Η καρδιά του Πρωταθλητή "χτυπάει" ξανά!

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια μεγάλη νίκη με 3-0 επί του Παναθηναϊκού, "κλείνοντας" έναν απαιτητικό μήνα με τον καλύτερο τρόπο και μένοντας ζωντανός στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος.
Κουβανός Κουβανός
Η καρδιά του Πρωταθλητή "χτυπάει" ξανά!

Ο Δικέφαλος Αετός μπορεί να ξεκίνησε νωθρά στην υποδοχή και στο μπλοκ-άμυνα, αλλά ανέβασε δραματικά την απόδοσή του στα μισά του 1ου σετ και κυριάρχησε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού μέχρι και τον τελευταίο πόντο. Ο ΠΑΟΚ πίεσε ασφυκτικά από τη γραμμή του σερβίς χωρίς να χάσει πολλές προσπάθειες (9 έναντι 14) και "χάλασε" την υποδοχή του Παναθηναϊκού (σε 64 προσπάθειες είχε 42% υποδοχή και 19% άριστη), οδηγώντας τον Γιάκομπσεν σε ένα προβλέψιμο παιχνίδι (και ας είχε η ομάδα 53% αποτελεσματικότητα με κακή υποδοχή σε 32 προσπάθειες) χάνοντας τους εύκολους πόντους από πρώτους χρόνους και υπερφορτώνοντας τον Ντε Ντρις, ο οποίος ήταν σκιά του εαυτού του και "εξαφανίστηκε" από το αντίπαλο μπλοκ (13/31 επιθέσεις δεχόμενος και 5 από τα 9 kill μπλοκ), και αποφεύγοντας τους Ράπτη (ο μόνος διασωθείσας αλλά με 7 χαμένα σερβίς ήταν από τους μοιραίους) και Ανδρεόπουλο.

Επίσης το μπλοκ του ΠΑΟΚ έδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι το σήμα κατατεθέν του φετινού ρόστερ. Ο Καλμαζίδης εφάρμοσε με εξαιρετικό τρόπο το μπλοκ πάνω στο Ντε Ντρις, περιορίζοντάς τον σημαντικά, ενώ παράλληλα απέφερε και πόντους (9 από μπλοκ έναντι 4) και "σπασίματα" επιθέσεων που έθεσαν τις βάσεις για το εκπληκτικό ποσοστό στις κόντρα μπάλες (67% σε 30 προσπάθειες έναντι 41% σε 22 προσπάθειες) και σίγησαν τον Ανδρεόπουλο και τον Ρανγκέλ επιθετικά. 

Μπράουν και Πετρέας έδειξαν την κλάση τους με τον Καναδό να είναι επιβλητικός στο φιλέ με πόντους (3 μπλοκ) και σπασίματα επιθέσεων παρά τον τραυματισμό του και τον Πετρέα να παίρνει τα κρίσιμα μπλοκ (2 μπλοκ) και να δυσκολεύει την αντίπαλη υποδοχή με τα σερβίς του. Κουμεντάκης, Κουκλίνσκι και Ούντρις συνέβαλλαν επίσης στο μπλοκ με τον πρώτο να παίρνει και το καθοριστικό μονό μπλοκ στο Ντε Ντρις για το 1-0 στα σετ.

Στο μοίρασμα του παιχνιδιού ο Ουολς έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι "ενεργοποιώντας" τους Μπράουν και Πετρέα επιθετικά (6/11 ο Καναδός και 3/5 ο Πετρέας), δίνοντας τις κατάλληλες επιθέσεις στον "καυτό" Κουμεντάκη (14/27 επιθέσεις) και στον Κουκλίνσκι (8/17 επιθέσεις, αλλά καθοριστικός στο 1ο σετ) και "προστατεύοντας" τον Ούντρις δίνοντας του μετρημένες αλλά προσεγμένες επιθέσεις γεγονός που επέτρεψε στο Λευκορώσο να κάνει ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με 68% αποτελεσματικότητα στην επίθεση (13/19 επιθέσεις) και ας έπαιζε στο 50% λόγω του προβλήματος στον ώμο.

Στην υποδοχή ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε άσχημα αλλά με μπροστάρη τον Κοκκινάκη (σε 11 προσπάθειες είχε 82% υποδοχή και 73% άριστη) και με τους Κουκλίνσκι (σε 21 προσπάθειες είχε 67% υποδοχή και 24% άριστη) και Κουμεντάκη (σε 22 προσπάθειες είχε 64% υποδοχή και 36% άριστη και 3 λάθη) να "ανεβαίνουν" διευκόλυνε το έργο του Ουολς στο μοίρασμα του παιχνιδιού και εκμεταλλεύτηκε τα σερβίς του Παναθηναϊκού που δεν απείλησαν ιδιαίτερα παρά μόνο σε συγκεκριμένες στιγμές.

Στο κομμάτι της άμυνας ο ΠΑΟΚ πάλεψε πάρα πολύ καθώς άπαντες συμμετείχαν σε κάθε φάση και έβγαλαν και επιθέσεις που θεωρούνταν τελειωμένες, πετυχαίνοντας πόντους και το 67% στις κόντρα μπάλες, όπου στο βόλεϊ παραδοσιακά η ομάδα με τις περισσότερες κόντρα μπάλες κερδίζει κατά 95%.

Ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Καλμαζίδης, μπορεί να έκανε λάθη στο παιχνίδι στου Ρέντη όσον αφορά τη διαχείριση των παικτών σε κρίσιμα σημεία, όμως σήμερα έδωσε ρεσιτάλ προπονητικής και διαχείρισης, όπου "κάλυψε" τα προβλήματα των τραυματιών Ούντρις και Μπράουν και πήρε το 100% από αυτούς δίνοντας ξεκάθαρες οδηγίες και στους 2 σε φάση επίθεσης και στον Ουόλς για το μοίρασμα των επιθέσεων, ενώ παράλληλα άλλαξε τις περιστροφές με τον πασαδόρο στη θέση 6, βάζοντας τον Ντε Ντρις αντιμέτωπο με τον Κουμεντάκη και τους Ουολς και Μπράουν συνέχεια μπροστά στο φιλέ σε ένα "ψηλό" σχήμα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Καλμαζίδης έφερε για τα καλά πίσω τη νοοτροπία Πρωταθλητή στον ΠΑΟΚ. Σήμερα δεν υπήρχε ένας MVP αλλά όλη η ομάδα γιατί σήμερα είδαμε έναν ΠΑΟΚ να "πετάει" φλόγες, να παλεύει κάθε επίθεση και άμυνα, τραυματίες να καταβάλλουν μια συγκινητική προσπάθεια, να επιστρέφει από μια "κακή" ήττα και να στέλνει το μήνυμα σε κάθε επικριτή και σε όλους αυτούς που την καταδίκασαν και τη χλευάσανε ότι η ομάδα είναι εδώ και μπορεί να διεκδικήσει κάθε στόχο.

Ο Καλμαζίδης έκανε την "καρδιά του Πρωταθλητή" να χτυπήσει ξανά και όπως είπε και ο θρυλικός Ρούντι Τομτζάνοβιτς: "ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ"!

Μπράβο σε όλα τα παιδιά για τη μεγάλη προσπάθεια και τη νίκη!

Φωνάζουν για τη στήριξή μας!Ας την αγκαλιάσουμε!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΡΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 32 ΤΟΥ CHALLENGE CUP!

ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!!!!

Για την ιστορία, τα στατιστικά του αγώνα:

https://hvl-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=2931&ID=38&CID=1089&PID=51&type=LegList

Y.Γ. Η ομάδα είναι πολύ δυνατή και είναι κρίμα να μην ενισχυθεί ο πάγκος της. Θα το ξαναπώ, η ομάδα το Γενάρη πρέπει να ενισχύσει τον πάγκο της με έναν ακραίο και ένα διαγώνιο. Άμα το καταφέρει, θα είναι πολύ ισχυρή στα μεγάλα παιχνίδια του 2022.

Υ.Γ.2 Ο μήνας Νοέμβριος ήταν ο μήνας των Κουμεντάκη και Κουκλίνσκι. Ο πρώτος βρήκε το πρόσωπο που όλοι θέλουμε να βλέπουμε και έναν Κουμεντάκη έτοιμος να φωνάξει παρών στα κρίσιμα και να δείξει γιατί θεωρούταν το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ελλάδα. Ο δεύτερος σταθεροποίησε την απόδοσή του και με όπλο το σερβίς του έχει ανατρέψει αποτελέσματα (Λιγκ Καπ, Ρέντη και σήμερα) ενώ έχει βελτιώσει την υποδοχή του και εξελίσσεται σε σημαντικό παίκτη.

Υ.Γ. 4 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο συνοπαδό και μέλος miburosaito για την ανάλυση των περιστροφών και τη συνεισφορά του στο να μάθουμε ακόμα καλύτερα το βόλεϊ.

Διαβάστε ακόμη...