Να η ευκαιρία

Όπως κάθε χρόνο αυτήν την περίοδο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, δίνεται η ευκαιρία αλλά και η δυνατότητα να αρχίσει ο νέος σχεδιασμός για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ποιος μένει αλλά και ποιος φεύγει.Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται τη γνωστή και πολύ πετυχημένη τηλεοπτική εκπομπή «Να η Ευκαιρία», της δεκαετίας του '80...
Αρχέγονος Αρχέγονος
Να η ευκαιρία

Η επιτροπή είχε την δυνατότητα να ακούσει και να αξιολογήσει και εν τέλει να βαθμολογήσει τον κάθε διαγωνιζόμενο.

Το ίδιο κάνει και το τεχνικό επιτελείο της κάθε ομάδας, αξιολογεί και βαθμολογεί τον κάθε παίκτη. Ποιος ήταν και τι απέδωσε.

Πόσο έπεισε και πόση εμπιστοσύνη μπορούμε να του δείξουμε; Πρέπει να μείνει η να αναζητήσουμε αντικαταστάτη στη θέση του; Με το ίδιο σκεπτικό βαθμολογεί το τεχνικό επιτελείο το σύνολο των παικτών και καταλήγει στις επιλογές του. Υπάρχουν όμως και μια σειρά άλλων παραμέτρων που καθορίζουν τις επιλογές. Οικονομικά δεδομένα, ιστορικό τραυματισμών, ηλικία αλλά και γενικότερα η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας κάθε παίκτη.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως η όποια επιλογή, συμπεριλαμβάνει αρκετές παραμέτρους. Και κάθε μεταγραφή επηρεάζει και τις υπόλοιπες. Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι η καλύτερη επιλογή των μονάδων, δεν διασφαλίζει πως θα έχεις και το καλύτερο σύνολο. Απλά, ποδοσφαιρικά πράγματα.

Αυτά και άλλα πολλά ακόμη, είναι κάποια ερωτηματικά στα οποία καλείται να δώσει απαντήσεις το τεχνικό επιτελείο μαζί με την διοίκηση φυσικά.

Άποψή μου είναι, πως με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και βασιζόμενοι στη γνώση κι' εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς, θα καταλήξουμε σ 'αυτό που θέλουμε αλλά και μπορούμε.

Γιατί άλλο πράγμα τι θέλεις, τι επιθυμείς και ονειρεύεσαι κι άλλο τι μπορείς.

Θέλω να πιστεύω ότι έχουν γνώση οι φύλακες. Και το σημαντικότερο όλων, υπάρχει η κοινή γλώσσα που φαίνεται ότι μιλούν η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και ο τεχνικός διευθυντής.

Ελπίζουμε και περιμένουμε.

Διαβάστε ακόμη...