Τέλος καλό, όλα καλά;

Η χαρά είναι μεγάλη. Ο ενθουσιασμός ακόμα μεγαλύτερος. Η ικανοποίηση στα ύψη. Να μην ξεχνάμε όμως ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν δικαιώνεται με την κατάκτηση ενός τίτλου.
Αρχέγονος Αρχέγονος
Τέλος καλό, όλα καλά;

Καλοδεχούμενος έτσι κι' αλλιώς. Είναι όμως μια επιμέρους επιτυχία.

Πολλές φορές αρκετές ομάδες σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου, πετυχαίνουν με μια τους αναλαμπή να ταράξουν τα νερά των αθλητικών δεδομένων της χώρας τους. Τις μεγάλες εκπλήξεις τις συναντάμε στους αγώνες του θεσμού του Κυπέλλου.

Η ομάδα μας όμως, δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, που μας εκπλήσσουν με τις εμφανίσεις τους και τα αποτελέσματα που πετυχαίνουν.

Τα τελευταία πέντε χρόνια έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου τις τέσσερις, και τους κέρδισε και τους τέσσερις.

Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Δείχνει ότι η ομάδα έχει πλέον άλλο DNA. Όταν πετυχαίνεις μέσα από τεράστιες δυσκολίες, λάθη και παραλήψεις να βγαίνεις δεύτερος και να κερδίζεις το Κύπελλο, μόνο τυχαίο δεν το λες.

Ας ρίξουμε μια ματιά γύρο μας. Υπάρχουν ομάδες που για δύο-τρεις βαθμούς λιγότερο θεωρούν πως έφτασαν στην κορυφή. Πέτυχαν να φτάσουν εκεί που έφτασαν ύστερα από 40 χρόνια.

Υπάρχουν ακόμα ομάδες που έχουν την δική τους μεγάλη ιστορία, κι' όμως με τα δικά τους προβλήματα και αυτοί, μόλις που ήρθαν 4οι και 5οι.

Αυτό είναι για μένα και το πιο σπουδαίο. Καθιερωθήκαμε στην κορυφή, και είμαστε από τους πρώτους.

Όμως, δεν είναι και το πιο σημαντικό. ΠΡΕΠΕΙ να μείνουμε ΕΔΩ. Θα πρέπει λοιπόν τώρα, χωρίς άγχος, αλλά και απαλλαγμένοι από την αγωνία και την πίεση των τελευταίων δύο χρόνων να επιλέξουμε τους στόχους μας, που είναι γνωστοί (Ευρώπη, πρωτάθλημα, Κύπελλο).

Άρα είναι απόλυτη ανάγκη να ιεραρχήσουμε τις επιλογές μας με γνώμονα η ομάδα μας να είναι παρούσα στην κορυφή αλλά και να πρωταγωνιστεί. Είναι πλέον ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων. Είναι καιρός για έναν σχεδιασμό τριετίας-πενταετίας. Προσεγμένες επιλογές, χωρίς εγωισμούς και ρίσκα.

Η μαγιά υπάρχει, οι ακαδημίες έδειξαν τον δρόμο εδώ και χρόνια. Τα άλλα τμήματα του συλλόγου μας αποδεικνύουν καθημερινά το μέγεθος του κλαμπ. Ο κόσμος ακολουθεί και στηρίζει.

Λίγα λόγια για τα πιο «ποδοσφαιρικά», κρίνονται αναγκαία. Η ομάδα την τελευταία διετία, έδειξε την δύναμη και το βάθος που διαθέτει. Έφυγαν έξι εφτά ποδοσφαιριστές – πρωταγωνιστές.

Προωθήθηκαν άλλοι τόσοι με επιτυχία. Οι σταθερές της ομάδας φώναξαν και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, ΠΑΡΩΝ.

Δεν μένει λοιπόν τίποτα άλλο από μια ψύχραιμη εκτίμηση και αξιολόγηση για να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές και ενισχύσεις του έμψυχου υλικού για να παραμείνουμε ΨΗΛΑ. Εκεί που μας αξίζει και μπορούμε.

ΥΓ. Όλα τα παραπάνω γράφτηκαν πριν τις εξελίξεις με την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας. Για το θέμα αυτό όμως θα τα πούμε πολύ σύντομα...

Διαβάστε ακόμη...