Το γαρ πολύ της θλίψεως ...

...γεννά παραφροσύνη. Και όπως είναι λογικό, δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε.
Αρχέγονος Αρχέγονος
Το γαρ πολύ της θλίψεως ...

Είναι ξεκάθαρο πως το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου, μας άφησε μια πικρή γεύση. Όσο και αν ψάξαμε την απάντηση σε μία σειρά από απορίες και ερωτήματα, δεν καταφέραμε να την βρούμε.

Βιώσαμε και την περίοδο των προκριματικών αγώνων για το Conference League, γεμάτοι με φόβο και αγωνία, και αφού τα καταφέραμε -κακήν κακώς- ήρθε και η καθυστέρηση έναρξης του πρωταθλήματος που μας έδωσε τον χρόνο για καλύτερη προετοιμασία και προσαρμογή. Έτσι τουλάχιστον θέλαμε να πιστεύουμε. Ήταν και η αλαζονεία όλων που βασίζονταν στα καλά χρόνια της κυριαρχίας μας και ήρθε και έδεσε το γλυκό.

Και ας μην ψάχνουμε δικαιολογίες για το χορτάρι, και τους τραυματισμούς βασικών παιχτών. Γίνονται αυτά. Και αφού γίνονται, πρέπει να τα συνυπολογίζουμε.

Διαφορετικά θα βλέπουμε τα ίδια αποτελέσματα.

Το αποτέλεσμα της πρώτης αγωνιστικής θα πρέπει να εκληφθεί ως χαστούκι προειδοποίησης. Ίσως να είναι καλύτερα που ήρθε νωρίς νωρίς. Δίνει την ευκαιρία διόρθωσης. Τόσο στην ομάδα, όσο και σε όλους εμάς που αεροβατούμε.

Τα αποτελέσματα δεν έρχονται, κατακτώνται. Θέλει δουλειά πολύ.

Όλοι μας πιστέψαμε, πως με τον ερχομό του Λουτσέσκου, τα πάντα θα κυλούσανε όπως τότε. Δεν έχω την πρόθεση να αμφισβητήσω κανέναν. Όμως μια αναδρομή στο... τότε, θα μας έδινε την ευκαιρία να δούμε ξεκάθαρα πως ο θεός της μπάλας μάλλον μας.. ήθελε.

Αλλά και η ανυπαρξία των αντιπάλων μας έδωσε μια χείρα βοηθείας.

Τώρα όλοι μας βλέπουν αλλιώς. Είναι πιο υποψιασμένοι. Και κάτι πολύ αξιοπρόσεκτο, ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ.

Γι΄ αυτό και το βάρος και η προσπάθεια αποκτούν άλλη χροιά.

Η ευθύνη όλων, αλλά και του καθένα ξεχωριστά μεγαλώνει. Ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να είναι.

Φαίνεται πως στον οργανισμό του ΠΑΟΚ υπάρχουν κενά. Δεν έχω τα δεδομένα για μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Ελπίζω να τα έχουν αυτοί που πρέπει. Και αν δεν τα έχουν, να ψάξουν να τα βρουν.

Σε ότι αφορά, αυτόν καθ' αυτόν τον αγώνα, ένα άλλο αποτέλεσμα, ίσως να έκρυβε το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Τώρα όμως που έληξε το παιχνίδι, ας σταθούν όλοι, και εμείς μαζί, μπροστά στον καθρέφτη της αλήθειας, και ας αναρωτηθούμε όχι ποιος είναι ο πιο όμορφος, αλλά ποιοι πραγματικά είμαστε, τι μπορούμε και με ποιόν τρόπο.

Τα εχέγγυα υπάρχουν. Και το πιο σημαντικό είναι πως γνωριζόμαστε. Και ακόμη καλύτερα, ο καθένας ξέρει τα όριά του.

Ας τα ψάξουμε για το ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ.

Διαβάστε ακόμη...