Rotation και πρόκριση αλά ελληνικά

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε άνετα για 2η φορά τη Middelfart με 3-0 στα σετ και πήρε την πρόκριση για τη φάση των "32" του Chaalenge Cup όπου θα αντιμετωπίσει την κροατική ΜΟΚ Μursa Osijek.
Κουβανός Κουβανός
Rotation και πρόκριση αλά ελληνικά

To παιχνίδι διήρκησε 72 λεπτά και όπως και το 1ο παιχνίδι έτσι και αυτό δε χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης παρά τις προσπάθειες των Δανών να πάρουν ένα σετ και να ζορίσουν τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος σε όλους τους τομείς, έχοντας στήσει τοίχο στο μπλοκ όπου μόνο το λίμπερο δεν πήρε μπλοκ (18 kill blocks έναντι 5 των Δανών), όντας αποτελεσματικός στην επίθεση (53% έναντι 42%), έχοντας την υποδοχή του σταθερά σε ψηλά ποσοστά (60% υποδοχή και 47% άριστη έναντι 58% υποδοχή και 42% άριστη του αντιπάλου) και πιέζοντας από το σερβίς "χαλώντας" την υποδοχή των Δανών.

Το πιο σημαντικό στην αναμέτρηση είναι η χρησιμοποίηση του πάγκου και η θετική του παρουσία και στα 3 σετ, ξεκουράζοντας όλους τους βασικούς παίκτες ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό στου Ρέντη. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Αλέξανδρος Μπούτος ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι στα μισά του 1ου σετ και αγωνίστηκε σε όλα τα σετ πετυχαίνοντας 14 πόντους και παρά το γεγονός ότι είχε μέτρια ποσοστά στην επίθεση (10/24 επιθέσεις) συνέβαλλε σημαντικά στο φιλέ (4 μπλοκ).

Στους ακραίους ο Σωτήρης Σωτηρίου ήταν ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης έχοντας μεγάλη συνδρομή στο μπλοκ (5 μπλοκ), στην επίθεση (8/15 επιθέσεις) και στην υποδοχή (σε 17 προσπάθειες είχε 76% υποδοχή και 65% άριστη) και τελείωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους. Πολύ κοντά ακολούθησε και ο Στέλιος Τζιουμάκας με 12 πόντους συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις, καθώς βοήθησε στο φιλέ (2 μπλοκ), στην επίθεση (8/15 επιθέσεις), από το σερβίς (2 άσσοι) και "κράτησε" καλά νούμερα στην υποδοχή παρά το γεγονός ότι είχε τις περισσότερες προσπάθειες (σε 24 προσπάθειες είχε 54% υποδοχή, 38% άριστη και 2 λάθη).

Στους κεντρικούς οι Τάσος Γάτσης και Γιάννης Τακουρίδης βοήθησαν πάρα πολύ με τον πρώτο να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι στο φιλέ (4 μπλοκ) και στο σκοράρισμα (5/6 επιθέσεις) κλείνοντας με 9 πόντους και με το δεύτερο να τελειώνει το παιχνίδι με 4 πόντους έχοντας 1 μπλοκ και 3/5 επιθέσεις, ενώ δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους αντίπαλους κεντρικούς.

Στην πάσα ο Θάνος Τερζής είχε ένα ήσυχο απόγευμα πετυχαίνοντας και 4 πόντους (3/6 επιθέσεις και 1 μπλοκ) και μοιράζοντας καλά το παιχνίδι τόσο στα άκρα όσο και στο κέντρο είτε για πρώτους χρόνους είτε για πάιπ. Τέλος ο Παυσανίας Αντωνίου βοήθησε όπου χρειάστηκε ως λίμπερο πετυχαίνοντας σε 6 προσπάθειες 67% υποδοχή και 50% άριστη.

Το παιχνίδι έδωσε την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά να πάρουν χρόνο συμμετοχής, να παίξουν καλό βόλεϊ και να δώσουν την ευκαιρία στους βασικούς να ξεκουραστούν μετά από μια απαιτητική τριάδα αγώνων. Το κυριότερο; Έδειξαν ότι ο ΠΑΟΚ έχει 14 ετοιμοπόλεμους αθλητές για να αγωνιστούν σε όποιο παιχνίδι ο προπονητής τους βάλει και να αναλάβουν οποιαδήποτε "αποστολή". Το κομμάτι της διαχείρισης είναι ένα πολύ κρίσιμο θέμα σε μια ομάδα και ο πάγκος πρέπει να φωνάζει "παρών" όταν τα παιχνίδια είναι ολοένα και περισσότερα και προπαντών κρίσιμα και όταν πρέπει η ομάδα να είναι συνεπής στους στόχους της. Τα παιδιά σήμερα ανταποκρίθηκαν και τα οφέλη θα τα δούμε σύντομα!

Μεγάλη χαρά που αγωνίστηκε μια αμιγώς ελληνική ομάδα και πρέπει ο Έλληνας πετοσφαιριστής να στηριχτεί και να αναδειχτεί. Οι μεγάλες επιτυχίες έρχονται από τους γηγενείς που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά μιας ομάδας και ο ΠΑΟΚ πρέπει να επενδύσει ουσιαστικά σε αυτό το κομμάτι. Ταλέντο υπάρχει άμα δουλευτεί σωστά και του δοθεί χρόνος να ωριμάσει!

Από τους φιλοξενούμενους μόνο ο Brar διασώθηκε αλλά οι 13 πόντοι του (12/25 και 1 μπλοκ) και η υποδοχή του (σε 14 προσπάθειες είχε 64% υποδοχή και 43% άριστη) δεν ήταν αρκετά να βοηθήσουν την ομάδα, καθώς η διαφορά δυναμικότητας ήταν χαοτική.

Ο επόμενος αντίπαλος μας θα είναι η Osijek με τους Κυπελλούχους Κροατίας να είναι μια ομάδα επίσης στα μέτρα μας όπου με σοβαρή προσέγγιση μπορούμε να περάσουμε και να πάμε ακόμα παραπέρα. Το 1ο παιχνίδι θα γίνει στην Πυλαία μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου, ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου στην Κροατία.

Επόμενος σταθμός το κλειστό του Ρέντη και η κομβική αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το Πρωτάθλημα. Το πρώτο μεγάλο κρας τεστ για τη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος παίζεται το Σάββατο και δε θα έχει καμία σχέση με τα παιχνίδια του Λιγκ Καπ. Ο Ολυμπιακός θα τα παίξει όλα για όλα για να μη χάσει και το τρένο του Πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ θα παίξει για να μπει για τα καλά στο παιχνίδι της διεκδίκησης. Πίστη στην ομάδα και οι παίκτες προσηλωμένοι για το μεγάλο σκοπό και για μια ακόμα επιτυχία!

ΠΑΟΚ ΜΠΟΡΕΙΣ!

Για την ιστορία τα στατιστικά του αγώνα:
https://www-old.cev.eu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=45753

Υ.Γ. Το γυναικείο τμήμα έγραψε ιστορία και μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του, καθώς τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου επικράτησαν 0-3 μέσα στο Μπέβερεν επί της Αστερίξ και πέτυχαν στην πρώτη ευρωπαϊκή τους συμμετοχή και την πρώτη νίκη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Μπράβο στο τμήμα που μας κάνει περήφανους και ευχές για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Διαβάστε ακόμη...