Δηλώσεων συνέχεια - Part 2

Μετά τις παρατηρήσεις φίλων αναγνωστών της στήλης που δέχτηκα για τα όσα επισήμανα στα τελευταία σημειώματά μου αλλά και τα σχόλια και τις υποδείξεις τους, κρίνω αναγκαίο να επανέλθω, προσπαθώντας να διευκρινίσω τα όσα με απασχόλησαν και με προβλημάτισαν σχετικά με αυτά που δήλωσαν μερικοί προπονητές με το τέλος κάποιων αγώνων των ομάδων τους.
Αρχέγονος Αρχέγονος
Δηλώσεων συνέχεια - Part 2

Μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε στις δηλώσεις του, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, στο πως αντιμετώπισε το παιχνίδι η ΑΕΚ. Πράγμα που έτσι κι αλλιώς ήταν δική της επιλογή και απόφαση.

Σίγουρα δεν το έκανε τυχαία. Μάλλον στην δημιουργία εντυπώσεων αποσκοπούσε. Και ήταν ένας έξυπνος τρόπος για να αποφύγει την αναφορά στη δική του ομάδα. Μάλλον άστοχο, γι' αυτό και προκάλεσε συζητήσεις και αντιδράσεις.

Ένα άλλο παράδειγμα, είναι η προσπάθεια που έκανε ο Νίκος Νιόπλιας με τις δηλώσεις του μετά τη λήξη του παιχνιδιού της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ. Προσπάθησε να μας πείσει πως το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του ΠΑΟΚ δεν ήταν πέναλτι. Κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνο, κατ' αρχήν τον κανονισμό και κατά δεύτερον, όσους διάβασαν τον κανονισμό.

Και έρχομαι τώρα σε μια ακόμη δήλωση, αυτή του προπονητή του Βόλου στο τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Εστίασε την προσοχή του και σημείωσε με έμφαση στο γεγονός πως η αντίπαλη ομάδα πέτυχε τα γκολ της (3!) από στημένες φάσεις. Τι ήθελε να μας πει ο «προπονητής»; Να μην προσμετρώνται στο τελικό σκορ όσα προέρχονται από στημένες φάσεις;

Η αναφορά μου στις παραπάνω δηλώσεις, που σίγουρα δεν είναι και οι μόνες, δικαιολογούν τα όσα υποστήριξα στα προηγούμενα σημειώματά μου.

Η ύπαρξη σκοπιμότητας στις κάθε λογής δηλώσεις, αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της επικοινωνιακής προσπάθειας, που είναι η δημιουργία εντυπώσεων. Όμως όπως τονίσαμε και άλλη φορά, καλές οι εντυπώσεις, αλλά η ουσία είναι αυτή που μετράει και δίνει τους πόντους. Γι' αυτό και εμείς ως φίλαθλοι και ιδιαίτερα ως οπαδοί, απαιτούμε την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας μας και δεν κρυβόμαστε πίσω από επικοινωνιακές ατάκες.

Ας το αφήσουμε αυτό για τις εφημερίδες, τα κανάλια και τα διάφορα σάιτ.

Έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι. Γιατί όπως όλοι μας γνωρίζουμε γύρω από τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο έχει στηθεί ένα ολόκληρο πανηγύρι. Αξίζει λοιπόν της προσοχής μας. Και αυτό γιατί η προσπάθεια που γίνεται να ποδηγετήσουν έναν ολόκληρο κόσμο, αυτόν του ποδοσφαίρου, μάλλον δεν μοιάζει και πολύ με politically correct συμπεριφορά.

Καλό είναι να πάρουμε και εμείς, ως φίλαθλοι πρωτίστως, την ευθύνη αλλά και τη θέση που μας αναλογεί.

Διαβάστε ακόμη...