Και τώρα.... «ΤΕΛΙΚΩΣ»

ΟΧΙ, δεν είναι λάθος ορθογραφικό. Εκμεταλλεύομαι το ομόηχο της λέξης ΤΕΛΙΚΟΣ, με αυτόν της λέξης του τίτλου που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει τελικά, συμπερασματικά, εν κατακλείδι, στο τέλος, και πολλές ακόμη παρόμοιες.
Αρχέγονος Αρχέγονος
Και τώρα.... «ΤΕΛΙΚΩΣ»

Η σύνδεση των δύο λέξεων μας επιτρέπει να ανατρέξουμε στην αρχή της περιόδου και να ξαναδούμε την όλη πορεία της ομάδας.

Τι επιλογές κάναμε, τι αποτελέσματα είχαμε, τι ήταν καλά και τι κακά. Δεδομένα που θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να κρατήσουμε ότι καλό έγινε, και ότι κακό να το αφήσουμε πίσω μας.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως σε μια πολύ άχαρη χρονιά είμαστε δεύτεροι στην κατάταξη και διεκδικούμε τον τίτλο του Κυπελλούχου.

Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στο παιχνίδι μας με τον Ολυμπιακό, ούτε πολύ περισσότερο σε αυτό με τον Αστέρα. Δύο παιχνίδια μάλλον «προετοιμασίας» για τον τελικό.

Ιδιαίτερη προσοχή στην προφύλαξη των παιχτών, στην ενσωμάτωση των τραυματιών με σκοπό και στόχο να είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι στον τελικό του Κυπέλλου.

Και με βάση την κατάληξή του να μετρηθούμε και να αξιολογηθούμε χωρίς φτιασιδόματα και δικαιολογίες.

Για μια ομάδα που παίρνει την δεύτερη θέση, δείχνει βελτιωμένη, διεκδικεί τον δεύτερο σε αξία τίτλο της χρονιάς, οι υποχρεώσεις απέναντι στον εαυτό της και σε όλους εμάς που την στηρίζουμε και αγαπάμε είναι πολύ μεγάλες.

Είναι αναγκαίο οι στόχοι για την επόμενη χρονιά να είναι η αξιοπρόσεκτη πορεία, και διάκριση στην Ευρώπη αλλά και στο πρωτάθλημα.

Αυτό προϋποθέτει μια σειρά από κατάλληλες επιλογές.

Με ποιον και ποιους θα πάμε, με ποιο τρόπο, αλλά και με πίστη και εμπιστοσύνη όλων για όλους.

Η διοίκηση υπάρχει και έχει αποδείξει ότι μπορεί. Λίγο συντονισμός χρειάζεται. Το τεχνικό επιτελείο χαίρει της εκτίμησης των φιλάθλων, πέρα από κάποιες γκρίνιες, ίσως δικαιολογημένες. Το ρόστερ της ομάδας θέλει τις αλλαγές του, αλλά και ενίσχυση. Θέλω να πιστεύω πως όλα τα παραπάνω είναι γνωστά σε όλους όσους πρέπει να τα ξέρουν.

Ευελπιστώ για την αξιοποίηση αυτής της εμπειρίας και γνώσης από τις επιλογές που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια.

Για έναν σύλλογο που κάνει έντονη την παρουσία του με όλα του τα τμήματα, ανδρών και γυναικών, σε όλα τα αθλήματα και με συνεχείς διακρίσεις, δεν μπορεί παρά να βελτιώνεται συνεχώς αν θέλει να πρωταγωνιστεί. Ερασιτεχνισμοί και πισωγυρίσματα δεν ταιριάζουν στο μέγεθος της οικογένειας του ΠΑΟΚ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ

Διαβάστε ακόμη...