Αναδρομικά ...

Αναδρομικά: Μια λέξη και μια έννοια που μπήκε στην καθημερινότητά μας τα τελευταία χρόνια.
Αρχέγονος Αρχέγονος
Αναδρομικά ...

Επειδή όμως στη στήλη αυτή ασχολούμαστε με την μπάλα, θα αναφερθούμε στα δικά μας «αναδρομικά».

Το τελευταίο διάστημα σε αυτή τη γωνιά του διαδικτύου θίξαμε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν. Πολλά από αυτά τα θίξαμε ακροθιγώς και διαγώνια. Γιατί έτσι επιβάλλει ο χώρος της στήλης. Αλλά και γιατί έτσι επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία. Δεν είναι επιστημονική η προσέγγιση για να μιλάμε για «αποδείξεις» σε όσα γράφουμε και στηρίζουμε.

Στο πέρασμα των τελευταίων μηνών:

- ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΜΕ το μεγάλο θέμα της διαιτησίας.

- ΘΙΞΑΜΕ το ζήτημα των δηλώσεων (παικτών, προπονητών, παραγόντων). Και ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ τη σκοπιμότητά τους.

- ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΜΕ τη μεροληπτική τους πλευρά.

- ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ τις υπερβολές των media που με τις θέσεις τους οδηγούν συχνά σε παραπληροφόρηση και παρερμηνείες. Διογκώνουν πλευρές και αποκρύπτουν στοιχεία κατά το δοκούν

- ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ότι το ποδόσφαιρο είναι απλό παιχνίδι. Βεβαίως και πολύ σημαντικός ο ρόλος των προπονητών και των επιτελείων. Είναι αυτοί που επιλέγουν το σχήμα και τον «τρόπο» της ομάδας.

- ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ στα συστήματα που αγωνίζεται η ομάδα. Οι ανάγκες κάθε αγώνα αλλά και η στελέχωση των συλλόγων κρίνουν πολλά.

- Δεν ΠΑΡΑΛΕΙΨΑΜΕ να αναφερθούμε και σε φιλάθλους/οπαδούς.

- ΜΙΛΗΣΑΜΕ για την ανάγκη Fair Play

- ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ το δικαίωμα κάθε ομάδας να διεκδικεί τη νίκη με ίσους όρους.

- ΕΡΜΗΝΕΥΣΑΜΕ την αξία κάθε αποτελέσματος. Είτε εντός έδρας είτε εκτός.

- ΜΙΛΗΣΑΜΕ για πιθανότητες και βεβαιότητες

- ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ και στο κεφάλαιο «μεταγραφές». Η σκοπιμότητά και αξία τους. Πως βοηθούν και πόσο χρειάζονται. Καθώς και στο πόση σημασία δίνουμε στην παρουσία του κλαμπ σε όλα τα επίπεδα.

- Δεν ΠΑΡΑΛΕΙΨΑΜΕ να περιγράψουμε με μια ιστορική αναδρομή τα εκατό περίπου χρόνια ζωής του συλλόγου μας. Και τον κρίσιμο ρολο που έπαιξαν οι τέσσερις γενιές υποστηρικτών του. Εκείνο που επίσης είναι άξιο αναφοράς, είναι και οι αναφορές στην οπαδική βία. Είναι τραγελαφικό μέσα από τις αξίες του ΠΑΟΚ και του αθλητισμού να οδηγούμαστε σε ατραπούς βίας και μίσους. Αλίμονο.

Όλα τα παραπάνω δεν γράφονται για να ευλογήσουμε τα γένια μας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε σταθερές πάνω στις οποίες μπορούμε να μιλάμε ειλικρινά για το ποδόσφαιρο.

Χωρίς «υπονοούμενα» και «γραμμές». Με την προσμονή για μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα νέα σεζόν για τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...