"Πλήρωσε" την έλλειψη πάγκου ...

To παιχνίδι στο "Μελίνα Μερκούρη" έδειξε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο αυτό που είχα γράψει και στην αρχή της σεζόν και στο παιχνίδι με τη Σύρο.
Κουβανός Κουβανός
"Πλήρωσε" την έλλειψη πάγκου ...

Και αυτό είναι η έλλειψη πάγκου. Ο πάγκος πρέπει να υπάρχει για να "ξεκολλάει" τους βασικούς και να καλύπτει ουσιαστικά κενά που προκαλούνται λόγω τραυματισμών. Ο Μπούτος είναι ένας φιλότιμος παίκτης που έχει προσόντα αλλά είναι κακός επιθετικά. Έχασε αρκετές εύκολες επιθέσεις, ενώ δεν έχει βάλει την τεχνική στο παιχνίδι του με αποτέλεσμα να είναι προβλέψιμος και μονοκόμματος επιθετικά.

Εδώ αν είχαμε για παράδειγμα έναν έμπειρο παίκτη σαν το Σακόγλου ή ακόμα και τον Παλέντζα, θα μιλούσαμε για νίκη. Όπως επίσης και στους ακραίους όπου άμα είχες έναν Σπυριούνη αντί του Σωτηρίου θα είχες ξεκλειδώσει επιθετικά γιατί ο Σωτηρίου όπως είπαμε είναι για υποδοχή.

Επίσης αν θα τονίσω κάτι σε αυτή την αναμέτρηση αυτό έχει να κάνει με κάποιες επιλογές του Καλμαζίδη. Παρά το πρόβλημα του πάγκου έχουμε 3 παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις και να "ξεκολλούσαν" την ομάδα. Αυτοί είναι οι Τζιουμάκας,Τακουρίδης και Γάτσης. Θα μπορούσε να μπει ο Τζιουμάκας στους ακραίους και να μετατεθεί ο Κουμεντάκης ως διαγώνιος, ώστε να ξεμπλοκάρουν οι ακραίοι επιθετικά και στη διαγώνιο να έχεις τουλάχιστον έναν επιθετικογενή παίκτη κάτι που θα άνοιγε και το μοίρασμα του παιχνιδιού.

Επιπλέον ο Τακουρίδης και Γάτσης θα μπορούσαν να μπουν στη θέση των Μπράουν και Πετρέα είτε για να φρεσκάρεις τους βασικούς κεντρικούς είτε να ανέβει το μπλοκ-άμυνα και η ταχύτητα στις τοποθετήσεις στο μπλοκ. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν περισσότερο και να γίνει καλύτερη διαχείριση.

Εν κατακλείδι η ομάδα είναι πολύ καλή και με τον Ούντρις θα το παίρναμε. Όμως το βόλεϊ δε σταματάει σε 6 παίκτες αλλά σε 14. Για αυτό το Γενάρη αν πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα είναι στον πάγκο. Να είναι και μια πολύ καλή ευκαιρία να φτιάξουμε έναν κορμό παικτών για τα επόμενα χρόνια.

Την Παρασκευή παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και πρέπει να πάρουμε το παιχνίδι και για να επανέλθουμε και για να παραμείνουμε κοντά. Πρέπει μέχρι το Β' γύρο η διαφορά μας από την κορυφή να μη ξεφύγει πάνω από τους 3 βαθμούς. Όσο παραμένουμε σε αυτό το όριο θα μπορούμε να ελπίζουμε. Μεγάλη προϋπόθεση βέβαια α ενισχυθούμε ποιοτικά για να πετύχουμε αυτό το σκοπό.

Διαβάστε ακόμη...