Μετά τον Βόλο ...

Ελλείψει μεταγραφικών κινήσεων (η ηρεμία πριν την καταιγίδα, ελπίζω...), έκλεισε πριν λίγες μέρες ο πρώτος κύκλος παιχνιδιών για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου.
Αρχέγονος Αρχέγονος
Μετά τον Βόλο ...

Με το άριστο αποτέλεσμα, 4 νίκες στα 4 παιχνίδια.

Το ίδιο φιλοδοξούμε (όσοι τελοσπάντων στηρίζουμε την εθνική Ελλάδος) και για τα επόμενα δυο, ένα με την Κύπρο εκτός έδρας κι ένα με την Β. Ιρλανδία εντός.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα σ 'αυτά τα παιχνίδια, ο στόχος επετεύχθη.

Άνοδος στη Β' κατηγορία του Nations League και Bonus για το Euro του 2024.

Όμως, η εθνική Ελλάδος είναι περίεργο ζήτημα για τον ΠΑΟΚτσή. Εκείνο όμως που αξίζει περισσότερο την προσοχή μας, είναι η συμμετοχή του κόσμου σ' αυτά τα δυο παιχνίδια που έγιναν στο στάδιο του Βόλου.

Πέρα από τη δίψα της επαρχίας για τέτοιου είδους παιχνίδια, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αγάπη των φιλάθλων για το ποδόσφαιρο.

Συν το ότι η επαρχία παραμένει πιο καθαρή κι άδολη.

Κι επειδή τις μέρες αυτές θυμηθήκαμε και την τεράστια επιτυχία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ το μακρινό 1987, με την κατάκτηση του πανευρωπαϊκού τίτλου, αυτόματα θυμηθήκαμε και τους πανηγυρισμούς του κόσμου αλλά και τη συμβολή του στο αποτέλεσμα.

Ποιο είναι το συμπέρασμα;

Μα ολοφάνερα πως και η ομάδα έχει ανάγκη την στήριξη του κόσμου αλλά και ο κόσμος της επαρχίας χρειάζεται τέτοιου είδους παιχνίδια. Έχει ανάγκη να εκφραστεί.

Αυτή η εξίσωση αξίζει της προσοχής όλων.

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο γεγονός ήταν και η παρουσία της ΕΠΟ, αλλά και η απουσία της αθλητικής ηγεσίας.

Η εκκωφαντική σιωπή του υφυπουργού αθλητισμού, όχι μόνο ξενίζει, αλλά και προκαλεί τον φίλαθλο κόσμο. Γιατί άραγε σιωπά; Σημειώνουμε πως άλλο πράγμα η Εθνική κι άλλο πράγμα η όποια συλλογική προτίμηση.

Αν δεν το έχουν καταλάβει, καιρός είναι.

Αυτό το πετυχημένο ξεκίνημα της Εθνικής στον νέο κύκλο αγώνων της, αλλά και η διοικητική αναδιοργάνωση της ΕΠΟ, δημιουργούν μια ευνοϊκή συγκυρία για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν η πολιτεία δεν συμμερίζεται και δεν θέλει να καταλάβει, ας μείνει με την κακία της και τις σκοπιμότητες. Έτσι κι αλλιώς -θεωρητικά τουλάχιστον- το ποδόσφαιρο είναι αυτοδιοίκητο.

Ας φροντίσουν οι άνθρωποί του να πάρουν τις σωστές αποφάσεις, μακριά από συμφέροντα και εγωισμούς.

Το καλό ξεκίνημα της Εθνικής τους δίνει το πλεονέκτημα των επιλογών κι αποφάσεων που θα διαμορφώσουν το περιβάλλον με σκοπό να αποφευχθούν οι όποιες στρεβλώσεις κι αδιέξοδα.

Αλλά, μάλλον, «φωνή βοώντος...»

Διαβάστε ακόμη...