Ντουμπλάρισε τις νίκες και προκρίθηκε!

O ΠΑΟΚ πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη και μάλιστα 2η συνεχόμενη απέναντι στον Ολυμπιακό κάτι που έχει να γίνει από τα χρόνια του Νταμπλ και του Πρωταθλήματος.
Κουβανός Κουβανός
Ντουμπλάρισε τις νίκες και προκρίθηκε!

Εγώ θα σταθώ στα εξής: Πρώτα απ' όλα η εμφάνιση της ομάδας ήταν πολύ δυνατή και ένα κλικ πάνω από την πρώτη αναμέτρηση στου Ρέντη. Υποδοχή είχε υψηλά ποσοστά (60% υποδοχή και 39% άριστη) και μάλιστα ένα βελτιωμένο side-out κάτι που αποτυπώνει και το ποσοστό των πόντων από θετική και άριστη υποδοχή (64% και 1 πόντος ανά 1.67 υποδοχές).

Το μπλοκ μας όχι απλά είναι το δυνατό μας χαρτί αλλά και η συμμετοχή των ακραίων και του διαγώνιου στο φιλέ έχει δώσει άλλον αέρα τόσο σε πόντους (8 έναντι 0 του Ολυμπιακού) όσο και σε σπασίματα στην επίθεση. Στο σερβίς ενώ ρισκάραμε και χάσαμε πολλά (20 χαμένα) όμως στα κρίσιμα πήραμε πολύτιμες βοήθειες τόσο σε άσσους (7 άσσοι) όσο και σε χαλασμένη υποδοχή του Ολυμπιακού (βλέπε την ανατροπή από 19-22 σε 25-23).

Επίθεση ήμασταν πιο αποτελεσματικοί με όλους να συμμετέχουν και τον Ουολς να μοιράζει σωστά το παιχνίδι χωρίς να υπερφορτώσει τον Ούντρις αν και σε κάποια σημεία και κυρίως στο 3ο σετ θα μπορούσε να αποφύγει την υπερφόρτωση σε Κουκλίνσκι και Κουμεντάκη.

Δεύτερο θα σταθώ στην ατομική επίδοση των παικτών μας και θα αρχίσω με τον πολυτιμότερο. Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης έκανε το παιχνίδι που όλοι θέλουμε να δούμε από αυτό το παιδί. Ο Έλληνας ακραίος δείχνει αλλαγμένος υπό τις οδηγίες του Καλμαζίδη και παίζει χωρίς άγχος κάτι που αποτυπώθηκε στις 16/27 επιθέσεις (53%), στην υποδοχή (σε 24 προσπάθειες είχε 62% υποδοχή και 38% άριστη), ενώ είναι ανεβασμένος στο αμυντικό κομμάτι, στο μπλοκ και στο σερβίς. Οι 19 πόντοι του (16 επιθέσεις, 1 μπλοκ, 2 άσσοι) αποτελούν το επιστέγασμα μιας φοβερής εμφάνισης και ευχή όλων μας να αποτελέσει αποκάλυψη φέτος.

Ο Κουκλίνσκι ενώ είναι επιπόλαιος επιθετικά και σπατάλησε πολλές επιθέσεις (8/23 επιθέσεις), είχε πολύ καλή υποδοχή (σε 18 προσπάθειες είχε 61% υποδοχή και 50% άριστη) δείχνοντας επιτέλους τα νούμερα που θέλουμε και παράλληλα έβγαλε χαρακτήρα από τη γραμμή του σερβίς όπου ήταν μόνιμος κίνδυνος και συνέβαλλε στην ανατροπάρα του 2ου σετ. Επίσης χαίρομαι που συμμετέχει και στην άμυνα και στο μπλοκ. Μακάρι να συνεχίσει με τα ίδια ποσοστά στην υποδοχή και να γίνει μια ευχάριστη έκπληξη. Για την ιστορία πέτυχε 11 πόντους (8 επιθέσεις, 2 άσσους και 1 μπλοκ).

Ο Ούντρις είχε μια μεστή εμφάνιση και κρατάω το ότι έβγαλε χαρακτήρα όταν η ομάδα βρισκόταν πίσω στο σκορ και κρατούσε τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση (17/32 επιθέσεις) χωρίς να υπερφορτωθεί. Μίλησε στα κρίσιμα, ενώ η αθλητικότητά του επιφέρει πόντους στο μπλοκ και στα σπασίματα επιθέσεων. Έκλεισε με 20 πόντους (17 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 1 άσσο) και αποτελεί εγγύηση.

Ο Ουολς που έχει και την καλύτερη βαθμολογία στο παιχνίδι, μοίρασε καλά το παιχνίδι και μου αρέσει ότι δείχνει διορατικότητα στο να κρατά φρέσκους τους παίκτες. Στο 3ο σετ το χάλασε λίγο όταν σε μια φάση μόνο ο Κουκλίνσκι και ο Κουμεντάκης έπαιρναν επιθέσεις. Όμως έδειξε ότι ρολάρει πλέον και αποτελεί τον καλύτερο πασαδόρο στη μετά Κουρνέτα εποχή.

Love him or hate him, ο Πετρέας είναι ο καλύτερος Έλληνας κεντρικός της δεκαετίας. Ζει τα μεγάλα παιχνίδια, παίζει έξυπνα, απειλεί από το σερβίς, ενώ είναι φοβερός επιθετικά. Από τους πιο εγκεφαλικούς κεντρικούς που έχουν παίξει στον ΠΑΟΚ. Έκλεισε το παιχνίδι με 9 πόντους (5/8 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 2 άσσους).

Ο Μπράουν είναι εγγύηση στο μπλοκ και μαζί με τον Πετρέα έχουμε το καλύτερο δίδυμο των τελευταίων χρόνων. Σήμερα ήταν λίγο μέτριος επιθετικά (4/10 επιθέσεις) αλλά συνέβαλλε στο μπλοκ (2 πόντοι) και συνέχισε τις καλές εμφανίσεις.

Ο Κοκκινάκης απλά το καλύτερο λίμπερο που έχει αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ. Άμυνες, τρεξίματα και μια υποδοχή όλα τα λεφτά (σε 25 προσπάθειες είχε 60% υποδοχή και 36% άριστη). Ο άνθρωπος που έφυγε ως χαραμοφάης και αποτυχημένος από τον Ολυμπιακό, δείχνει την κλάση του.

Τρίτον, να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο που δημιούργησε μια φοβερή ατμόσφαιρα και έδωσε δύναμη στα παιδιά. Η σημασία του κόσμου είναι καθοριστική και σε κάθε παιχνίδι πρέπει να είναι εκεί. Οι παίκτες επηρεάστηκαν ευεργετικά.

Τέλος, ένα μπράβο στον άνθρωπο που μας επαναφέρει με μαθηματική ακρίβεια στο δρόμο των επιτυχιών. Μπορεί να μην έρθουν φέτος, αλλά οι βάσεις μπαίνουν. Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να μείνει ισόβια στον ΠΑΟΚ. Γιάννη Καλμαζίδη ένα μπράβο είναι λίγο για αυτό που έχεις πετύχει. Να βάλεις τον ΠΑΟΚτση ξανά στο βόλεϊ.

Και τα στατιστικά:

https://hvl-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=2925&ID=39&CID=1090&PID=52&type=LegList

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ! ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!

Διαβάστε ακόμη...