Μια πρώτη ανασκόπηση ...

Τώρα, με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος, δίνεται μια καλή πάσα σε όλους που αρέσκονται στην κριτική, τα σχόλια, τις αξιολογήσεις, κλπ. να πάρουν θέση για όλα όσα γίνονται και για όσα δεν γίνονται.
Αρχέγονος Αρχέγονος
Μια πρώτη ανασκόπηση ...

Η ήττα της πρώτης αγωνιστικής και μάλιστα στην Τούμπα, μας ταρακούνησε. Έδωσε αξία στην γκρίνια των όποιων επικριτών στις επιλογές του συλλόγου.

Οι πρώτες επιτυχίες της ομάδας περιόρισαν κάπως τα παράπονα και την γκρίνια. Έμειναν όμως κάποια υπολείμματα γκρίνιας που έλεγαν «ναι κερδίζουμε, αλλά δεν παίζουμε καλά».

Στη συνέχεια η απόδοση της ομάδας βελτιώθηκε. Έμεινε να δείξουν και κάποιοι από τους παίκτες την ατομική τους βελτίωση. Το είδαμε και αυτό. Και έτσι φτάσαμε στις τέσσερις νίκες, εκ των οποίων οι τρεις εκτός έδρας συν μία ακόμη, πάλι εκτός, για το Conference Europa League. Καθόλου άσχημα.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν μας και την απουσία έξι βασικών παικτών καταλαβαίνει ο κάθε καλόπιστος πως υπάρχει βάθος και βάσιμα τεράστια προοπτική. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις. Φαίνεται πως αυτοί που αποφασίζουν (πρόεδρος, προπονητής), ξέρουν.

Για όλους τους άλλους, μένει η αγάπη για την ομάδα, και ο τρόπος που θα την δείξουν.

Μου είναι δύσκολο να δεχτώ την εικόνα της άδειας κερκίδας -ΘΥΡΑ 4- στα επόμενα παιχνίδια.

ΟΛΟΙ ΜΑΣ δεχόμαστε ότι η ΤΟΥΜΠΑ με τους φιλάθλους στις κερκίδες δίνει δύναμη και πολύ μεγάλη ώθηση στην ομάδα.

Ο κάθε ένας που βρίσκεται κοντά στην ομάδα – έστω και από μακριά – θα πρέπει να ιεραρχήσει το τι είναι πρώτα. ΦΙΛΑΘΛΟΣ-ΟΠΑΔΟΣ και μετά ΠΟΛΙΤΗΣ ή το ανάποδο;

Στην καθημερινή μας ζωή μπορεί να προηγείται ο πολίτης, ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι, με τις αντιρρήσεις του, τα αιτήματά του, την κριτική του και τα παράπονά του, όταν όμως επιλέγει να βρεθεί στις κερκίδες του γηπέδου της αγαπημένης του ομάδας είναι πρώτα απ' όλα ΦΙΛΑΘΛΟΣ-ΟΠΑΔΟΣ με όλες τις αδυναμίες του. Όταν όμως μπλέκονται τα πράγματα, καλό είναι να προκρίνουμε αυτό που συμφέρει την ομάδα.

Μπορεί να φανταστεί κανείς πως θα ήταν τα πράγματα αν χωρίζαμε την μεγάλη κοινότητα των φίλων μιας ομάδας σε εμβολιασμένους και μη, σε πολιτικοποιημένους και μη;

Σκοπός και στόχος του κάθε φιλάθλου είναι η ομάδα του. Δεν έχει σημασία η άποψη του καθενός για τα γενικότερα ζητήματα μέσα στο γήπεδο. Εκείνο που μετράει είναι η στήριξη της ομάδας και είναι γνωστή σε όλους η δύναμη της ΤΟΥΜΠΑΣ με τη παρουσία τους στο γήπεδο.

Κι επειδή, όπως τονίσαμε και άλλη φορά, ότι λέμε το λέμε πάντα σε σχέση με το ποδόσφαιρο.

Όλα όσα γράφτηκαν σχετικά με την προετοιμασία της ομάδας, τις μεταγραφές, την αξία μιας σειράς παικτών, μπορεί να έχουν την βάση τους αλλά ήταν επιμέρους τοποθετήσεις (καλοπροαίρετες θέλω να πιστεύω).

Η συνολική εικόνα μάλλον δικαιώνει αυτούς που εμφανίζονταν προβληματισμένοι μεν αλλά έδειχναν και την πίστη τους για την συνέχεια.

Ένας από αυτούς ήταν και είναι ο προπονητής. Θυμηθείτε τις δηλώσεις του για μια σειρά ποδοσφαιριστών αλλά και για το σύνολο γενικά. Και να μην ξεχνάμε την εμπιστοσύνη του προέδρου σε όλους.

Μην παρεξηγηθούμε όμως.

Και λάθη έγιναν, και παραλήψεις. Ελπίζω η συνέχεια να τα καλύψει. Μπορεί σε άλλες περιπτώσεις και για άλλα θέματα το γνωστό σε όλους μας «τέλος καλό όλα καλά» να μην δικαιώνεται, στο ποδόσφαιρο όμως μάλλον ισχύει.

Και αφού περάσαμε αυτό το πρώτο διάστημα χωρίς κόστος -μια μόνο γρατζουνιά- προσβλέπουμε με αισιοδοξία και πίστη στο μέλλον. Εξ' άλλου ο Γενάρης δεν είναι μακριά.

Χωρίς πίεση και με κρύο αίμα ελπίζουμε σε κινήσεις που θα βοηθήσουν και θα ανεβάσουν την ομάδα σε άλλο επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη...