Τακτική ανάλυση για το ματς με Πανναξιακό

Ο αγώνας στη Νάξο ήταν ένα σκληρό παιχνίδι για εμάς, απέναντι σε μια καλή ομάδα. Κερδίσαμε δύσκολα μεν - καθαρά δε, παίρνοντας και αυτή την αγωνιστική το τρίποντο, πλησιάζοντας ακόμα πιο κοντά στη κορυφή.
Miburosaito
Τακτική ανάλυση για το ματς με Πανναξιακό

Στο ματς της Τετάρτης ο Πανναξιακός κινήθηκε πάνω κάτω στα ίδια νούμερα με λίγο καλύτερο side-out (2.47 υποδοχές/πόντο - 3.95 σερβις/break point), ενω εμείς είχαμε εμφανές πρόβλημα στο μπλοκ-αμυνα ενώ στο side-out λίγο χειρότερη απόδοση απο το Μ.Ο μας. Βέβαια το 2.13 υποδοχές/πόντο είναι ένα καλό νούμερο (οτιδήποτε κοντά στο 2 ειναι καλή απόδοση, αν είναι κάτω απο 2 μιλάμε και εξαιρετικό side-out), όμως το 3.96 σερβις/break points δεν είναι ενδεικτικό της ποιότητας του ρόστερ μας.

Να σημειώσω πως με 13% τέλεια υποδοχή (που είχαμε στο ματς) πολύ λίγες πασαδόροι μπορούν να βγάλουν 2.13 υποδοχές/πόντο στο side-out, και χωρίς να έχουμε και κανένα κανόνι στην ομάδα σαν την Μπόσκοβιτς...

Μας έσωσε και παλι η Ντα Γιονγκ στο side-out αλλά θα επαναφέρω το προβληματισμό μου μετά τα ματς με Ηλυσιακό και Αμαζόνες για την υποδοχή μας και τη σοβαρότητα που λείπει....

Τα νούμερα της (τέλειας) υποδοχής απογοητευτικά λοιπόν, και συνολικά στο παιχνίδι αλλά και στα επιμέρους σετ, στο 2ο είχαμε 0% (καμία τέλεια υποδοχή!) ενώ στο 4ο λιγο ανέβηκε λίγο το ποσοστό.

Με τέτοια υποδοχή αναπόφευκτα είχαμε και πάλι ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα και πολύ λίγο από το κέντρο. Η Ντα Γιονγκ έπαιξε 110 (!) επιθέσεις από τα άκρα και μόλις 17 από κέντρο. Παραθέτω και το quote από τον αγώνα μετά τις Αμαζόνες για σύγκριση και (τέλειας) υποδοχής και διαμερισμού των επιθέσεων....

Δεν θέλω να κουράζω με πολλά ακόμα στατιστικά - ειδικά σε ματς που παίξαμε μέσα σε τόσο πυκνό πρόγραμμα - μόνο για τις περιστροφές να σημειώσω πως ο Φλώρος στα σετ που είχαμε σερβις ξεκίνησε με το κλασσικό σχήμα με Ντα Γιονγκ στο 1, κεντρα σε 3 & 6, διαγωνιο απεναντι στο 4 και ακρα σε 2 & 5. Ομως στα σετ που ξεκινούσαμε με υποδοχή μετακινησε τις κοπέλες μια θέση μπροστά ώστε να ξεκινήσει η Ντα Γιονγκ απο το 2 (μπροστά ζωνη δηλαδή) ώστε να βοηθήσει το side-out μας, αφού βέβαια είδε πόσο ζοριστήκαμε στο 1ο σετ.

Βέβαια, σαν αποτέλεσμα δεν άλλαξε πολλά αφού ήταν σε κακή μέρα ΟΛΕΣ οι υποδοχείς, αλλα μου αρέσει που τα παλεύει τα σετ ο Φλώρος κατα τη διάρκεια του αγώνα και δεν κοιμάται σαν κάτι άλλους πολυδιαφημισμένους προπονητές προς Πειραιά μεριά - ονόματα δεν λέμε.. ;) :lol:

Εικόνα του πρωταθλήματος

Με τον πρωτοπόρο Αρη να παίζει εκτός έδρας στη Θήρα, είναι αρκετά πιθανό να τον έχουμε προσπεράσει το βράδυ του Σαββάτου. Οι άλλοι τρεις συνδιεκδικητές (ΑΕΚ, Παναθηναικός, Ολυμπιακός) έχουν βατούς αντιπάλους και αναμένω να περάσουν και οι τρεις (κρατάω μια μικρή επιφύλαξη για τον Παναθηναικό, κυρίως το πως θα αντιδράσει ο προπονητής του μετά την ήττα από Αρη).

http://www.volleyball.gr/volleyleague-gunaikon/bathmologia

Έχει ξεχωρίσει μια πρώτη εξάδα μέχρι στιγμής, ακολουθεί Θέτιδα και μετά μια από Μαρκόπουλο, Αμαζόνες, ίσως Πανναξιακός και Λαμία θα κλείσει την οκτάδα. Είχα προβλέψει τους πρώτους πέντε αλλά τον Αρη δεν το υπολόγιζα να είναι στην εξάδα, credit στον Descartes που είχε αναφέρει τη δυναμική του συμπολίτη από την αρχή του πρωταθλήματος.

Να θυμίσω πως στα πλει οφ προκρίνονται οι πρώτοι 8, ο 9ος μένει σίγουρα στη κατηγορία χωρίς όμως άλλα παιχνίδια, οι 10-13 παίζουν πλει αουτ όπου οι δυο πέφτουν, και ο 14ος πέφτει κατευθείαν (τρεις θα πέσουν φέτος).

ΥΓ. Ακολουθεί ο αγώνας με Θέτιδα, ένα ακόμα σκληρό τεστ πριν το Ευρωπαικό ματς με την Αστεριξ στο Βέλγιο, όπου ο σκοπός είναι να πάρουμε ένα ακόμα τρίποντο συνεχίζοντας παράλληλα το απαραίτητο ροτέισον...

Μια ομάδα που έχει δύο σταρ όπου βασίζεται όλο το παιχνίδι της, τη νεαρή διαγώνιο Ανθούλη και την Τουρκαλα ακραία Ακτας. Αν μπλοκαριστούν αυτές οι δύο τότε θα έρθει το τρίποντο χώρις άγχος, σε αντίθετη περίπτωση να περιμένουμε άλλο ένα κλειστό παιχνίδι. Δεν υπάρχουν πολλά match reports για τη Θέτιδα, αλλά από τα στατιστικά που υπάρχουν βλέπουμε πως η υποδοχή της είναι αρκετά ασταθής, όμως έχει καλή απόδοση στο side-out, δείχνοντας έτσι και την ικανότητα της πασαδόρου τους να παίξει ψηλές μπάλες στη θηριώδη Ανθούλη ώστε να τις τελειώσει πάνω απο το μπλοκ. Θα χρειαστεί καλό σερβίς αύριο για να βγει η Ακτας από το ρυθμό της, αλλά πάνω από όλα θα χρειαστεί να δουλέψει το μπλοκ μας.

Διαβάστε ακόμη...