Μπορεί την πρόκριση την Πέμπτη!

Το πιστεύω ακράδαντα και ότι μπορούμε. Ξέρω ότι για τους περισσότερους εδώ πέρα θεωρείται ότι ονειροβατώ, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε και θα σου το εξηγήσω.
Κουβανός Κουβανός
Μπορεί την πρόκριση την Πέμπτη!

Πρώτα απ' όλα δεν υπάρχει νωρίς ή αργά σε κρίσιμα παιχνίδια. Η ομάδα έψαχνε μια νίκη ψυχολογίας σε ντέρμπι και ήρθε στο κρίσιμο σημείο όπου παίζεται η παραμονή μας στην κορυφή και το πλεονέκτημα έδρας ενόψει κιόλας και της αναμέτρησης στου Ρέντη στις 21 Δεκεμβρίου. Τώρα είναι που πρέπει η ομάδα να βγάλει τον χαρακτήρα της.

Γιατί παίζεις και ένα πλεονέκτημα έδρας, το οποίο μπορεί να μην αποτελεί εγγύηση για τη διάκριση, αλλά δίνει ψυχολογία και δεν πρέπει να το θεωρούμε κάτι το ευτελές. Μπορεί να χάσαμε από τον Παναθηναϊκό σε Πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ, αλλά την ήττα του Πρωταθλήματος μπορείς να τη "σβήσεις" παίρνοντας βαθμό ή βαθμούς στου Ρέντη και κερδίζοντας όλα τα ντέρμπι στην έδρα σου, ενώ στο Λιγκ Καπ είσαι ακόμα στο παιχνίδι, καθώς αυτή η ήττα είναι η λιγότερο ανώδυνη λόγω και της φύσης του θεσμού και η πρόκριση παραμένει ανοιχτή και περνάει από το Παλατάκι. Και εδώ είναι που πρέπει να μιλήσει η ομάδα.

Εγώ έτσι όπως είδα και το παιχνίδι χθες, φαίνεται ότι η ομάδα "έμαθε" από το Λιγκ Καπ και μένει να το δείξει και στη συνέχεια όπου έχουμε Μακάμπι εντός (15.12), Αθλο εντός (17.12), Ολυμπιακό εκτός (21.12), Παναθηναϊκό σε ουδέτερο για Σουπερ Καπ (28.12), Παναθηναϊκό εντός για Λιγκ Καπ (04.01), Πήγασο εκτός (07.01) και Παναθηναϊκό εντός (14.01). Αν αυτά δεν είναι κρίσιμα, που παίζουμε 3 τίτλους σε διάστημα 3 εβδομάδων, τότε τι είναι; ;)

Δεύτερον, θεωρώ ότι η Μακάμπι δεν είναι ισοδύναμη με εμάς. Είναι σοβαρή ομάδα, κάνει τα βασικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να την πω ότι είναι το σουπερ. Και αυτό φάνηκε στο γεγονός ότι όταν ο ΠΑΟΚ πίεσε πραγματικά από το σερβίς, αμέσως κάθε διαφορά έπεφτε στο 0 και χρειάζονταν οι διαιτητές για να σφυρίξουν.

Έδειξαν ότι όταν ο αντίπαλος πιέζει την υποδοχή τους, αμέσως θα κάνουν το λάθος. Επίσης το κορυφαίο είναι ότι ο διαγώνιός τους αντί να έχει γύρω στο 50% και άνω στην επίθεση με έναν ΠΑΟΚ που δεν πίεζε από το σερβίς για 3 σετ σχεδόν, κατάφερε να έχει 43% στην επίθεση, δείγμα του ότι το έχουν το λάθος εύκολα. Επιπλέον με το που ανέβηκε ο ΠΑΟΚ στο 4ο σετ φάνηκε και η διαφορά μας ως σύνολο. Δηλαδή σε μια κακή μας ημέρα δείξαμε ότι είναι ανοιχτή η πρόκριση.

Τρίτον θεωρώ ότι έχουμε παίκτες που έχουν περάσει από μια τέτοια παρόμοια και μη σου πω και χειρότερη κατάσταση και βγήκαν νικητές, ενώ κάποιοι έφτασαν κοντά αλλά δεν τα κατάφεραν. Για τους νικητές είναι οι Ράπτης και Ντε Ντρις. Πέρσι ο Παναθηναϊκός κέρδισε 3-1 την Τερουέλ στο Μαρούσι, έχασε σχεδόν άνετα 3-0 στα σετ, αλλά στο χρυσό σετ ο Ράπτης και ο Ντε Ντρις ήταν από τους πρωταγωνιστές για να πάρουν το χρυσό σετ και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ενώ από την πλευρά των ηττημένων ο Κόστα βοήθησε στο να πάει ο Φοίνικας Σύρου στο χρυσό σετ με 3-0 επί της Λέουβεν, αλλά χάθηκε το χρυσό σετ στις λεπτομέρειες. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι έχουμε έμπειρους παίκτες σε αυτές τις καταστάσεις, αλλά πρέπει να βγάλουν αυτό το χαρακτήρα και αυτή την εμπειρία τώρα. Και για αυτό ποντάρω στο διπλό χθες στη Σύρο. Ότι ήρθε την κατάλληλη στιγμή ώστε να αφυπνιστούν όλοι οι παίκτες και μάλιστα να καταλάβουν ότι έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση.

Τέλος ο ΠΑΟΚ παίζει πολύ καλό βόλεϊ και έχει δείξει ότι στη σοβαρή του ημέρα είναι πολύ ανώτερος από ομάδες όπως η Μακάμπι και μάλιστα αυτό φαίνεται στο ότι λειτουργεί σα σύνολο και δεν περιμένει τον από μηχανή Θεό για να πάρει ένα παιχνίδι. Και για αυτό εκεί που χάνουν οι άλλοι βαθμούς, εμείς δε τους χάνουμε. Και για αυτό είναι τώρα που λέω ότι όλα θέμα προσωπικότητας. Επαναλαμβάνω ότι το παιχνίδι στη Σύρο θα έχει ευεργετική επιρροή στην ομάδα.

Τώρα μακάρι να έρθει και ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα ειδικά μετά τα όσα έγιναν στο Τελ Αβιβ με τους διαιτητές αλλά και με τη ρατσιστική συμπεριφορά προς τον Κόστα, γιατί δεν πρέπει να το κάνουν για τον Κατσαρή, αλλά για αυτά τα παιδιά που παλεύουν και είδαν 2 εβδομάδες πριν να τους κλέβουν τον κόπο τους.

Ο κόσμος θα δώσει άλλη ώθηση στους παίκτες και εκεί θα είναι 100% σίγουρο ότι θα περάσουμε. Δυστυχώς κρατώ μικρό καλάθι προς αυτό γιατί εδώ και χρόνια είναι απών ο κόσμος και μάλιστα πια έχουμε φτάσει και στο σημείο άνθρωποι να ψάχνουν ένα χαμένο σετ για να βγάλουν απύθμενο μίσος προς την ίδια τους την ομάδα.

Πηγή εικόνας: volleyleague.gr

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...