Τα μυαλά μας…

...πονάνε λένε οι φίλοι και οπαδοί της ομάδας μας σε ένα από τα πιο γνωστά τους συνθήματα. Και τα μυαλά στη θέση τους, λέω εγώ.
Αρχέγονος Αρχέγονος
Τα μυαλά μας…

Ναι έχουμε δέκα παιχνίδια να χάσουμε. Είναι κάτι σίγουρα πολύ σημαντικό.
Μα το πιο σπουδαίο είναι πως δείχνουμε πιο ομάδα. Έχουμε τα κενά μας, κάτι που χρήζει της προσοχής μας.
Κάποιες από τις σκέψεις αυτού του σημειώματος έγιναν μετά το παιχνίδι με τη Λαμία. Μπορεί να κερδίσαμε πολύ πιο εύκολα απ' ότι περιμέναμε, σ' αυτό όμως βοήθησε και η ποιότητα της αντιπάλου ομάδας.
Από τη μεριά μας δεν αποφύγαμε τα λάθη. Γιατί το τονίζω; Ακριβώς για να μη πάρουν τα μυαλά μας αέρα και για να μείνουν στη θέση τους.
Η συχνή και συνεχής αναφορά όλων στο αήττητο των τελευταίων αγώνων δημιουργούν ένα κλίμα υπεροχής και από χέρι δείχνουν και σε μια ανάλογη συνέχεια το ίδιο πετυχημένη. Μόνο που κάτι τέτοιο απαιτεί κόπο και προσπάθεια.
Και σε καμία περίπτωση το όποιο θετικό αποτέλεσμα δε μπορεί να βασίζεται στα προηγούμενα όσο πετυχημένα και αν ήταν αυτά.
Το παράδειγμα του ΠΑΟ μας είναι γνωστό. Αέρας στον πρώτο γύρο. Τεράστιες απώλειες στο ξεκίνημα του 2ου γύρου. Ας το προσέξουμε λίγο παραπάνω. Τώρα σε ότι αφορά την ομάδα μας το αποτέλεσμα με τον ΟΦΗ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Το ευχάριστο για την ομάδα μας αλλά και για όλους μας είναι η ποιότητά της. Ο τρόπος παιχνιδιού.
Λίγες ώρες πριν το συγκεκριμένο παιχνίδι είχα την ευκαιρία να δω το ντέρμπυ του Μάντσεστερ.
Συγγνώμη αλλά τηρουμένων των αναλογιών αλλά και χωρίς αυτές δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο. Πολλά τα λάθη και πολύ άχρωμο το παιχνίδι. Προσοχή λοιπόν. Ας μην είμαστε ιδιαίτερα πιεστικοί και απαιτητικοί.
Δημιουργούμε ένα κλίμα φορτικό και τελείως αναποτελεσματικό.
Απόδειξη για μένα και ο πιεστικός τρόπος που αγωνίστηκε η ομάδα.
Έχοντας κατά νου τη νίκη σαν συνέχεια των προηγούμενων αποτελεσμάτων.
Και στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε τη γνωστή και χιλιο-ειπωμένη ποδοσφαιρική ατάκα.
Δοκάρι και μέσα, δοκάρι κι' έξω.
Μπορεί κάποιος να μου πει πως θα εξελίσσονταν το παιχνίδι αν η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα αντί για το δοκάρι στο σουτ του Ολιβέιρα στην αρχή του παιχνιδιού;
Είμαι σίγουρος πως όλοι μας δεχόμαστε ότι θα ήταν ένα άλλο παιχνίδι. Ποδοσφαιρική λογική πέρα για πέρα.
Γι' αυτό καλό είναι εκτός από το αποτέλεσμα να μην παραβλέπουμε και την εικόνα που παρουσιάζει η απόδοση της ομάδας.
Εκτιμώ ότι το χθεσινό αποτέλεσμα θα μας κάνει πολύ πιο προσεκτικούς στο μεθαυριανό μας παιχνίδι με τον ΠΑΟ. Και να μη ξεχνάμε πως δικαίωμα στη νίκη έχουν όλοι.
Μια νίκη θα μας δώσει άλλον αέρα για τη πρόκριση, όχι μόνο στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αλλά θα πατάμε στέρεα με το ένα πόδι στον τελικό. Κι΄ όχι μόνο. Πάμε και με άλλον αέρα στο παιχνίδι της Κυριακής με τον ίδιο αντίπαλο.

Υ.Γ. 1: Η ένταξη στο δυναμικό της ομάδας του νέου αποκτήματός μας (Τάισον) ενισχύει την αισιοδοξία μας. Τα χαρακτηριστικά του αλλά και η εμπειρία του είναι πολύτιμα όπλα για τις επόμενες μάχες. Και απ' ότι σιγοψιθυρίζεται «ψήνεται» και κάτι άλλο. Περιμένουμε.
Υ.Γ.2: Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι στα πλαίσια τον play offs θεωρητικά η όποια ομάδα μπορεί να συγκεντρώσει στα 10 παιχνίδια που θα δώσει 30 βαθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι και ο 6ος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος μπορεί να βγει και 1ος.

Διαβάστε ακόμη...