Μια ματιά στο ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό

Στον απόηχο του ντέρμπυ με τον ΠΑΟ στο Παλατάκι, ας πούμε δυο λόγια για τον αγώνα, μετά από ανάγνωση των επίσημων στατιστικών...
Miburosaito
Μια ματιά στο ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό

 

Μερικές παρατηρήσεις πάνω σε αυτά:

Κέντρο

Ακόμα και χώρις Μπράουν είχαμε περισσότερα μπλοκ από τον αντίπαλο, σε αυτό τον τομέα ΔΕΝ υστερήσαμε - ακόμα κι αν ο Ουντρις ήταν σε κακή μέρα (και) σε αυτό το κομμάτι.

Η διαφόρα της μη χρησιμοποίησης του Μπράουν φάνηκε πιο πολύ στην επίθεση από το κέντρο, όπου τα ποσοστά ΟΛΩΝ ήταν πολύ χαμηλά. Ο Μπράουν παρότι δεν είναι τόσο καλός επιθετικός όσο ο Πετρέας, δεν θα ειχε το 20% του Γατση σε 5 προσπαθειες. Ηταν κακός ο Γάτσης και δικαία αντικαταστάθηκε από τον αειθαλή Τακουρίδη.

Βέβαια, για τα χαμηλά ποσοστά της επίθεσης από το κεντρο δεν παίζει ρόλο μόνο η απουσία του Μπράουν αλλά και η χαλασμένη υποδοχή. Είχαμε χαμήλα ποσοστά τέλειας / θετικής υποδοχής, βέβαια μαζί με την ουδέτερη υποδοχή τα νούμερα είναι ανεβασμένα - πάνω από 50%, αυτό σημαίνει ότι είχαμε πολλές υποδοχές που ανάγκασαν τον πασαδόρο να παίξει από τα άκρα και όχι τόσο από το κέντρο. Επίσης ρόλο έπαιξε και η κακή απόδοση του Ούντρις στην επίθεση. Με έναν καλό Ούντρις να χτυπάει πάνω από το μπλοκ όπως μας έχει συνηθίσει, οι κεντρικοί θα είχαν πιο εύκολη δουλειά επιθετικά αφού το αντίπαλο μπλοκ θα ήταν προσαρμοσμένο στις επιθέσεις από το 2 (right hitter δηλαδή).

Ακραίοι

Πάμε και στα άκρα...

Αν συγκρίνουμε τους διαγώνιους των δύο ομάδων θα δούμε ότι ο Ντε Τρις τελείωσε με καλύτερα νούμερα τον αγώνα από τον Ουντρις, αν και οι δύο είχαν - απαράδεκτα - πολλά λάθη.

Και αν συγκρίνουμε και τους ακραίους θα δούμε και εδώ μεγάλη διαφορά (στην επίθεση). Ακόμα και ο μικρός Ανδρεόπουλος έκανε καλή εμφάνιση προχθες. Ο Πρωτοψάλτης παρά τα πολλά λάθη στην επίθεση, τελείωσε πολλές και δύσκολες μπάλες.

Στην υποδοχή οι δικοί μας είχαν καλύτερα νούμερα αλλά αφού δεν μπορούσαν να τελειώσουν τις (δύσκολες) επιθέσεις δεν είχε νόημα.
Αυτό φαίνεται και από το ότι οι δικοί μας ακραίοι είχαν συνολικά 15 Break Points ενώ οι αντίπαλοι είχαν 25 Break Points! Στις δύσκολες μπάλες μετα από μπλοκ-αμυνα δηλαδή οι δικοί μας σίγησαν σε σχέση με τους αντιπάλους. Εδώ παίζει σίγουρα ρόλο η απουσία Κουμεντάκη, ο οποίος φέτος είναι εξαιρετικός σε αυτό το κομμάτι. Συνήθως ανταγωνίζεται τον Ουντρις σε αυτό ενώ θυμάμαι και ματς που είχε και περισσότερους BP όταν ο Ουντρις δεν τραβούσε.

Κακός Ούντρις + Απουσία Κουμεντάκη = τραγικός ΠΑΟΚ στα Break Points

Επίθεση

Παρά τη διαφορά στα BP, η καθοριστική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων όμως νομίζω πως ήταν οι επιθέσεις μετά από θετική/τέλεια υποδοχή. Φάνηκε και κατά τη διάρκεια του ματς αυτό. Ο Παναθηναικός τελείωνε πιο εύκολα τα side-out από μας που κάναμε λάθη / τρώγαμε μπλοκ / δεν μπορούσαμε να τελειώσουμε επιθέσεις.

Φαίνεται και στα νούμερα:
Ο ΠΑΟΚ είχε 43% επίθεση / 8 λάθη μετά από θετική υποδοχή <--> ο Παναθηναικός είχε 67% επίθεση / 3 λάθη.
Οι προπονητές μετά από θετική υποδοχή θέλουν οι ομάδες να τελειώνουν ΟΛΕΣ τις μπάλες αν γίνεται. Πρακτικά ένα ποσοστό όπως του Παναθηναικού δηλαδή >60% είναι μια καλή επίδοση. Όπως καταλαβαίνεται δεν χρειάζεται να πω για τη δικιά μας επίδοση...

Ακόμα και στις επιθέσεις μετά από αρνητική υποδοχή - που συνήθως διακρινόμαστε - τα πήγαμε άσχημα παρά τα πολλά λάθη του αντιπάλου, η διαφορά στην επίθεση ήταν πάλι πολύ μεγάλη.


Ήττα που βάζει φωτιά στο πρωτάθλημα, όμως σίγουρα αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι απουσίες που θα υπάρχουν στις ομάδες, όλοι θα χάσουν βαθμούς σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος - αυτό είναι σίγουρο. Επομένως, έχουμε ακόμα δρόμο.

Διαβάστε ακόμη...