
Δεν είναι μία μάχη, είναι ο "πόλεμος"

Σε κάθε πρωτάθλημα υπάρχουν κάποια παιχνίδια μέσα στη χρονιά που ξεχωρίζουν από όλα τα υπόλοιπα. Στην Ελλάδα, πέρα από τα τοπικά ντέρμπι και τις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ο αγώνας που πάντα καθηλώνει τον κόσμο μπροστά από τις τηλεοράσεις του είναι αυτός του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Οτιδήποτε κι αν διαβάσει κανείς τις μέρες πριν από την αναμέτρηση αναφορικά με το μεγάλο παιχνίδι, θα καταλάβει ότι το συγκεκριμένο ματς δεν είναι σαν τα άλλα. Για εμάς πλέον, οι κλισέ εκφράσεις όπως το ντέρμπι του Βορρά με το Νότο, το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο πιο πολυπληθείς ομάδες, ο αγώνας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ του απλού λαού και τον Ολυμπιακού του παρασκηνίου, δεν είναι τίποτα παραπάνω από κάποιους αόριστους προσδιορισμούς που αναφέρονται στη μεγάλη κόντρα.

Για εμάς τους ΠΑΟΚτσήδες κάθε παιχνίδι απέναντι στο γαύρο δεν είναι απλά ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Δεν είναι απλά μία αναμέτρηση όπου ο νικητής θα πάρει τους τρεις βαθμούς κι ο ηττημένος θα αποχωρήσει από το γήπεδο έχοντας στην πλάτη του και το χλευασμό των αντιπάλων. Για μας αυτή η αναμέτρηση είναι ένας αγώνας  απέναντι στο κατεστημένο... Για εμάς αυτό το παιχνίδι είναι ένας ""πόλεμος"".

-"πόλεμος" απέναντι στην ομάδα του δημοσίου, η οποία από την πιο χρεωμένη ομάδα της χώρας, μέσα σε μία νύχτα έγινε η πιο καθαρή με.. υπουργική απόφαση.

-"πόλεμος" απέναντι στην ομάδα των υποκριτών, η οποία είχε το σθένος να προσεγγίσει το μεγαλύτερο αστέρι που έβγαλε ποτέ η ομάδα μας, τον Γιώργο Κούδα, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό κι αθέμιτο τρόπο κι οπλίζοντας με ακόμη μεγαλύτερο μίσος τον ήδη εξαγριωμένο λαό του ΠΑΟΚ, ρίχνοντας, εκ των υστέρων, το φταίξιμο στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή!

-"πόλεμος" απέναντι στην ομάδα της παράγκας και του παρασκηνίου με τους εκάστοτε προέδρους να καθορίζουν τις τύχες όχι μόνο των μεταξύ μας αναμετρήσεων, αλλά κι ολόκληρων των πρωταθλημάτων.

-"πόλεμος" απέναντι στην ομάδα η οποία πάντα χρειάζονταν το σπρώξιμο από τον εκάστοτε Βαλλιάνο, Μπριάκο, Ψυχομάνη, Μποροβήλο, Κασναφέρη, Κουκουλάκη, προκειμένου να μας κερδίσει στα ίσα.

-"πόλεμος" απέναντι στην ομάδα των θεατρίνων παικτών που με τις βουτιές τους κατάφερναν να παίρνουν αποτελέσματα έχοντας πάντα ως ισχυρούς συμμάχους όλους τους παραπάνω.

-"πόλεμος" απέναντι στην ομάδα η οποία έβγαλε τις πιο ιστορικές ατάκες στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου (σφύρα να φύγουμε / ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε..) και που συνεχώς μπλέκεται σε όλες τις κασέτες παρ' όλα αυτά, παραμένει ατιμώρητη!

-"πόλεμος" απέναντι στην ομάδα η οποία ποτέ δεν έμαθε να μάχεται στα ίσα και για ότι έχει καταφέρει, είναι περήφανη για τις μεθόδους τις οποίες χρησιμοποίησε.

-"πόλεμος" απέναντι στην ομάδα η οποία με την ανοχή πολιτείας, αλλά κι όλων των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου συνεχίζει να υπάρχει ακόμα, παρότι έχει αποδειχθεί επανειλημμένως η εμπλοκή της ή των εκάστοτε ιδιοκτητών της σε περίεργες υποθέσεις!

-"πόλεμος" απέναντι στην ομάδα η οποία κάθε χρόνο βρίσκει τρόπους για να κατακτά το πρωτάθλημα και να εξασφαλίζει τα εκατομμύρια από την Ευρώπη, αδιαφορώντας για την πορεία της εκεί και το γεγονός ότι ξεφτιλίζεται και ξεφτιλίζει και το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

-"πόλεμος" απέναντι στην ομάδα η οποία προκειμένου να έχει θετικά αποτελέσματα σε όσο το δυνατόν περισσότερες έδρες, προχωρά σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών και στη συνέχεια σε δανεισμούς τους σε ομάδες από τις οποίες, όλως τυχαίως, κάθε χρόνο περνάει δίχως βαθμολογικές απώλειες!

-"πόλεμος" απέναντι στην ομάδα όπου όταν ο ιδιοκτήτης της ζητά προστασία από το κράτος και την πολιτεία, αυτή στέκεται σούζα μπροστά του, δίχως να υπολογίζει τα έξοδα που θα επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, χαρίζοντας του μέχρι κι ελικόπτερο και που όταν ο πολίτης χρειάζεται την προστασία, η ίδια η πολιτεία τον γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι!

-"πόλεμος" απέναντι στην ομάδα που μπροστά στο φόβο της, δε διστάζει να ξεφτιλιστεί και να γελοιοποιηθεί εντελώς, νοικιάζοντας ακόμη κι εταιρία μεταφορών προκειμένου να έρθει για να παίξει ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, δείχνοντας αλαζονεία κι αποδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι πρόκειται για τον Καραγκιόζη του Ελληνικού και διεθνούς ποδοσφαίρου! (ζητώ συγνώμη μάλιστα από τον συμπαθή ήρωα των παιδικών μας χρόνων).

Θα μπορούσα να γράψω άλλους τόσους ή και περισσότερους λόγους για τους οποίους, για κάθε ΠΑΟΚτσή η αναμέτρηση με το γαύρο δεν αποτελεί μονάχα ένα ποδοσφαιρικό θέαμα αλλά μία ολόκληρη "μάχη". Χάριν συντομίας όμως, κι επειδή όλοι ξέρετε τι σημαίνει για τον κάθε ΠΑΟΚτσή αυτή η σιχαμένη ομάδα, δε θα πλατειάσω περισσότερο.

Το μόνο που θέλω να δω το βράδυ στην αρένα του «Καραϊσκάκης» είναι 11 πολεμιστές, προεξάρχοντος του μπαρουτοκαπνισμένου Πάμπλο Γκαρσία, να φωνάζουν δυνατά "παρών" και να δίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο τα πάντα για τη νίκη.

Έχουν αγωνιστεί ξανά σε αυτό το γήπεδο, ξέρουν τις συνθήκες και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν. Γνωρίζουν το μίσος που επικρατεί και ξέρουν ότι οι γαύροι θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν όλο τους το κόμπλεξ, ξεστομίζοντας όλα τα εμετικά κι αντεθνικά συνθήματα πάνω τους..

Δε θα πρέπει να μασήσουν όμως. Ούτε στο πάθος της κερκίδας, ούτε στους τσαμπουκάδες των αντιπάλων, ούτε στην προστασία που θα λάβουν από το διαιτητή. Οι περισσότεροι θυμούνται τι συνέβη πριν από δυόμισι χρόνια στο ίδιο γήπεδο. Ξέρουν ότι αν δεν προσέξουν και το παραμικρό, θα χάσουν τον αυτοέλεγχο και μαζί τους θα την πληρώσει και η ομάδα. Σε τέτοιες περιπτώσεις το μόνο που χρειάζεται είναι αυτοσυγκράτηση και πονηριά.

Η ομάδα κατεβαίνει κάτω χωρίς δύο βασικά  της στελέχη. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να παίξουν, εκτός από τη φανέλα και τον κόσμο και γι αυτούς. Να αποδείξουν για μία ακόμη φορά ότι είναι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ με όλη τη σημασία της λέξης και να μη μασήσουν από κανέναν αντίπαλο.

Οι ψευτονταήδες του Πειραιά θα αναλωθούν και πάλι σε τσαμπουκάδες κι ο Ισπανός από τον πάγκο θα τους δώσει και πάλι το ελεύθερο να χτυπήσουν εν ψυχρώ σε κάθε ευκαιρία, όταν νιώσουν τα πράγματα να δυσκολεύουν. Οι προκλήσεις δε θα πρέπει να απαντηθούν με παιδαριώδη λάθη. Τα τελευταία χρόνια μετράμε αρκετές αποβολές στο συγκεκριμένο γήπεδο και θα πρέπει όλοι να έχουν κι αυτό τον παράγοντα καρφιτσωμένο στο μυαλό τους!

Αυτό το ματς θέλει καρδιά και μυαλό. Είμαι σίγουρος ότι ο Μπόλονι πάλι θα έχει σκαρφιστεί κάτι έξυπνο προκειμένου να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο προπονητή. Και είμαι σίγουρος ότι εάν ο αγώνας κυλήσει κάτω από φυσιολογικές συνθήκες και δεν έχουμε τίποτα εξωγενείς παρεμβολές, ότι ο ΠΑΟΚ θα χτυπήσει τον γαύρο στα ίσα και είναι πολύ πιθανόν, αύριο να πανηγυρίσουμε ακόμη ένα διπλό σε μία έδρα η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί αρκετά φιλόξενη για την ομάδα μας..

Και να ξέρετε, ένα πιθανό διπλό αύριο, ίσως αλλάξει κι εντελώς τους συσχετισμούς του πρωταθλήματος και μας αναγκάσει να δούμε τη συνέχεια έχοντας τελείως διαφορετικούς στόχους από αυτούς που θέσαμε στην αρχή. Μπορεί να μιλάμε για ένα πρωτάθλημα - παρωδία, μπορεί να μιλάμε για αρχή, όμως ποιος θα έχει ανταπάντηση όταν με ένα διπλό το βράδυ στο Φάληρο, ο ΠΑΟΚ θα φιγουράρει, έστω και με περισσότερους αγώνες, στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας παρουσιάσει ως τώρα το καλύτερο κι αποτελεσματικότερο σύνολο όλων των ομάδων του πρωταθλήματος κι έχοντας ξεπεράσει το σκόπελο ΑΕΚ κι Ολυμπιακού (έχοντας στο ενδιάμεσο μάλιστα κι ευρωπαϊκή επιτυχία);

ΠΑΟΚ ΠΑΙΞΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ 'ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ

Αυτή η νίκη θα είναι ξεχωριστή για όλους μας.. Γιατί θα είναι αφιερωμένη εξαιρετικά στα αδέρφια μας που.. σε 2 μέρες, θα κλείνουν μακριά μας πλέον 12 ολόκληρα χρόνια! Πέρυσι, η επέτειος ήταν μαύρη με την εντός έδρας ήττα από το ερπετό, φέτος είναι στο χέρι σας να ξεπλύνετε εκείνη τη μαύρη βραδιά με μία περήφανη νίκη μέσα στο άντρο των παραδοσιακών μας αντιπάλων...

ΜΠΟΡΕΙΤΕ.. ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ.. ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΗΧΟΥΝ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ!!

Διαβάστε ακόμη...