Μην υποτιμάτε ποτέ την καρδιά ενός Πρωταθλητή!

Μεγάλη βραδιά χθες για τον ΠΑΟΚ, καθώς πέτυχε μια σπουδαία νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό διευρύνοντας το σερί νικών και πετυχαίνοντας τη 2η διαδοχική νίκη του σε ντέρμπι.
Κουβανός Κουβανός
Μην υποτιμάτε ποτέ την καρδιά ενός Πρωταθλητή!

Ο ΠΑΟΚ έχει εδραιωθεί στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας κερδίσει και τους 3 διεκδικητές του τίτλου και έχοντας πλέον τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ με φόντο την τελική ευθεία του Β' Γύρου, το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο.

Χθες είχαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και από τις 2 ομάδες, όπου τα έδωσαν όλα και διαφήμισαν το βόλεϊ κάνοντας να απορούμε για το σύστημα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος που υποβαθμίζει το προϊόν και στερεί από τον κόσμο την πιθανότητα να έβλεπε ακόμα περισσότερες σπουδαίες αναμετρήσεις.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σχεδόν σε όλους τους τομείς εξαιρετικά και στα 4 σετ. Γιατί σχεδόν; Γιατί ενώ στο 1ο σετ δεν υπήρχαν θέματα στην υποδοχή, στο μπλοκ, στο μοίρασμα και στην επίθεση της ομάδας, υπήρχε θέμα στο σερβίς. Με εξαίρεση τον Κουκλίνσκι που ήταν ο μόνος σταθερός σε όλο το παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς, δεν απειλήσαμε ουσιαστικά την υποδοχή του Παναθηναϊκού επιλέγοντας να παίζουμε για τον άσσο παρά για να χαλάσουμε την υποδοχή.

Το αποτέλεσμα ήταν τα περισσότερα σερβίς να καταλήγουν άουτ ή να βγαίνουν εύκολα από την αντίπαλη υποδοχή και να έχει ο Παναθηναϊκός εύκολους πόντους. Ο Παναθηναϊκός πίεσε από το σερβίς σημαδεύοντας τον Κοκκινάκη και με το που "χάλασε" την υποδοχή παίρνοντας τον άσσο πήρε και τη διαφορά όπου τη διατήρησε λόγω των χαμένων σερβίς του ΠΑΟΚ. Ήταν το μόνο λάθος που έγινε από την ομάδα.

Στο 2ο σετ πάλι ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να "χαλάσει" την υποδοχή μας, αλλά δεν μπορούσε να παίξει συνεχώς στα όρια του λάθους από το σερβίς. Η υποδοχή μας κράτησε πάρα πολύ καλά, ενώ το μπλοκ και η επίθεσή μας παρέμεναν σε υψηλά επίπεδα, και απλά άρχισε ο ΠΑΟΚ να πιέζει από το σερβίς, όπου δίπλα στον Κουκλίνσκι άρχισε να ενεργοποιείται και ο Πετρέας. Το 2ο σετ θα μείνει στην ιστορία ως το σετ που έδειξε την τακτική ευφυϊα του προπονητής μας, Γιάννη Καλμαζίδη.

Με το σκορ στο 20-18 έβαλε μέσα στο παιχνίδι τον Σωτηρίου αντί του Κουκλίνσκι και στο 20-20 έβαλε το Γάτση αντί του Πετρέα που ήδη στο σερβίς. Με τις 2 επιλογές του ο Καλμαζίδης έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στην αντίπαλη υποδοχή, καθώς δεν μπορούσε να βρει λύση στα τζαμπ φλοτ του Γάτση, ενώ ο Σωτηρίου επαλήθευσε το λόγο που είναι "παίκτης ειδικών αποστολών". Του ανατέθηκε να ενισχύσει το μπλοκ και να βγάλει άμυνες.

Ο Γάτσης "χάλασε" την υποδοχή και ο Σωτηρίου έβγαλε με απόλυτη επιτυχία την αποστολή του έχοντας ως αποκορύφωμα το μονό μπλοκ στο Βαν Ντε Ντρις και την εκπληκτική άμυνα στον πρώτο χρόνου του Ρανγκέλ. Αυτό το σετ έδειξε τι σημαίνει ένας προπονητής με γνώσεις και αντίληψη και όχι ένας απλός παρατηρητής.

Στο 3ο σετ ο ΠΑΟΚ είχε πάλι σε πολύ καλά επίπεδα όλους τους τομείς και κυριάρχησε στο τάραφλεξ με τον Ούντρις να μην έχει αντίπαλο, ο Ουολς να ανεβάζει στροφές και την υποδοχή σε πολύ καλά επίπεδα. Πίεσε με τον Κουκλίνσκι, τον Πετρέα και τον Ουολς από το σερβίς και τα προβλήματα αυξήθηκαν για τον Παναθηναϊκό, όπου έκανε πάρα πολλά λάθη και ο Πρωτοψάλτης άρχισε να πέφτει, καθώς έπαιζε τραυματίας, ενώ ο Ντε Ντρις συνέχισε να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη του Παναθηναϊκού από το σερβίς και με το μπλοκ μόνιμα πρωταγωνιστή είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Στο 4ο σετ και πάλι ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι την κυριαρχία στο σετ με το μπλοκ του να είναι εκπληκτικό και ο Ούντρις να συνεχίζει το ξέφρενο ρυθμό του, η υποδοχή να είναι πολύ καλή και ο Ουολς να μοιράζει σωστά το παιχνίδι, αν και έκανε ορισμένα λάθη στις επιλογές του στην επίθεση.

Το σετ αυτό έδειξε και ένα ακόμα στοιχείο που έχει ο ΠΑΟΚ, τη ψυχραιμία του και την καρδιά του Πρωταθλητή που έχει μέσα του. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανέτρεψε το 16-20 σε 22-22, όμως η ομάδα έμεινε ψύχραιμη και δεν παρασύρθηκε από τις λάθος επιλογές της δίνοντας την ευκαιρία να παραμείνει μπροστά στο σκορ και να κάνει σωστές άμυνες και να κλειδώσει τη νίκη με ένα εμφατικό μπλοκ για το 25-27.

Ο ΠΑΟΚ σε αυτό το παιχνίδι είχε πάλι ένα εξαιρετικό μπλοκ-άμυνα πετυχαίνοντας 14 πόντους από μπλοκ έναντι 5 του Παναθηναϊκού έχοντας τον Μπράουν (8 πόντοι από μπλοκ) και τον Πετρέα (3 πόντοι από το μπλοκ) σε μεγάλη μέρα, τους Ούντρις (1 πόντος από μπλοκ), Σωτηρίου (1 πόντος από μπλοκ), Κουμεντάκη και Κουκλίνσκι να συμβάλλουν σημαντικά, γεγονός που οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε πολύ χαμηλά επιθετικά ποσοστά (44% με 46/105 επιθέσεις) και όλα τα επιθετικά όπλα του Παναθηναϊκού να μην μπορούν να περάσουν επιθέσεις, ενώ ο ΠΑΟΚ έβγαλε άμυνες, είχε πολύ καλή κόντρα μπάλα και πήρε πολλές ευκαιρίες για δικές του επιθέσεις.

Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλή υποδοχή με τον Κοκκινάκη να βγαίνει νικητής στην πίεση του Παναθηναϊκού (σε 23 προσπάθειες είχε 39% υποδοχή και 35% άριστη και 4 λάθη) και μαζί με τους Κουκλίνσι (σε 31 προσπάθειες είχε 55% υποδοχή και 26% άριστη και 1 λάθος) και Κουμεντάκη (σε 18 προσπάθειες είχε 61% υποδοχή και 28% άριστη) έδωσε στον Ουολς αυτά που ήθελε για να μοιράσει το παιχνίδι και να ξεδιπλώσει όλα τα επιθετικά όπλα του ΠΑΟΚ).

Ο ΠΑΟΚ στο κομμμάτι της επίθεσης ήταν εμφανώς ανώτερος του Παναθηναϊκού με 54% αποτελεσματικότητα (60/111 επιθέσεις). Ο Ούντρις τελείωσε σχεδόν κάθε "σκοτωμένη" επίθεση και φώναξε παρών στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού δείχνοντας ότι δεν έχει αντίπαλο κλείνοντας με το εμφατικό 53% στην επίθεση (28/53 επιθέσεις) και 29 πόντους, αλλά ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 3 λάθη που ήταν σε κάποιες εύκολες επιθέσεις και δέχτηκε 2 μπλοκ.

Εξαιρετικοί ήταν και οι Μπράουν και Πετρέας όπου ήταν ασταμάτητοι στους πρώτους χρόνους με τον Καναδό να έχει 88% αποτελεσματικότητα (7/8 επιθέσεις) και 15 πόντους και τον Πετρέα να έχει 73% αποτελεσματικότητα (8/11 επιθέσεις) και 11 πόντους. Ο Κουμεντάκης κινήθηκε σε μέτρια επιθετικά επίπεδα με 47% στην επίθεση (7/15 επιθέσεις) και κάνοντας 2 εύκολα λάθη, ενώ θα μπορούσε να τελειώσει πιο καλά τις επιθέσεις του. Ο Κουκλίνσκι βρέθηκε και αυτός σε μέτρια επιθετικά ημέρα με 33% στην επίθεση (7/21 επιθέσεις) δεχόμενος 2 μπλοκ και κάνοντας 5 λάθη.

Στο κομμάτι του σερβίς ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε και είχε πάρα πολλά χαμένα σερβίς (21 χαμένα σερβίς), ενώ δεν πίεσε όπως έκανε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Από το 2ο σετ και μετά ανέβασε την απόδοσή του με μόνιμη απειλή τον Κουκλίνσκι (1 άσσος) και τους Πετρέα και Ουολς (1 άσσος) να ακολουθούν και να βάζουν δύσκολα στην αντίπαλη υποδοχή, ενώ καθοριστική ήταν η παρουσία του Γάτση από τη γραμμή του σερβίς όπου συνέβαλλε τα μέγιστα στην ανατροπή του 2ου σετ και στην κατάκτησή του. Σε μέτρια επίπεδα κινήθηκαν τόσο οι Ούντρις και Κουμεντάκης.

Στο μοίρασμα του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ είχε τον Ουολς σε μια καλή μέρα. Όμως ο Καναδός κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είχε αρκετά λάθη και ειδικά στο 2ο σετ, ενώ σε πολλά διαστήματα του παιχνιδιού έκανε λάθη στις επιλογές του στην επίθεση, όπου θα μπορούσαν να κάνουν ζημιά, ειδικά προς το τέλος όπου θα μπορούσε να δώσει κρίσιμες επιθέσεις στον "ζεστό" Ούντρις. Γενικά μοίρασε το παιχνίδι σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού εξαιρετικά και ενεργοποίησε πολύ τον πρώτο χρόνο στους κεντρικούς.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε γιατί έχει την υποδοχή και το μπλοκ του σε πολύ υψηλά επίπεδα, έχει παίκτες που λειτουργούν σαν ομάδα και ζουν την κάθε φάση και δεν σταματούν να τα δίνουν όλα για όλα για τη νίκη, έχει έναν προπονητή που ξέρει να παίρνει τόσο το 100% από κάθε παίκτη αλλά και να "διαβάζει" το παιχνίδι του αντιπάλου, να μεταδίδει την ηρεμία του και πάνω απ' όλα να δώσει κάτι που είχε χαθεί 4 χρόνια πριν, την καρδιά του πρωταθλητή!

Και όπως έχει πει ο Rudy Tomjanovich: "ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ!"

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στον προπονητή για τη μεγάλη τους προσπάθεια! Ό,τι και να γίνει φέτος μας έχετε κάνει υπερήφανους!!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΟΜΑΔΑ!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΟΚ!!!

Διαβάστε ακόμη...